IKEA vyzýva deti, aby vytvorili udržateľné školské iniciatívy

V snahe pomôcť vysporiadať sa s klimatickými zmenami spustila IKEA celoštátnu súťaž dizajnu, v ktorej vyzýva deti, aby vytvorili ekologicky uvedomelé iniciatívy, ktoré zvýšia úroveň ich škôl. udržateľný.

Od metód recyklácie až po jednotné výmenné obchody Súťaž Let’s Go Zero povzbudí deti, aby zvážili mnohé spôsoby, ktorými môžu ich školy znížiť svoju uhlíkovú stopu. Je tiež súčasťou kampane Let's Go Zero – skupiny organizácií, ktoré sa snažia dosiahnuť nulové emisie uhlíka v 32 000 britských školách do roku 2030.

Podľa IKEA chce 80 percent mladých ľudí urobiť na svojich školách zmeny, ktoré môžu pomôcť v boji zmena podnebia, pričom 65 percent uviedlo, že neveria, že ich školy urobili dosť. Medzitým takmer polovica (42 percent) tvrdí, že sa stále cítia zmätení témou udržateľnosti a 8 z 10 (80 percent) sa chce v škole dozvedieť viac o životnom prostredí.

Dúfame, že súťaž povzbudí deti vstúpiť do diskusie o zmene klímy a pomôže budúcej generácii, aby sa starala o planétu vážnejšie, ako to robili súčasné a predchádzajúce generácie. IKEA potom nainštaluje štyri víťazné návrhy.

„V IKEA sme sa zaviazali urobiť zdravý a trvalo udržateľný život dostupným a cenovo dostupným pre mnohých a zároveň inšpiruje ďalšiu generáciu,“ hovorí Marsha Smith, zástupkyňa maloobchodného manažéra pre krajinu v IKEA Group UK & IE.

„Sme hrdí na to, že sme partnerom kampane Let's Go Zero, ktorá povzbudzuje deti, aby dláždili cestu k udržateľnej budúcnosti. Malé jednoduché zmeny môžu mať obrovský vplyv, či už ide o zavedenie väčšieho počtu rastlinných menu alebo spustenie jednotného swap shopu. Nemôžeme sa dočkať, až uvidíme projekty a nápady, ktoré pomôžu urobiť školy udržateľnejšími a zároveň inšpirujú všetky vekové kategórie k riešeniu klimatickej krízy.“

Do súťaže Let's Go Zero sa môžete prihlásiť prostredníctvom IKEA webovej stránky – uzávierka prihlášok vo štvrtok 30.6.2022. Uchádzači by sa mali prihlásiť aj do Let's Go Zero kampaň.

Sledujte Dom Krásny na Instagram.


9 položiek v Ikea, ktoré vám pomôžu žiť udržateľnejšie
Udržateľné produkty Ikea
LED žiarovka RYET, 90p

KÚPTE TERAZ

Táto energeticky úsporná LED žiarovka spotrebuje o 85 percent menej energie a je isté, že rozžiari váš domov až na 20 rokov.

Získavame províziu za produkty zakúpené prostredníctvom niektorých odkazov v tomto článku.

Ikea
Udržateľné produkty Ikea
Záves HILJA, 12 £

KÚPTE TERAZ

Tieto závesy, vyrobené z recyklovaných PET fliaš, sú zelené vo viacerých smeroch.

„Táto kolekcia, vyrobená z recyklovaných PET fliaš, znižuje spotrebu nových surovín a zároveň víta jemné textúry a farby do vášho domova,“ hovorí Hege.

Ikea
Udržateľné produkty Ikea
BITTERGURKA Závesný kvetináč, 8 £

KÚPTE TERAZ

Použite tento závesný kvetináč na ukážku byliniek, ktoré ste si vypestovali doma.

Ikea
Udržateľné produkty Ikea
KRYDDA/VÄXER Grow kit s 8 črepníkmi, 1 poschodie, 64,50 £

KÚPTE TERAZ

Vypestujte si svoje vlastné rastliny doma s pomocou tejto sady do škôlky.

„So špeciálnymi pestovateľskými svetlami, hnojivom, pemzou a vstavanou policou, ktorá umožňuje prúdenie vzduchu, súprava zaručuje vašim rastlinám dokonalé množstvo vody, svetla a prístrešia. Sú ideálne pre menšie mestské domy, ktorým chýba prirodzené svetlo,“ hovorí Hege.

Ikea
Udržateľné produkty Ikea
VARIERA Ventilačný kôš na triedenie odpadu, 5 £

KÚPTE TERAZ

Monitorujte svoj potravinový odpad pomocou triediaceho koša VARIERA. Otvory po stranách uľahčujú vetranie a vysúšajú organický odpad.

Ikea
Udržateľné produkty Ikea
IKEA 365+ Dóza s vekom, 5,75 £

KÚPTE TERAZ

Znížte plytvanie potravinami s touto elegantnou sklenenou nádobou, aby vaše potraviny zostali dlhšie čerstvé a znížte používanie fólie a lepiacej fólie v kuchyni.

Ikea
Udržateľné produkty Ikea
Dvere KUNGSBACKA, 22 £

KÚPTE TERAZ

Kuchynské linky KUNGSBACKA od Ikea sú štýlové a udržateľné, pretože sú vyrobené z recyklovaného dreva a PET fliaš.

Ikea
Udržateľné produkty Ikea
NYVATTNET Kuchynská batéria, 90 £

KÚPTE TERAZ

Táto batéria dodáva vašej kuchyni luxusný vzhľad a dojem a zároveň šetrí vodu a energiu vďaka svojmu inovatívnemu dizajnu.

Ikea
Udržateľné produkty Ikea
IKEA 365+ Fľaša na vodu 2 £

KÚPTE TERAZ

Vezmite si túto odolnú, opakovane použiteľnú fľašu na vodu na cesty, aby ste znížili množstvo plastov na jedno použitie, ktoré používate.

Ikea