Juneteenth-farver Betydning: Juneteenth-flagfarver forklaret

instagram viewer

Oprettet i 1997 af Ben Haith, grundlæggeren af National Juneteenth Celebration Foundation (NJCF), Juneteenth-flaget er et symbol på fest og stolthed for både højtiden og sorte amerikanere. Højtiden blev første gang fejret i 1865 i Galveston, Texas, da de sidste slaver fik frihed, efter at Unionens soldater meddelte, at borgerkrigen var forbi. Mens 19. juni ikke blev en føderal helligdag før 2021, har juniteenth-farvernes betydning og flag været anerkendt i mere end 20 år.

Det mest almindelige og officielle Juneteenth-flag har rød, hvid og blå sammen med to stjerner: en femtakket og en sprængende. Du kan også se et rødt, sort og grønt flag blive viftet på Juneteenth; det er det panafrikanske flag, som dateres tilbage til 1920. Den jamaicanske aktivist Marcus Garvey opfordrede til et sort befrielsesflag, og derfor blev denne version født. Med vejledning fra Nationalmuseet for afroamerikansk historie og kultur, nedbryder vi hver af de to flags farver og deres betydning nedenfor.

atlanta, ga 18. juni mennesker hejser amerikanske og panafrikanske flag, mens de marcherer i den 18. juni 2022 i Atlanta, den 18. juni 2022 i Atlanta, forenede stater, juni 2009, eller frigørelsesdag, mindes afslutningen på løsøreslaveriet den 19. juni 1865 i Galveston, Texas, i overensstemmelse med præsident lincolns 1863 frigørelsesproklamation i 2021, den amerikanske præsident joe biden underskrev en lov, der erklærer juni måned for en føderal helligdag, foto af elijah nouvelagegetty billeder
ELIJAH NOUVELAGE//Getty billeder
insta stories

Rød

Afhængigt af hvilket flag du ser, kan rød have to betydninger. På det Juneteenth-specifikke flag symboliserer rød enhed med det traditionelle amerikanske flag. Den buede form skal symbolisere nye horisonter og nye muligheder. Men på det afrikanske befrielsesflag repræsenterer den røde stribe kamp og ofre.

hvid

Som afspejler det hvide af det amerikanske flag repræsenterer de hvide stjerner på Juneteenth-flaget frigørelsen af ​​slavegjorte sorte mennesker i Texas, som efter at være blevet befriet blev amerikanere under loven. Den femtakkede stjerne repræsenterer Texas, også kendt som Lone Star State, hvor befrielsen fandt sted. Og stjerneudbruddet repræsenterer en ny begyndelse for alle afroamerikanere i Galveston, Texas, den 19. juni 1865.

Blå

Blå repræsenterer Amerika og det amerikanske flag. Mens der stadig er en lang kamp for lighed og retfærdighed forude, repræsenterer de amerikanske flagfarver på Juneteenth-flaget en fortsatte engagement fra folk i USA til at gøre det bedre, lære og arbejde hårdt for at leve op til de amerikanske idealer om retfærdighed for alle.

Sort

Som en del af det panafrikanske eller afrikanske befrielsesflag symboliserer den sorte stribe alle sorte mennesker og deres unikke arv og kulturer.

Grøn

Grøn, som ofte bruges som et symbol på rigdom og overflod, repræsenterer den naturlige rigdom og velstand i Afrikas land.

Hovedbillede af Kate McGregor
Kate McGregor

Kate McGregor er House Beautifuls SEO-redaktør. Hun har dækket alt fra kuraterede indretnings-opsamlinger og indkøbsguider til glimt ind i hjemmet liv af inspirerende kreative, til publikationer som ELLE Decor, Domino og Architectural Digest's Dygtig.