16 indendørs blomstrende planter, der er lette at vedligeholde

instagram viewer

Hvert element på denne side blev håndplukket af en House Beautiful-redaktør. Vi tjener muligvis provision på nogle af de varer, du vælger at købe.

Når du lægger din havearbejde værktøjer væk sidste sæson, har du måske spekuleret på, hvordan du ville overleve indtil næste forår Uden nogen planter rundt om. Heldigvis er blomstringsæsonen tilbage for fuld kraft, og mens de fleste af os stadig tilbringer meget af vores tid indendørs, er blomstrende stueplanter mere end velkomne til at være med. Med mange farverige, billige muligheder med lange blomstringstider er der en (eller flere) indendørs blomstrende planter, du vil tilføje til din vindueskarm. Inden vi går i gang, er den grundlæggende tommelfingerregel at købe modne planter, ikke frø, medmindre du har masser af tålmodighed og år til at vente på blomstring. Undtagelsen er amaryllis, som blomstrer fra en pære i løbet af få måneder. Og vær opmærksom på: Mange blomstrende stueplanter trives i årevis med minimal pleje, mens andre lyser i nogle få måneder, før de falmer. (Nogle gange kan du coddle dem til rebloom, men ærligt talt er det ofte mere arbejde end det er værd.) Ingen bekymringer; placere dem, der har passeret deres bedste alder, i din kompostbunke.

insta stories

Her er et par af vores yndlingsblomstrende stueplanter til at lysne dit hjem op i den nye forårssæson.

1Hoya Carnosa

hoya kerrii voksblomster

Susan GaryGetty Images

Hoyas, også kendt som voksplanter, bør stå øverst på din liste, hvis du leder efter smukke stueplanter og let at dyrke indendørs. Disse gør det godt i mange klimaer og kan tåle svagt lys. De voksagtige stjerneformede knopper er et særpræg ved denne tropiske plante.

KØB NU

2Anthurium

rød anthurium tropisk plante

Tim GrahamGetty Images

Disse hjerteformede planter kommer i en række forskellige farver som rød, hvid, pink eller lilla. De er også lette at dyrke indendørs og blomstre året rundt. De trives godt med indirekte lys, fugtigt vejr og fugtig jord. Vær forsigtig, selvom disse smukke planter også er giftige, hvis de indtages ved et uheld, så forældre og kæledyrsejere skal være på vagt!

KØB NU

3Gloxinia

tæt op af lilla plettede gloxinia, der blomstrer

Elizabeth FernandezGetty Images

Denne slægtning til afrikanske violer har smukke frilly blomster og dybgrønne blade. Mange planteskoler, blomsterhandlere eller endda dagligvarebutikker bærer disse om vinteren. De foretrækker stærkt filtreret sollys og moderat fugtig jord; de kan heller ikke lide at få deres blade våde. Nyd deres lange blomstringstid (ca. to måneder), men ved, at de er notorisk finurlige ved genopblomstring.

KØB NU

4Julestjerne

smuk julestjerne rød jul blomst på hvid baggrund

pimtongGetty Images

Glade julestjerner er feriefavoritter, men de blomstrer faktisk i flere måneder med den rigtige pleje. Hent en næsten hvor som helst i løbet af ferien. Vælg en plante, der har små gule blomster, kaldet cyathia, i midten - ikke en, der fælder pollen, hvilket betyder, at den er forbi sit bedste år og ikke varer hele sæsonen. Dæk din plante, når du bringer den hjem, især hvis den er i 20'erne eller koldere. Vand, når det er tørt ved berøring, og lad det ikke sidde i vand inde i foliegrydsdækslet. De er flinke til at genopbygge, så udskift næste år.

KØB NU

5Hortensiaer

hortensia macrophylla hybrid

ullstein bildGetty Images

Disse farvestrålende planter er gode tilføjelser til foråret, hvilket er når de blomstrer naturligt. Tricket til at holde hortensiaer i live er at sikre, at deres jord er fugtig og have dem placeret i direkte sollys. Hvis disse to betingelser er opfyldt, er det sikkert at sige, at disse planter giver en smuk udstilling i dit hjem.

KØB NU

6Julekaktus

julekaktus

Nadezhda_NesterovaGetty Images

Disse gammeldags favoritter er populære med god grund: Julekaktus er ikke nøjeregnende, og nogle lever i årtier! Deres eksotiske blomster kommer i en række smukke nuancer lige fra ren hvid til koraller, lyserøde og røde. Forskellige arter blomstrer på forskellige tidspunkter af året, herunder Thanksgiving og påske. De kan lide skarpt indirekte lys. Vand, når jorden er tør, og lad ikke vand sidde i underkoppen.

KØB NU

7Cyclamen

potte pink cyklamen

Lynne BrotchieGetty Images

Lyserøde, lilla, røde eller hvide blomster flyder over hjerteformede blade, med nye blomster, der vises i flere måneder. Giv dem skarpt lys, og hold dem let fugtige. De foretrækker også kølige temperaturer (60 til 70 grader), eller bladene har en tendens til at gulne og dø. Det er svært at få disse til at rebloom, så nyd dem på deres højeste og kompost.

