7 nemme frø for børn at dyrke

instagram viewer

Spar, Spend, Splurge: Plantepottestativer

Solsikkefrø er pæne og store, så de er velegnede til små hænder. Solsikker vil vokse lykkeligt i en krukke, eller du kan plante dem ud i haven, når de er etableret. Der er så mange varianter at vælge imellem; prøv 'Giant Yellow' for at stoppe opblomstringen, eller 'Teddy Bear' for en luftig, kompakt plante.

Plant dine frø om foråret til sommerblomster. Du kan plante dem tidligere, men du bliver nødt til at beskytte dem mod kolde temperaturer ved at starte dem i et drivhus, en kold ramme eller indendørs vindueskarm. Du skal sandsynligvis støtte stænglerne med havestokke, efterhånden som planterne vokser.

Det er sjovt for hvert familiemedlem at dyrke en solsikkeplante, så du kan holde en højdekonkurrence – husk blot at navngive dine potter!

KØB NU VIA THOMPSON & MORGAN

Cosmos er ligetil at dyrke og vil fylde din have med tusindfrydlignende blomster for meget lidt indsats. Det er også en fantastisk plante til bier og andre bestøvende insekter og giver dejlige afskårne blomster til at tage indendørs.

insta stories

Plant frøene om foråret, så tyndt i potter. Når frøplanterne kommer i gang, skal du fjerne alle undtagen den stærkeste plante i hver potte. Når de er omkring 15 cm høje, kan du overføre dine planter til en større beholder eller en havekant. Du skal muligvis støtte planter med havestokke for at holde dem oprejst.

KØB NU VIA THOMPSON & MORGAN

Hvis du er lidt bagud med frøsåningen, er nasturtium gode kandidater til sommerplantning. De spirer let, vokser hurtigt og kan klare dårlig jord og lidt forsømmelse. De lyse orange blomster er også spiselige, hvilket gør dem til en sjov plante for børn at dyrke.

Nasturtium er slæbende planter, så de fungerer rigtig godt i potter og hængende kurve. Du kan starte dine frø i små potter, overføre dem til deres endelige placering, når planterne er etableret, eller plante dem direkte i jorden. Hvis du går efter den anden mulighed, så sørg for at få børnene til at skrive en planteetiket og markere, hvor de er.

KØB NU VIA CROCUS

Dyrkning af spiselige planter er en god måde at opmuntre børn til at prøve nye smagsvarianter. Plantning af salatfrø om sommeren er ideel for ivrige små gartnere, fordi de vokser så hurtigt - du kan begynde at høste om blot et par uger. En blandet pakke frø gør det nemt at prøve et par forskellige varianter.

Salatfrø plejer at være små, så det er en god idé at lægge nogle i håndfladen og øve dig i at tage små knivspidser frø, før du begynder at drysse dem på din kompost. At dyrke salat i potter eller bakker gør det nemmere at beskytte bladene mod sultne snegle og snegle. Du kan så salatfrø hver uge eller deromkring hele sommeren for at sikre en kontinuerlig forsyning af blade.

KØB NU VIA SUTTONS

For virkelig lav-vedligeholdelse frøsåning, gå efter vilde blomster. Du smider dem simpelthen på bar jord, trykker dem let ned, vander dem og lader dem gøre deres ting.

En blandet pakke vilde blomsterfrø vil skabe en dejlig naturlig engeffekt. Vælg et solrigt sted, og fjern eventuelt ukrudt, inden du starter. Du kan plante vilde blomsterfrø om foråret, men efteråret er det bedste tidspunkt at plante dem, fordi det giver dem tid til at blive etableret hen over vinteren og skulle skabe en mere imponerende skærm følgende sommer.

Vilde blomster er en rig kilde til føde og husly for bestøvende insekter, vilde fugle og små pattedyr.

KØB NU VIA PRIMROSE

Da temperaturer og dagslys begynder at falde om efteråret, er det et godt tidspunkt at tage noget af frøsåningen indendørs. En urtehave i vindueskarmen er et fantastisk lille projekt for børn; de vil se resultater virkelig hurtigt, og du behøver ikke engang en have for at gøre det.

Der er masser af sorter af urter, du kan dyrke indendørs. Koriander, basilikum, mynte, purløg, persille, salvie og estragon er alle gode muligheder. Plant en sort pr. potte, spred frøene tyndt og dæk dem med et drys kompost. Mærk hver gryde, vand derefter og stil den på en solrig vindueskarm.

De kan tørre ret hurtigt ud, så tjek jorden jævnligt og vand evt. Du bør se frøplanter dukke op omkring en uge efter plantning, og du kan se frem til en høst inden for et par uger.

KØB NU VIA AMAZON

Søde ærter blomstrer sidst på foråret og sommeren, men du kan starte dem om vinteren, hvis du kan give dem en smule beskyttelse. Gør du dette, får du større og mere robuste planter tidligere på året, og du kan holde frøsåningen i gang, når der ikke sker så meget i haven.

Søde ærtefrø er ret store, så børn burde være i stand til at håndtere og plante dem nemt. Start dem i potter eller bakker, og beskyt dem mod koldt vejr ved at dyrke dem i et drivhus eller en kold ramme. Plant dem ud om foråret; de vil være glade i containere eller en kant.

Søde ærter er klatreplanter, så du skal støtte dem med havestokke eller dyrke dem mod et espalier. De laver fantastiske afskårne blomster, og hvis du bliver ved med at klippe et par stængler af, vil de fortsætte med at blomstre hele sommeren.

KØB NU VIA WAITROSE GARDEN

Følge med Smukt husInstagram.