Lonely Planet navngiver de mest fantastiske bygninger i verden

instagram viewer

Siden åbningen i 1973 er ​​dette scenekunstcenter blevet Australiens mest genkendelige bygning.

Et af Moskvas mest fotograferede steder, denne farverige katedral har stået i den sydlige ende af Den Røde Plads siden 1561.

Kendt som en af ​​Storbritanniens mest historiske steder tiltrækker Baths termiske kilder over en million turister om året. En nylig ombygning på 5,5 millioner pund håber at bevare badeværelserne i det næste århundrede.

Har du brug for et sted at bo i Bath?

Har du hørt om det smukke Country Living Hotel i Bath? De har forvandlet en ikonisk bygning til en elegant, luksuriøs og indbydende flugt, fra kun £ 99 pr. Nat.

TJEK TILGÆNGELIGHED OG BOOK NU

Dette palads i Sintra -bakkerne, nær Portugals hovedstad Lissabon, er elsket for sin mauriske arkitekturstil. Det kan ses fra ethvert punkt i Pena -parken.

Beskrevet af Ensom planet som en 'engelsk drøm' er denne fantastiske katedral fra det 11. århundrede den tredje højeste bygning i England. Ud over det imponerende tårn er denne bygning også hjemsted for en fantastisk visning af farvede vinduer.

insta stories

Kendt som det skøre hus i Dalat, Ensom planet opsummerer designet af dette private hjem som: 'Tænk på, at Gaudí og Tolkien dropper syre sammen.'

Gustave Eiffels firma byggede Paris mest berømte monument til verdensudstillingen i 1889. Jernstrukturen på 1.063 ft er nu et af verdens mest populære vartegn.

'Det lille skæve hus' ligner noget fra et eventyr, men det er faktisk et indkøbscenter på en gade i Sopots Monte Cassino.

Amfiteatret på 50.000 sæder værdsættes i dag som en spektakulær fremvisning af romersk kejserlig magt. Det har for nylig gennemgået en restaurering på flere millioner pund for første gang i sin 2.000 års historie.

Beijing National Stadium, kaldet 'Fuglereden', iscenesatte de olympiske lege i 2008.

Denne unikke bygning blev opført i 1997 som det daværende hovedkontor for Longaberger, virksomheden bag disse varemærkekurve. Den milepæl på 180.000 kvadratmeter for nylig solgt for 1,2 millioner dollars.

Dette islamiske paladskompleks er en af ​​Spaniens største attraktioner. 'Deres udstillingspaladser, Palacios Nazaríes fra 1300-tallet, er blandt de fineste islamiske bygninger i Europa,' skriver Ensom planet.