Hvordan holde plantene fri for skadedyr og sykdommer

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Det er viktig å planlegge hagen din slik at du planter de riktige stedene for å dyrke sunne planter, men skadedyr og sykdommer kan ødelegge det gode arbeidet ditt. Å fange problemer tidlig er nøkkelen til å holde hagen din feilfri og sykdomsfri. Mens du vanner plantene, må du holde øye med brune, krøllete eller misfargede blader, hull i blader eller stilker som har dødd.

Hvis du oppdager et problem, er årsaken sannsynligvis en av disse:

Miljøforhold Feil omgivelser betyr at planter er stresset.

Skadedyr Snegler, snegler og bladlus er de vanligste.

Sykdommer De mest uvanlige problemene og de vanskeligste å håndtere.

PÅ FEILSTEDET 

Hvis en plante er for tørr, vil det være de eldre bladene, ikke de unge friske, som blir brune og dør. Hvis en plante er for våt, kan den begynne å råtne ved stammen, og det kan være brun eller hvit mugg på stilken eller bladene. Disse problemene er relativt åpenbare og enkle å håndtere.

insta stories

Andre problemer kan være at stedet er for vindfullt, eller at det ikke er nok næringsstoffer i jorda. Kanskje hunden sitter på plantene eller barn bruker bladene til lekene sine. Litt detektivarbeid skal hjelpe deg med å oppdage problemet.

PESTS OG BUGS

skadedyr-og-sykdommer-hvitflue
Hvit flue

Getty Images

Vanligvis er disse store nok til å bli sett. Bladlus - grønn, svart eller hvit flue - er stor nok til å få øye på, vanligvis på saftige nye blader eller stilker, mens snegler, snegler og larver vil spise store biter av bladene og kan til og med fjerne bladet helt. Så er det vintreet, som tar halvsirkulære hakk ut av bladene, og er vanskelig å fange. Det er viktig å håndtere dem, men hvis de ikke er merket av, vil de drepe plantene. Se rammen nedenfor for de beste måtene å håndtere dem.

SYKDOMMER

skadedyr-og-sykdommer-svart flekk

Getty Images

Sykdom er vanskelig å oppdage og håndtere, så det er verdt å eliminere de to tidligere nevnte årsakene først. Hvis du tror at planten din er syk, har den sannsynligvis et virus, sopp eller bakterier. Det vanligste er ting som botrytis og bladflekk.

Som en veldig grov veiledning er sopp en mugglignende vekst som får planten til å se og føles squishy ut. Bakterielle infeksjoner vises som brune eller svarte merker eller flekker, som er cellene som dør rundt infeksjonen. Virus kommer fra innsiden av planten, så planteårene vil misfarge. Husk: mugg er sopp, flekker er bakterier, marmorering er et virus.

Hvis et blad ser ulikt de andre på planten ut, spesielt hvis det har flekker, mugg eller marmorering, fjern den fra hagen (ikke engang putte den i komposten) og se opp for andre blader som går samme måten. Det er noen effektive soppdrepende midler, men for bakterier og virusinfeksjoner er den beste behandlingen fjerning.

skadedyr-og-sykdom-behandling

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.