12 ting, du ikke vidste om Eiffeltårnet

instagram viewer

Hvert element på denne side blev håndplukket af en House Beautiful-redaktør. Vi tjener muligvis provision på nogle af de varer, du vælger at købe.

Der er en grund til, at dette berømte vartegn er synonymt med Paris: Det er højt, elegant og rigt på historie. Men du vil måske blive overrasket over at finde ud af, at nogle parisere ikke altid var så ivrige efter dette monument, fordi de troede, det hindrede byens skyline (nu vil de fleste hævde det gør det!). Her er flere sjove fakta om dette ikoniske tårn:

1. Det blev bygget i 1889 for at markere 100 -året for den franske revolution.

Og var en del af Paris Exposition (AKA verdensudstillingen). Mere end 100 kunstnere indsendte designs, men arkitektfirmaet Eiffel et Compagnie vandt.

2. Men ejeren (Gustave Eiffel) designede faktisk ikke tårnet.

Det var en af ​​hans konstruktionsingeniører, Maurice Koechlin, der kom med konceptet - selvom han tydeligvis ikke ofte modtager kredit, hvor kredit skyldes. (Burde have låst disse navnerettigheder inde, kammerat.)

insta stories

3. Flere hundrede arbejdere brugte to år på at samle gittertårnet.

Det endelige design krævede 18.000 stykker pølsejern og utrolige 2,5 millioner nitter. Det lyder ganske vist meget vanskeligere end 3D-puslespil i Eiffeltårnet vi havde som børn.

Himmel, arkitektur, tårn, vartegn, bue, bro, turisme, jern, hovedstadsområde, kanal,

Getty

4. Planen var at rive den ned efter 20 år.

Quelle horreur! Men ja, det skulle ikke være permanent. Men byens embedsmænd beholdt det, da det var en værdifuld radiotelegrafstation. Ikke fordi det var et smukt, ikonisk vartegn eller noget.

5. Det spillede en vigtig rolle i første verdenskrig.

Ved at opfange mange fjendtlig radiokommunikation. Senere under anden verdenskrig blev det næsten revet ned, da Hitler beordrede det til at blive ødelagt, men den fungerende general nægtede at adlyde.

6. Det plejede at være den højeste bygning i verden.

Til 41 år var det regerende mester på 1.050 fod høj, men Chrysler -bygningen i New York City overgik den i 1930.

Tårnblok, Hovedstadsområdet, Himmel, Dag, Byområde, Tårn, By, Sky, Arkitektur, Metropolis,

Getty

7. Der er mere end 40 kopier rundt om i verden.

Inklusiv en halvskala version i Las Vegas, Nevada og i fuld skala i Tokyo, Japan. Passende nok har den i Paris, Texas en cowboyhue ovenpå.

Hovedstadsområdet, Metropolis, Tårnblok, By, Byområde, Bygning, Nat, Kommerciel bygning, Tårn, Vartegn,

Getty

8. Det krymper, når det er koldt udenfor.

Om seks tommer i alt! Det svajer også to til tre centimeter i vinden.

9. Næsten 250 millioner mennesker har besøgt det siden åbningen.

Og cirka syv millioner om året, hvilket gør det til det mest besøgte monument i verden. Hver besøgende kan vælge mellem at tage de 1.665 trin til toppen eller bruge elevatoren.

Elektronisk enhed, Displayenhed, Kameraer og optik, Teknologi, Gadget, Kamera, Kameratilbehør, Digitalt kamera, Elektronik, Multimedier,

Getty

10. Det får et nyt lag maling hvert syvende år.

Hvilket ikke er let: Det kræver 60 tons maling, 1.500 pensler og et team på 25 malere.

11. Der er en lejlighed på tredje sal.

Det var oprindeligt skabt til Gustave Eiffel som private boliger til underholdning, men nu kan offentligheden se det, når de besøger.

12. Det tager 20.000 lyspærer at få tårnet til at gnistre hver nat.

Og det tager 43 teknikere at ændre dem (woof). Det forklarer, hvorfor pærerne kun skiftes til forskellige farver på meget specielle lejligheder.

Nat, Natur, Grøn, Tårn, Arkitektur, Turisme, Offentligt rum, Verdens vidundere, Fotografi, Byområde,

Getty

Lauren Smith McDonoughSeniorredaktørLauren er seniorredaktør på Hearst.

Dette indhold oprettes og vedligeholdes af en tredjepart og importeres til denne side for at hjælpe brugerne med at angive deres e -mail -adresser. Du kan muligvis finde flere oplysninger om dette og lignende indhold på piano.io.