Kæmpe puffball-svampe bliver virale på TikTok

instagram viewer

Hvert element på denne side blev håndplukket af en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene kommission på nogle af de varer, du vælger at købe.

TikTok bliver ofte besat af mærkelige madtendenser. Der var feta pasta, syltede hvidløg, Emily Marikos resterende laksefrokost, og Dalgona kaffe for at nævne et par stykker. Hvis du er typen, der holder trit med disse skøre trends, så har du måske for nylig set gigantiske svampe udfylde dit feed. Nej, vi taler ikke portobellos, men enorme, hævede, volleyball-lignende svampe, der får dig til at stille spørgsmålstegn ved den jord, vi lever på.

kæmpe puffball på skovbunden i sensommeren

ArterraGetty billeder

Deres egentlige navn er direkte "gigantiske puffball-svampe," eller calvatia gigantea, og både fodergængere, hjemmekokke, kokke og de miljømæssigt nysgerrige taler alle om dem på TikTok lige nu. Hvis du er vokset op i nærheden af ​​et skovområde, kan du måske genkende dem med det samme, mens andre måske klør sig i hovedet over det heles tegneserieagtige karakter.

For Randy Feltis fra Ontario, Canada, var det førstnævnte. Kokken og TikToker husker, at de sparkede rundt med svampene på skolens legeplads, indtil de brød fra hinanden i små stykker. Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg også forveksle en kæmpe puffball-svamp med en malplaceret volleyball. Men fordi Randy voksede op på en gård, spiste han dem sammen med sin familie, skar dem i tynde skiver og steg derefter på panden.

insta stories

"Jeg kan ikke rigtig huske, at de var fantastiske," sagde han og lo. "Helt klart spiseligt. Min far ville sige 'Nå, vi spiser det en gang om året, fordi vi finder dem, men vi bryder os egentlig ikke om at gøre det mere end det.'

Den gigantiske puffball-svamp har vundet indpas på TikTok på grund af populariteten af ​​at søge indhold under COVID; videoer med #giantpuffball har næsten syv millioner visninger). Plus, Randy er ikke et barn længere, og hans TikTok har en ret stor tilhængerskare. Hans konto, Katherine ønsker, handler om at fodre sin kone med hans lækre kreationer, og hun havde aldrig fået en puffball før.

Dette indhold er importeret fra TikTok. Du kan muligvis finde det samme indhold i et andet format, eller du kan muligvis finde flere oplysninger på deres websted.

@katherinewants

Det skete 🙁 Et hårdt nej #puffball#champignon#Åh nej#katherineønsker

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

"Jeg ville virkelig gerne lege med teksturen, og denne var super stor, hvilket gjorde den meget blødere end en gennemsnitlig størrelse," sagde han om puffball-svampen, som hans far fandt i år. ”Så jeg tænkte, at jeg ville gå den modsatte vej, gå tykkere og så bare slå den med mere smør. Smør er altid godt for svampe.”

Desværre kunne hans kone Katherine ikke lide det, hvilket var bemærkelsesværdigt første gang, det var sket i alle de gange, Randy's lavede mad til hende. Så er de virkelig værd at lave mad?

Dr. Gordon Walker, en svampefænolog, fotograf og TikToker, sagde en kæmpe puffball har tekstur af en velsmagende skumfidus. Han anbefaler at tilberede det katsu-stil- skåret i tynde skiver, paneret og stegt.

"Det er blødt og opløses i din mund," sagde han. "Den har ikke en hel masse af sin egen tekstur eller smag, men den tager på teksturer og smag eller hvad du nu laver den med."

Kæmpe puffball-svampe kan findes over hele landet, men mest i midtvesten fra sommeren til omkring oktober. De har mindre fætre, men de er ikke nær så genkendelige. "Du vil ofte finde dem på skovbunde, hvor der er en masse organisk materiale, der forfalder," sagde Gordon. Han råder også til at tjekke marker med græs så tykt, at det har stof i forrådnelse nedenunder.

Det gode ved puffball-svampe er, at de er nemme at identificere, og i modsætning til andre svampe, ikke har et giftigt lookalike. "Jeg synes, at størrelsen, farven - bare alt ved dem - ser så fremmed ud, at folk bliver virkelig fascineret, når de ser sådan noget," sagde Gabrielle Cerberville. en fouragerende TikToker. "De kan ikke tro, at sådan noget voksede der."

Gabrielle har udsendt flere madlavningsanbefalinger for disse volleyball-lignende svampe, herunder puffball-karry, puffball-pizzaskorpe og tofu-dupes.

Dette indhold er importeret fra TikTok. Du kan muligvis finde det samme indhold i et andet format, eller du kan muligvis finde flere oplysninger på deres websted.

@chaoticforager

Puffball karry! #foderopskrift#foragersoftiktok#champignon#kæmpepudebold#kæmpepudeboldsvamp#puffball#foderfoder#vildmad#fodersøgning#champignon#svampedu

♬ Fugl (Instrumental) - BLVKSHP

Et par dage efter Randys første (mislykkede) forsøg på at tilberede puffball-svampe til sin kone, prøvede han igen med en anden teknik.

"Jeg blev tyndere for at prøve at skjule teksturen," sagde han. "Og så blev vi sprødere med svinepanko-brødkrummerne." Hun kunne stadig ikke lide det... hvilket er okay! Kæmpe puffball-svampe er ikke alles ting. Ingen kan dog argumentere for, at de ikke er noget af det fedeste at se på eller støde på i skoven.

Dette indhold er importeret fra TikTok. Du kan muligvis finde det samme indhold i et andet format, eller du kan muligvis finde flere oplysninger på deres websted.

@katherinewants♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Fra:Delish USA

Felicia LaLomiaMad & Kultur redaktørFelicia LaLomia er Food & Culture Editor for Delish.

Dette indhold er oprettet og vedligeholdt af en tredjepart og importeret til denne side for at hjælpe brugere med at angive deres e-mailadresser. Du kan muligvis finde mere information om dette og lignende indhold på piano.io.