Sådan rengøres en iPhone-opladningsport som en Apple Genius Bar Pro

instagram viewer

Vores telefoner er praktisk talt klistret til vores hænder, og midt i hverdagens travlhed – for ikke at nævne kaffespild, lommefnug og andet affald – bliver vores telefoner hurtigt beskidte. Mens eksterne komponenter af en telefon er nemme at rengøres med en mikrofiberklud, iPhones opladningsport er en helt anden historie. Indersiden af ​​en Apple Lightning-port - mindre end din finger, en Q-tip eller endda spidsen af ​​et foldet papirhåndklæde - er et svært sted at rengøre. Derfor er vi her for at hjælpe.

Rengøring af din iPhones opladningsport burde ikke være så smertefuldt en opgave. Faktisk kan du få din telefon tilbage i perfekt stand vha husholdningsartikler på få minutter. Læs videre for at lære, hvordan du renser din iPhones opladningsport, som Apple anbefaler.


Hvornår skal du rense din iPhones opladningsport

Selv når din iPhone fungerer perfekt, er der sandsynligvis opbygget fnug og snavs (selv salt og sand) i din telefons opladningsport. Hvis din iPhone har holdt op med at oplade

insta stories
, oplader langsomt, eller oplader kun periodisk, trænger dens port sandsynligvis til en god rengøring.


Sådan renser du din iPhones opladningsport

Apples brugermanual advarer mod at forsøge at rengøre opladningsporten med noget hårdere end træ, som enhver form for stift eller metalstang. Der er sarte elektroniske komponenter inde i porten, og at ramme dem med en skarp metalstift kan forårsage permanent skade.

Selvom denne metode er specifikt til en Apple iPhone, kan du bruge den til at rense opladningsporten på en Google Android, Google Pixel eller enhver anden smartphone.

Hvad du skal bruge

  • Mikrofiber klud
  • Træ- eller plasttandstikker
  • Komprimeret luft

Trin et: Løsn snavs

Indsæt forsigtigt tandstikkeren i opladningsporten, og skrab siderne for at løsne snavs, støv, fnug eller snavs. Undlad at klemme eller stikke hårdt i opladningsporten; som kan beskadige de interne komponenter. Gentag efter behov, indtil du føler, at du har løsnet alt.

Trin to: Blæs det ud

Brug trykluft til at blæse det snavs ud, du lige har løsnet. Hold telefonen over en mikrofiberklud med porten nedad, og bank let på den for at få eventuelle resterende partikler til at falde ud.


Husholdningsartikler, du kan bruge til at rense opladningsporten

Hvis du er bekymret for potentielle skader fra en tandstikkers skarpe spids, en lille pensel er et fantastisk værktøj til at løsne og fjerne snavs i din iPhones opladningsport. Den fjerner ikke genstridige eller fastklæbende partikler, som en tandstikker kan, men den er fantastisk til let vedligeholdelse.


Sådan slipper du af med vand i ladeporten

Den ældgamle løsning med at lægge din telefon i en pose ris er fantastisk til helt vandfyldte telefoner, men når stænket er mere isoleret (tænk regndråber eller opvaskevandssprøjt), bør tørreopløsningen være mindre også.

Sluk først din telefon helt. Hold den med opladningsporten nedad og bank den forsigtigt på en hård overflade for at fjerne overskydende vand, og lad den derefter stå på et sikkert, tørt sted i 24 timer. Apple fraråder enhver hurtig og hurtig problemløsning, som f.eks. at få fat i en hårtørrer eller støvsuger, da sådanne skrappe metoder nemt kan beskadige den interne elektronik.


Hvor ofte skal du rense en iPhone-opladningsport?

Selv de pæneste mennesker kan have lusket støv og fnug, der gemmer sig i opladningsporten, hvilket kan påvirke din iPhones ydeevne. Vi anbefaler at give din iPhones opladningsport en god rengøring cirka en gang om sæsonen eller hver tredje måned.

Hovedbillede af Kate McGregor
Kate McGregor

Kate McGregor er House Beautifuls SEO-redaktør. Hun har dækket alt fra kuraterede indretnings-opsamlinger og indkøbsguider til glimt ind i hjemmet liv af inspirerende kreative, til publikationer som ELLE Decor, Domino og Architectural Digest's Dygtig.