De mest ikoniske slotte i popkultur: Downton Abbey, Game of Thrones, Harry Potter, Taylor Swifts "Blank Space" musikvideo og mere

instagram viewer

Hvert element på denne side blev håndplukket af en House Beautiful-redaktør. Vi tjener muligvis provision på nogle af de varer, du vælger at købe.

Når vi tænker på slotte, forbinder vi ofte disse strukturer med kongelige familier, der lever liv, der tilsyneladende ikke ligner vores egne, men slotte er faktisk meget nærmere os blot plebeere, end du måske er klar over. I årtier nu har slotte ofte spillet hovedroller i utallige øjeblikke i popkulturhistorien - i film, tv -shows, musikvideoer og videre. Det er overflødigt at sige, at det kun var et spørgsmål om tid før Hus Smukt besluttede at udarbejde en liste over de mest ikoniske slotte i underholdningsverdenen - og det er bestemt en fest for øjnene, for at sige det mildt. Nedenfor kan du se på listen, som omfatter slotte set i Downton Abbey, Troldmanden fra Oz, Harry Potter -filmene, en Taylor Swift -musikvideo og andre steder - hvoraf mange kan besøges og turneres i det virkelige liv!

Det Kongelige Palads i Oz Fra Troldmanden fra Oz

oz's kongelige palads fra troldmanden i oz

Metro-Goldwyn-Mayer

insta stories

Beliggende i midten af ​​den fiktive Emerald City, er det kongelige palads i Oz, hvad der ligger ud over enden af ​​den berømte gule murvej - og det er bestemt værd at rejse. Når Dorothy, Fugleskræmsel, den feje løve og Tin Man (åh og Toto også!) Endelig når dette tårnhøje smaragdslot, bliver de mødt af en overflod af mennesker, der dyrker smaragdfarvet fra top til tå påklædning. Selvfølgelig eksisterer dette funklende palads ikke i det virkelige liv, da det blev bragt til live gennem filmmagi og menneskeskabte sæt. Heldigvis kan fans af denne ikoniske film dog besøge det hjem, hvor filmens stjerne, Judy Garland, voksede op i, som er kendt som Judy Garland Museum og er placeret i Grand Rapids, Minnesota.

Hogwarts Castle, fra Harry Potter -filmene

hogwarts slot, som det ses i harry potter filmserien

Warner Bros. Billeder

Hogwarts -slottet, som mange af os voksede op med at se på sølvskærmen - takket være dets mange optrædener i alle otte af Harry Potter film - var en kombination af et egentligt slot, et modelborg bygget på filmens sæt og CGI. Den virkelige struktur, der hjalp med at bringe Hogwarts til live, er Alnwick Castle, en engelsk struktur fra det 11. århundrede, der fungerer som bryllupssted. Selv prins William og prins Harry deltog i et bryllup her tilbage i 2013. Det blev vist i de to første Harry Potter-film, mens mange luftbilleder af Hogwarts blev muliggjort af en (ikke-skaleret) model bygget på Warner Brothers Studios i London (og du kan endda besøge studierne!). Og fortvivl ikke, fordi Hogwarts faktisk ikke findes - du kan altid besøge Troldmandsverden af Harry Potter på Universal Orlando for virkelig at udleve dine magiske drømme.

Oheka Castle, bedst kendt for at optræde i Taylor Swifts musikvideo "Blank Space"

oheka slot i huntington, long island, new york, et bryllup og eventlokaler med eget hotel og restauranter

Oheka Castle/Wikimedia Commons

Oheka Castle har været en del af mange øjeblikke i popkulturhistorien, så det var en god idé at inkludere det på denne liste. Dens mest bemærkelsesværdige udseende kan ses i Taylor Swift"Tomt rum" musikvideo- men du har måske også set det i Efterfølgelse, Gossip Girl, og Borger Kane, for at nævne et par af dens andre hovedroller. Og i betragtning af at Oheka Castle er et sted for bryllup og begivenheder, burde det ikke komme som en overraskelse så mange berømthedspar er blevet gift her, herunder Kevin og Danielle Jonas og Maksim Chmerkovskiy og Peta Murgatroyd. Oheka Slot blev bygget mellem 1914 og 1919 og blev designet af Delano & Aldrich i Chateauesque -stil, mens dets overdådige haver blev skabt af brødrene Olmsted (sønner af Frederick Law Olmsted, bedst kendt for at designe Central Park).

Highclere Castle, set i Downton Abbey

highclere castle downton abbey

BrettCharltonGetty Images

Selvom du aldrig har set et enkelt afsnit af Downton Abbey- eller den nylige spillefilm - der kan ikke nægtes storheden ved dens hovedfilmsted, Highclere Castle. Ivrige fans af showet husker måske, at slottet var opført på Airbnb tilbage i efteråret 2019, for kun en nat (og til kun £ 150, ikke mindre). Bygget i 1679, sidder denne struktur på 5.000 hektar og har været i Carnarvon -familien lige siden dens oprettelse. Arkitekturen i Jacobean Revival-stil blev designet af Charles Berry, mens haverne var skabelsen af ​​landskabspleje-legenden Capability Brown. Hvis du ikke var så heldig at overnatte kl Highclere Castle efter den begrænsede tid på Airbnb, frygt ikke - du kan besøge både slottet selv og dets grunde, og du kan endda blive gift her!

