10 rengjøringstips for helligdager

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Et rent hjem er et lykkelig hjem, og siden vi er et houseproud nasjon, før vi pusser veggene med bunting, setter ut drikkevarer og et utvalg av fingermat, må vi gi oppholdsrommene våre en god gammel rengjøring.

Men hvor skal du begynne? Heldigvis merkevare ekspertene på floorcare Vax har delt noen gode rengjøringstips hvis du planlegger å underholde venner og familie over helligdagen. Denne guiden vil sikre at du slapper av med et glass boblende på kort tid.

1. Tilsett en frisk duft

Mens hagen er naturlig duftende av duften av parfymerte blomster eller - kanskje mer sannsynlig - vått gress, lukten innendørs er helt opp til deg. Hvordan tar du med friske lukter av sesongen inn i huset ditt? Generell renslighet vil forbedre lukten, men som en hurtig løsning kan du legge til noen duftende vakuumgranulater i smussbeholderen før støvsuging, og de vil frigjøre en behagelig duft når du går. To fugler, en stein!

2. Tenk kjæledyr

insta stories

Så mye som vi elsker dem, kan våre favorittbunter med pels - store eller små - skape kaos i hjemmet, og ingenting gjør magen som kjæledyr. Støvsuging kan hjelpe til med å bli kvitt håret - sørg for det Vær spesielt oppmerksom på områdene som kjæledyrene dine elsker dvs. sengene, sofaene, teppene. Noen støvsugere kommer med et spesielt verktøy for å fjerne dyrehår som gjør jobben enkel. Gå over teppene dine med et støvsuger før du vasker dem, så blir de enda renere og friskere, spesielt hvis du bruker en spesialisert kjæledyrløsning for å takle alle ekle lukter. Ikke glem å rengjøre bollene sine også.

Hunden ligger på gulvet i stua

Tom MertonGetty Images

3. Lag tepper som nye

Teppe har stor innvirkning på hjemmets generelle utseende. Bruk en avtrekksskive som Vax Dual Power Pro Advance, og i tillegg til å gi teppene en grundig, allsidig vask, sørg for å behandle noen tøffe merker og flekker for å få teppet til å se ut som nytt!

4. Oppfrisk møbeltrekk

Enten du er underholdende inne eller uteDet er sannsynlig at venner og familie vil ha myke, rene overflater å sitte på, så sørg for at du rengjør sofaer, gardiner, stoler og mer. Hvis du har forlatt putene på terrassemøblene dine ute i hagen en stund, eller det har vært noe søl på innemøblene dine, er dette enda viktigere.

5. Rengjør høyt, rent lavt, rent mellom

Områdene i øyehøyde er de vennene dine mest sannsynlig vil se, men støv kan fortsatt samle seg under møbler og oppe på høye hyller. Dette kan forårsake ubehag for gjester som lider av astma og støvallergi Prøv å fokusere oppmerksomheten på de mindre åpenbare stedene også. Trådløse støvsugere og grafregnere er en livredder for vanskelig tilgjengelige soner, så det er ikke nødvendig å skade ryggen når du reiser deg høyt og nedover.

Kvinne som pusser mantel i moderne hjem

HeltbilderGetty Images

6. Toalett er det beste rommet

Hvis hjemmet er slottet vårt, er badet vårt tronerom. Et rot her er den største faux-pas. Gjestene dine skal føle seg komfortable uansett hvilket rom de er i, og det er sannsynlig at de på et tidspunkt alle trenger å besøke denne! Dusjer, kraner og badekar vil glitre hvis du bruker damprenser. Fra speil, vinduer, vasker, dusjdør, damp kan hjelpe deg med å rengjøre badet ditt og hjelper eliminere bakterier på veien!

7. Trykkvask hagen din til perfeksjon

Skitt, mose og skitt er stygge gjester på enhver hagefest, men dukker opp ubudt av og til uansett. Den gode nyheten er å blåse den bort med en høytrykksspyler er like tilfredsstillende som det er morsomt (tenk gigantisk vannpistol for rengjøring av livløse gjenstander). Du kan rengjøre grillen, hagemøbler, gjerder, terrasser, bod, biler og sykler. Sikkert at du ikke trenger alt dette til festen din, men du kan bare bli revet med ...

8. Matlagingsområder bør være plettfrie

Kanskje du er en vert som foretrekker fingermat, eller kanskje du planlegger å holde et treretters middagsfest - uansett, kjøkkenet og serveringsområdene må være spink og span! Rengjør alle overflatene - også de du ikke kommer til å bruke som komfyren, da du fortsatt vil at den skal se ren ut. Tøm søppeldunkene og la noe med en lett duft i disse områdene på forhånd - som en sivdiffusor - for å gjøre dem innbydende.

Kvinne som bruker sprayrens på benken

HeltbilderGetty Images

9. Ha et nødverktøy for hånden

Hvor det er moro å være, er søl og ulykker alltid en mulighet. Selvfølgelig vil du ikke bruke hele anledningen til å rydde opp. Hold det enkelt og stressfritt, sørg for at du har de riktige verktøyene for jobben. Behold en nød 'verktøykasse' for hånden, inkludert en ren svamp, lofri, støvpanne og børste, flekkfjerner og gummihansker. Hvis det er nødvendig, pisk disse ut, takle rotet raskt, og du er ferdig. Tilbake til festen!

10. Rotforebygging på forhånd

Det er en ting å rydde opp i rot etter hendelsen, men forebygging er enda bedre enn kur. Når det gjelder tepper og møbeltrekk, kan du forhindre at flekker oppstår i utgangspunktet! Etter rengjøring, bruk litt teppebeskyttelsesspray i områder med mye trafikk og problem, og det vil beskytte mot flekker. Det betyr at du kan spre hardt arbeid enda mer.

Og der har du det - et knirkende rent hus som er klart for gjestene dine å beundre. Du holder snart fester hver helg bare for å vise det frem!

Olivia HeathExecutive Digital Editor, House Beautiful UKOlivia Heath er Executive Digital Editor på House Beautiful UK, hvor hun er opptatt med å avdekke morgendagens største hjemmetrender mens du leverer stilig rominspirasjon, små plassløsninger, enkle hageideer og turer i huset til de hotteste eiendommene marked.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.