Top 6 madlavningstendenser for 2023, som forudsagt af eksperterne

Fin mad, fakeaways og værdi for pengene er blandt de vigtigste madlavningstrends for 2023. Med et skift mod at holde tingene enkle, og med overkommelighed og leveomkostningskrisen driver mange af disse ændringer, eksperterne kl Russell Hobbs deler deres liste over de bedste trends i, hvordan vi vil lave mad og tilberede mad til 2023.

1. Værdi for pengene er nøglen

Da det er knapt med penge, og det er usandsynligt, at det ændrer sig snart, forudser eksperterne at se folk, der leder efter overkommelige priser: måder at spare penge på mad samt energi.

'Der er mange måder, folk vil gøre dette på, og det understøtter mange af årets andre trends. Men forvent at se færre spisesteder, flere hjemmelavede måltider og basisingredienser, der bliver købt," forklarer teamet hos Russell Hobbs.

Folk vil også overveje, hvilke apparater de bruger. Airfryers er steget i popularitet, og fordi du varmer et mindre rum op end en konventionel ovn, kan de være meget mere energieffektive og ofte hurtigere sammenlignet med de traditionelle alternativ.

For eksempel sparer Russell Hobbs 5L SatisFry Air Fryer op til 48 procent energi sammenlignet med en konventionel ovn og kan spare dig så meget som £83 om året på dine energiregninger.

Ninja AF100UK Air Fryer i grå
Ninja AF100UK Air Fryer i grå
£149 hos John Lewis
Kredit: John Lewis & Partners
Tower T17023 kompakt luftfrituregryde
Tower T17023 kompakt luftfrituregryde
55 £ hos Argos
Kredit: Argos
Salter EK2817 Kompakt 2L Hot Air Fryer
Salter EK2817 Kompakt 2L Hot Air Fryer
£49 hos Amazon
Kredit: Amazon.co.uk
Russell Hobbs 24580 digital frituregryde
Russell Hobbs 24580 digital frituregryde

Nu 15% rabat

£75 hos Amazon
Kredit: Amazon

2. En gryde måltider

Ud over at være mere overkommelige, enkelhed står til at blive endnu en stor trend i år, og det er her, ideen om 'one pot' måltidsideer kommer i spil.

På grund af dette mål om at spare tid, energi og penge, kan du forvente at se efterspørgslen efter frituregryder og multi-komfurer fortsætte langt ind i det nye år. At have ét produkt, der hjælper med flere trin, giver dig mulighed for at lave hurtige og nemme måltider uden at skulle bruge timer i køkkenet.

kvinde håndlaver velsmagende kyllingefilet med champignon i en cremet sauce med fusilli pasta i panden på køkkenetpinterest ikon
semenovp / Getty Images

3. 'Eating in' er det nye 'Eating out'

Da mange af os ønsker at spare penge i det nye år, giver det mening, at det at spise i bliver det nye spisested. 'Ikke kun det, men efterhånden som folk ser ud til at tilbringe mere kvalitetstid sammen, vil vi se folk lave mad med venner og familie som måder at tilbringe deres aftener sammen på. Fakeaways vil erstatte takeaways og vi vil se søndagsmiddage rundt omkring i vores huse i stedet for på pubber,' siger eksperterne.

4. Fin spisning bliver et fokus

I stedet for at fokusere på udsøgt spisning i smarte restauranter, vil 2023 se mennesker værdsætter den faktiske mad, de spiser over oplevelsen af ​​at spise i toprestauranter. Det hænger sammen med et ønske om enkelhed, kvalitetstid og at nyde god mad.

hjemmelavet pasta med rejerpinterest ikon
Leonid Sneg//Getty billeder

5. Bæredygtighed

Hvert år gøres der mere og mere fremskridt bæredygtig madlavning og dette forventes at fortsætte ind i 2023. Forvent mere plantebaseret madlavning og et større antal kødalternativer i supermarkederne. Veganske og plantebaserede opskrifter forventes at være på forkant igen i år.

6. Nostalgi i både madlavningsvalg og husholdningsartikler

Når tiderne er hårde, tænker vi tilbage på lettere tider, og derfor bliver nostalgi endnu en stor madlavningstrend i 2023. Tænk på fødevarer, der giver os trøst - vi taler barndomsslik, hotdogs og s'mores. Det samme kan siges om nostalgiske boligartikler. I bund og grund handler det om at gøre måltiderne til en sjov og fornøjelig oplevelse fremover.

Artiskok 10 1/2 tommer tallerken

Artiskok 10 12 tommer tallerken

Artiskok 10 1/2 tommer tallerken

Nu 20% rabat

£18 hos Emma Bridgewater
Kredit: Emma Bridgewater

Følge efter Smukt husTikTok og Instagram.


Spisestuen Rediger
Archer-James 4 - Person spisestuesæt
Archer-James 4 - Person spisestuesæt
230 £ hos Wayfair
Geometrisk serviet i Cinnibar
Geometrisk serviet i Cinnibar
15 £ på conranshop.co.uk
Kirkhill 100 cm bred skænk
Kirkhill 100 cm bred skænk
£120 hos Wayfair
Bloktryksservicesamling
Bloktryksservicesamling
£16 på conranshop.co.uk
Luella Cane spisestuestol
Dunelm Luella Cane spisestuestol

Nu 24% rabat

£129 hos Dunelm
Estrella dækkeservietter i Mulberry Sæt med 4
Estrella dækkeservietter i Mulberry Sæt med 4
128 £ på conranshop.co.uk
Chiles-løkket gråt tæppe
Chiles-løkket gråt tæppe
£64 hos Wayfair
Sennepsgul Keramisk Gluggle Kande Stor
Sennepsgul Keramisk Gluggle Kande Stor
£27 hos Oliver Bonas