Det Kongelige Palads i Valaskjalf Fra Thor -filmene

det kongelige palads i valaskjalf fra thor -filmene

Marvel Studios

Marvel Cinematic Universe har noget for enhver smag - og det inkluderer et ruvende gammelt slot i et fiktivt nordisk rige kendt som Asgard. Hvis du har set nogen af ​​de tre (snart fire!) Thor -film i MCU, ved du, at vi refererer til Royal Palace of Valaskjalf, som er hjemsted for den asgardiske kongefamilie, der blandt andet består af Odin, Thor og Loki andre. I den tredje og seneste Thor -film, Thor: Ragnarok (2017), er dette palads-og resten af ​​Asgard-(spoiler alert!) Revet ned efter et angreb ledet af en gigantisk satanlignende figur lavet af ild. Heldigvis, ifølge nordisk mytologi, er Asgard restaureret efter verdens fornyelse, så her håber vi, at dette palads igen vil prydes med sølvskærmen, når Thor: Kærlighed og torden rammer biograferne i 2022.

Hearst Castle, set i Spartacus og Lady Gagas "G.U.Y." Musikvideo

hearst castle preservation foundation hollywood royalty middag

Presley AnnGetty Images

Siden konstruktionen blev afsluttet i 1947, har Hearst Castle ikke været brugt som optagelsessted så ofte, men de få gange det var, var det til filmen fra 1960 Spartacus og en Lady Gaga musikvideo. I sidstnævnte kan du forvente at se slottets berømte Neptun og romerske pools på fuld visning - komplet med teatermoden fra den uforlignelige Lady Gaga. I alt tog det næsten to årtier at bygge dette slot - som ligger i San Simeon, Californien - og det blev bygget til forlagsmagnat William Randolph Hearst. Bare sidste år, Hus Smukt talte til art director og scenograf i Lady Gagas "G.U.Y." musikvideo, som blev optaget på slottet tilbage i 2014 - og vi fandt ud af nogle interessante anekdoter om videooptagelsen. Den romerske pool, der er bedst kendt for sine umiskendelige kongeblå og guldfliser, blev omdannet til en slags koncertsted takket være en scene installeret af produktionsteamet, så Lady Gaga kunne optræde direkte over det ikoniske pool. Men på grund af frysetemperaturen i poolens vand måtte produktionsholdet bære våddragter. Åh, og Lady Gaga fik gift eg efter at have lagt sig i snavs til en scene, hvor hun falder fra nåde. Av.

Winterfell Fra Game of Thrones

winterfell castle fra hbos tronespil

HBO

Næsten to år efter det sidste afsnit havde premiere, Game of Thrones er stadig fast inventar i popkulturen i dag-med talrige spin-off-serier i øjeblikket i gang-og trofaste fans af show vil sandsynligvis huske Winterfell, som har været Stark -familiens primære bolig for imponerende 8.000 flere år. Winterfell er også kendt for at være stedet for slaget ved Winterfell, som var det sidste slag i den store krig i Game of Thrones. Denne struktur blev levendegjort ved hjælp af to virkelige slotte: Castle Ward, som er beliggende i Irland, og Doune Slot, som ligger i Skotland. Og bedst af alt kan du besøge begge disse slotte på egen hånd! Men forvent ikke at finde jerntron- som er fremstillet af 200 sværd - på begge steder; den var placeret i en anden Game of Thrones slot, Red Keep, som blev (spoiler alert!) ødelagt i seriens sidste sæson.

Askepotsslottet

Askepotsslottet i Walt Disney World i Orlando, Florida

Roberto Machado NoaGetty Images

Efter succesen med den animerede Askepot film i 1950, var det kun et spørgsmål om tid, indtil det ikoniske slot, der er afbildet i filmen, blev bragt til live. I dag er der to virkelige Askepotsslotte - et i Orlando, Florida, som en del af Walt Disney World's Magic Kingdom, og et andet, i Tokyo Disneyland i Japan. Disse strukturer åbnede for offentligheden i henholdsvis 1971 og 1983 og er siden blevet to af de mest populære steder i Disney World og Disneyland, som begge besøges af titusinder af mennesker hver år. Sidste sommer, som en måde at fejre 70 -året for den originale Askepotfilm, Askepot Slot i Orlando blev lavet om til at have et mere farverigt ydre, der gik fra et for det meste bleghvidt til et blødt lyserødt. Kan du ikke se det personligt? Bare rolig - du kan besøge Askepots slotssuite her.

Følg House Beautiful den Instagram.

Mary Elizabeth AndriotisBidragende forfatterMary Elizabeth Andriotis er en forfatter med base i New York, der dækker historiske hjem, underholdning, kultur og design.

Dette indhold oprettes og vedligeholdes af en tredjepart og importeres til denne side for at hjælpe brugerne med at angive deres e -mail -adresser. Du kan muligvis finde flere oplysninger om dette og lignende indhold på piano.io.