Boligselgere i London, Manchester og Birmingham betaler høyeste eiendomsmeglergebyr

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Hvis du ønsker å selge huset ditt i London, Manchester eller Birmingham, må du advare fordi selgerne der betaler de høyeste eiendomsmegleravgiftene i Storbritannia, ifølge en ny undersøkelse.

Eiendomsmegler sammenligningsside NetAnAgent.com så på gjennomsnittlige boligpriser for hvert område fra Storbritannias matrikelregister. De fant en forskjell på nesten en prosent mellom London, byen med de høyeste gebyrene på 1,7 prosent, og Glasgow, byen med de laveste avgiftene på 0,84 prosent. Landsgjennomsnittet ligger på 1,1 prosent.

Uoverensstemmelsen høres kanskje ikke så mye ut, men i reelle termer kan det bety en ti ganger økning i utgifter på et av de dyreste tidspunktene. Og de er ikke de eneste skjulte kostnader.

I gjennomsnitt selger i Glasgow betale agentene sine rundt 1082 pund. London -selgere kan imidlertid forvente å se regningen på hele 10877 pund.

Disse tallene er kanskje ikke overraskende når du tenker på det London er den dyreste byen i Storbritannia å kjøpe inn.

insta stories

Dette er de fem byene med de høyeste tradisjonelle eiendomsmegleravgiftene:

  1. London - 1,7 prosent (£ 10 877)
  2. Manchester - 1,31 prosent (£ 2595)
  3. Birmingham - 1,25 prosent (£ 2568)
  4. Leeds - 1,18 prosent (£ 2444)
  5. Brighton - 1,03 prosent (£ 4168)

Dette er de fem byene med de laveste tradisjonelle eiendomsmegleravgiftene:

  1. Glasgow - 0,84 prosent (£ 1042)
  2. Leicester - 0,84 prosent (£ 1577)
  3. Skrog - 0,91 prosent (£ 1086)
  4. Bradford - 0,94 prosent (£ 1555)
  5. Liverpool - 0,95 prosent (£ 1424)

Forskere sier at gebyrene har falt landsomfattende siden 2016, ettersom tradisjonelle agenter prøver å konkurrere med online- og hybridagenter. Dette er i skarp sammenligning med nettgebyrer som har steget med 37 prosent de siste to årene.

'På NetAnAgent.com Vi tilbyr like vilkår for både tradisjonelle og online agenter, slik at selgere kan finne det beste alternativet for dem, sier NetAnAgent -sjef Alex Thorpe.

'Vi har sett at high street -agenter har fortsatt å utvikle tjenesten for å rettferdiggjøre ekstra avgifter med mer fokus på service sammen med vekt på å hjelpe til med å administrere hele prosessen fra markedsføring til ferdigstillelse. '

Flytte hjem? Lese vår guide for å velge riktig eiendomsmegler for deg.

Natalie CornishNatalie er fungerende digital redaktør for Red Online.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.