KØB NU

8Amaryllis

amaryllis rød blomst i krukke, smalt fokusområde

petrovvalGetty Images

Disse fantastiske blomster kommer fra løg solgt i efteråret. Sæt dem på et lyspunkt; for lidt lys får dem til at floppe over. Hold jorden jævnt fugtig. Blomstringen forekommer cirka seks uger senere og varer i en måned eller mere. Du kan prøve at få dem til at genoplive næste år: Gem løget, lad løvet være intakt, men skær den falmede blomsterstilk, og flyt derefter i skygge udendørs efter den sidste frost. I sensommeren, lad pæren gå i dvale, afskær løvet og vand ikke før i november. Start derefter med at vande igen, og kryds fingre!

KØB NU

9Phalenopsis orkidé

lyserød orkidé i en gryde

Vladimir VinogradovGetty Images

Disse sarte orkideer er ikke så skrøbelige, som de ser ud. De blomstrer i flere måneder og kan leve i årevis med lidt omhu. De foretrækker lyst, indirekte lys (et vindue mod øst eller vest er bedst). Vand en gang om ugen, indtil det løber ud af bunden af ​​gryden.

KØB NU

10Afrikansk violet

vaser af afrikanske violer

Christina SchmidhoferGetty Images

Disse lækre gamle favoritter i nuancer af lilla, pink og hvide blomstrer næsten kontinuerligt. Nogle af disse har været kendt for at leve i årtier! De kan lide at opsuge indirekte lys på en vindueshylde mod syd, øst eller vest. Hold jorden let fugtig, og lad ikke vand dryppe på de fuzzy blade, fordi det vil forårsage brune pletter.

KØB NU

11Kalanchoe

røde kalanchoe blomster på en træ baggrund

Tatyana AbramovichGetty Images

Denne saftige kan prale af blanke grønne blade og lyse røde, gule, lyserøde eller orange blomsterklynger, der holder i uger. Den klarer sig bedst i stærkt indirekte lys og foretrækker at tørre ud mellem vandingerne. Skær blomsterhovedet af, efter at det har bruset, og nyd derefter løvet året rundt. Af og til blomstrer den igen næste år.

KØB NU

12Hibiscus

rose ibiscus i gryde

AngelafotoGetty Images

Hibiscus er en fantastisk plante, der tilpasser sig godt til det rigtige indendørsmiljø. Dens store blomster holder kun et par dage, men den forbliver typisk i blomst fra forår til efterår, og den lever i flere år (typisk mindst). Giv det skarpt lys for at det blomstrer, og hold jorden jævnt fugtig om sommeren, noget tør om vinteren.

KØB NU

13Fred lilje

fredslilje vokser i gryde ved blå lanterne

Alberto Orozco / EyeEmGetty Images

Skinnende grønne blade og skeformede hvide blomster gør denne hårdføre stueplante til et must-have. Med de rigtige betingelser holder disse planter i mange år næsten uden pleje. Fredsliljer foretrækker lavt til moderat lys, men blomstrer bedre med stærkt filtreret lys. De kan lide fugtig, ikke fugtig, jord.

KØB NU

14Clivia

terracotta gryde med orange clivia lily cliivia miniata i drivhus

Juliette WadeGetty Images

Denne elegante blomst, medlem af amaryllis-familien, har langvarige orange eller gule blomster med lange, stroppige blanke blade. Det tåler de fleste lysforhold. Lad planten tørre ud mellem vandingerne. Det er en plante med lang levetid, men det kan være vanskeligt at få den til at rebloom. Hold det udenfor om efteråret, og flyt derefter til det sejeste rum i dit hus inden den første frost. Hold det ret tørt indtil midtvinteren, og øg derefter vandet gradvist. Du skal blomstre i februar eller marts.

KØB NU

15Kap primrose

streptocarpus hybrid cape primrose

REDA & COGetty Images

Denne stedsegrønne flerårige, også kendt som streptocarpus, har smukke lyserøde, hvide, lilla eller røde rørformede blomster og fløjlsagtig løv. Det kan vare i årevis. Den foretrækker skarpt lys. Lad jorden tørre ud mellem vandingerne, og lad ikke bladene blive våde for at forhindre grim pletblødning.

KØB NU

16Blomstrende ahorn

kinesisk lanterne, malvaceae

DEA / G. CIGOLINIGetty Images

Også kaldet abutilon, denne plante har røde, gule, lyserøde eller fersken papiragtige blomster, der vises (næsten) hele året rundt. Planterne holder typisk et par år, før de bliver leggy og uinteressante. De kan lide skarpt indirekte lys, helst ved et vindue med syd- eller vestudstrækning. Vand, når den øverste tomme jord føles tør for de bedste resultater!

KØB NU

Arricca Elin SansoneArricca SanSone har skrevet om emner om sundhed og livsstil til forebyggelse, landliv, kvindedag og mere.
Jada JacksonRedaktionel stipendiatJada Jackson er freelance multimediejournalist fra Chicago og kandidat fra Columbia College Chicago.

Dette indhold oprettes og vedligeholdes af en tredjepart og importeres til denne side for at hjælpe brugerne med at angive deres e -mail -adresser. Du kan muligvis finde flere oplysninger om dette og lignende indhold på piano.io.