Den mest populære slang det år, du blev født

instagram viewer

Spildtiderne i de brølende tyverne gav anledning til dette udtryk for en kvinde, der er interesseret i en mand, men kun for hans penge. Det kom fra den passende titel "Mantrap" af Sinclair Lewis.

Det er hooey, det er balony. Dette ord kan spores tilbage til en artikel i The Saturday Evening Post, der omtalte noget falsk som at være en flok balony (deres stavning).

Et par år efter "It Girl" kom Hollywoods "It Boy", der refererede til stort set enhver smuk ung fyr.

Dette ord stammer fra den spirende komediescene, hvor en linje, der leverede et stort grin, var en "boffo".

Dette refererede til, ja, de bingohaller, der blev en hot mode (og derefter et længe elsket spil).

Et andet underholdningsindustribetegnelse, der fandt vej til almindeligt sprog, "fave" blev brugt præcis, som det er nu: At henvise til en yndlings ting.

Betragtes ikke længere som et høfligt udtryk i disse dage, men denne forkortede version af "hyperaktiv" blev brugt til at beskrive børn med alt for meget energi.

Denne var en overraskelse! Selvom vi forbinder "Duh" med 90'erne, blev den i vid udstrækning brugt som en uhensigtsmæssig bemærkning i 40'erne (OED nævner en "Merrie Melodies" -tegn som kilde).

insta stories

Interessant nok var en "tag-along" en militærbetegnelse, der oprindeligt refererede til en bombe. Det blev derefter omformet til slang for at beskrive alle, der uventet deltog i dine planer for dagen.

Vi spekulerer på, om dette blev brugt ironisk eller ej, men at blive "cheesed off" er at være temmelig vred over noget. Dette er også året, hvor "firkantet" (som i, en meget kedelig, forældet person) begynder at indtaste ordforråd, der stammer fra swing-scenen.

Nu var kostumedesigner Edith Head (billedet her) den virkelige kreative aftale, men enhver, der søgte at efterligne hendes excentriske tilgang til personlig stil, ville blive betragtet som prætentiøs eller "kunstnerisk".

Ah, jetsættet! Denne sladderkolonne-standby blev første gang brugt i 1949 til at beskrive unge mennesker, der levede hurtigt og glamourøst.

Nå, her er det modsatte af "Smukke mennesker". I år citeres nørd i Newsweek og defineret som et alternativ til udtrykket "firkantet".

Et glimrende ord til at beskrive en bar, der ikke ligefrem var fancy, men stadig var behagelig, stammer fra en artikel i New Yorker.

Selvom hippier definerede den sidste halvdel af 60'erne, var dens anvendelse som slang forud for årtiet.
En permutation af hipster, hippien beskrives som "normalt eksotisk klædt" og "givet til brug af hallucinogene lægemidler." "Langt ude" kommer også ind i leksikonet her, som jazzlingo.

Ikke første gang den blev brugt, men a Mad Magazine slang rund-op af året inkluderer dette tidløse udtryk. Desværre dør James Dean, kongen af ​​cool, i år.