26 ting, du ikke vidste om fedt

instagram viewer

1Fedt plejede at være endnu grittier.

Jim Jacobs og Warren Casey skrev den originale sceneproduktion fra 1971 ved hjælp af en urban high school i Chicago som inspiration - og de udelod ikke nogen bandeord eller voldsomme teenager. Musicalen fik sit navn fra 1950'ernes hang til fedtet hår, fedtet motor og fed mad.

2Producenten var en kæmpe playboy.

Film big shot Allan Carr var vært for "Rolodex-fester"-inviterede AL-gæstelisten den ene nat, M-Z den næste-og holdt endda en begivenhed i et forladt fængsel i Los Angeles, ifølge Vanity Fair. Producenten så det Tony-nominerede stykke og indså, at en nedtonet version af Danny og Sandys romantik ville være perfekt til film. Men hans Paramount -chef slog ham af, så Carr fik kun $ 6 millioner til at klare det.

3"The Fonz" spillede næsten Danny Zuko.

Paramount oprindeligt ønsket Glade dage stjernen Henry Winkler som den førende mand, men skuespilleren var bekymret for at blive typecast, så han bukkede ud.

4Og Carrie Fisher kunne have været Sandy.

5Men Marie Osmond var frontløber.

insta stories

Den sunde sanger passede bestemt til rollen, men Osmond, der blev opvokset som mormon, protesterede mod Sandys dårlige pigetransformation, så hun afslog.

6Lucille Ball blev også involveret i støbningen.

Hendes datter Lucie Arnaz var det første valg for Rizzo, men Ball nægtede at lade hende prøve på den promiskuøse ballademagerrolle.

7Danny kunne have været en busboy.

Allan Carr forestillede sig også smøremaskinen, der arbejdede på en tankstation, og sang en sang kaldet "Gas Pump Jockey".

8Og Sandy var ikke oprindeligt australsk.

Carr valgte country-sangerinden Olivia Newton-John til rollen efter at have siddet overfor hende ved et middagsselskab. Melbourne -indfødte kunne ikke lave en amerikansk accent, så de omskrev delen og ændrede Sandys efternavn fra "Dumbrowski" til "Olsson."

9Jeff Conaway var allerede en Grease alun.

10Alle ville have taget eksamen på Rydell High for længe siden.

Newton-John bekymrede sig om den syv-årige aldersforskel mellem hende og koster John Travolta, men den 29-årige var ikke det ældste medlem af rollelisten. Stockard Channing var 33, og en anden Pink Lady, Jamie Donnelly (der spillede Jan), havde for tidligt gråt hår. De bestod dog begge "kråkfodstesten" under auditions, og kinematograf Bill Butler brugte bløde linser til at skrue uret tilbage.

11Der er en hyldest til den originale bad boy.

Stykket nævnte oprindeligt heartthrob Sal Mineo, men han blev myrdet i 1976. Forfatterne ændrede derefter teksten til at omfatte Elvis, men sangeren døde samme dag, som scenen blev filmet.

13Din yndlingssang har muligvis ikke været med i filmen.

Producenter tilføjede fire melodier i sidste øjeblik: "Fedt", "Sandy", "Du er den, jeg vil have" og "Håbløst Dedikeret til dig. "Newton-Johns store ballade kom faktisk efter optagelserne var pakket ind-og endte med at modtage en Oscar nom.

14The Beach Boys lavede næsten en gæstespil.

15Men Travolta stjal hot rod -hyldestbanen.

Garagenummeret tilhører Kenickie i sceneversionen - det handler jo om hans bil! Men Travolta ville tilsyneladende have solo’en og nappede den for sig selv.

16T-Birds lød ikke altid så fedt.

I stykket kaldte banden sig selv "Burger Palace Boys" efter deres foretrukne spisested.

17Elvis kunne have været Teen Angel.

18"Beauty School Dropout" skete næsten ikke.

Avalon havde en intens højdeskræk, så den glatte tre-etagers trappe virkede trods alt ikke så drømmende. De skar næsten tallet, men endte med at sætte madrasser ved siden af ​​trinene.

19Rollelisten tyggede angiveligt 100.000 stykker tyggegummi under optagelserne.

20"Hand Jive" var ikke så sjovt, som det så ud.

Skoledansen tog to uger at filme, og temperaturerne toppede 100 grader i det vinduesløse gym. Et par statister kom endda ned med varmerelaterede sygdomme. Og skuespilleren Michael Tucci, der spillede T-Bird Sonny LaTierri, besvimede og måtte tages til E.R.

21Men karnevalet var et øjeblik.

Messen var kun i byen for dagen, så det meste af den store finale blev skudt på 24 timer. Direktøren lavede reproduktioner af forlystelserne for senere at skyde flere nærbilleder.

22Sandy kan takke Olivia for de ikoniske bukser.

23Men kritikere hadede det totalt.

Det I dag showets Gene Shalit betragtede det som "visuel junkfood", New Yorker kaldte det en "klutzburger", og New York Daily News's anmelder sagde, at det "virkelig burde være dækket på nekrolog -siden."

24Det var filmmusikalen med det største indtjening i det 20. århundrede.

Carr foreslog en efterfølger kaldet Sommer skole med fokus på Kenickie og Rizzos bryllup. I stedet, Fedt 2 vendte plottet og stjernede Michelle Pfeiffer som leder af Pink Ladies. Udgivelsen fra 1982 havde det dobbelte af budgettet for den originale, men floppede totalt og tjente kun $ 15 millioner i billetkontoret. Planer for en Fedt franchise, herunder yderligere tre film og en tv -serie, blev sat på vent.

FOX'er Fedt: Live sendes denne søndag, 31. januar. Danseren Julianne Hough spiller som Sandy og Les Mis skuespilleren Aaron Tveit bliver Danny Zuko. Vanessa Hudgens og Carlos PenaVega deltager som Rizzo og Kenickie.