Hjemmelagde organiske ugressdrepere

instagram viewer

1. Trekk dem.

Vi vet: Duh. Men hvis du noen gang har prøvd det, vet du at noen ugress er mye tøffere å trekke enn andre - spesielt løvetann og annet ugress av taprotrassen. For å gjøre det lettere, vanne området rett rundt ugresset eller trekk dem etter et regnvær, når bakken er mykere. Sett inn en kniv eller skrutrekker langs den dype roten for å løsne den før du trekker den.

2. Hell kokende vann på dem.

Tøm potter med kokende vann direkte på ugresset som invaderer hagen din (du kan til og med bruke vann som er igjen fra kokende pasta eller poteter). Et skvett av skåldende vann vil krympe selv de tøffeste ugressene på et par dager.

3. Smør dem.

Dekk lavvoksende ugress som kløver og krabbegress med flere lag med avis, og til slutt vil mangel på sollys utrydde dem. På samme måte kan det å legge ned lag med avis (det er biologisk nedbrytbart) og dekke det med mulch forhindre ugress i å spire opp i utgangspunktet.

4. Salt dem.

Lagre på rabattert steinsalt på slutten av vinteren og dryss det på hagestier for å bekjempe ugress om våren (bordsalt fungerer også). Salt er også en god lukebarriere langs gresskantene og andre steder en gressklipper ikke kan nå, men bruk den forsiktig. Det kan tære på betongoverflater og kan la bakken være ufruktbar i en lengre periode.

insta stories

5. Splitt og hersk.

Fysiske barrierer, som plenkanter og støttemurer, er en langvarig løsning for å holde ugress i sjakk. Lag enkle-og billige-kanter av rester av trykkbehandlede terrassebord. Skjær dem i 8-tommers "gjedder" og hamre bitene i bakken ved siden av hverandre for å danne en sammenhengende kant.

6. Antall dem.

I hagen er det en konkurranse om ressurser blant plantene dine, der bare de sterkeste overlever og trives. Plante bunndekker, blomster og hageavlinger som naturlig vil slå ut ugress for sollys, vann og næringsstoffer. Det samme prinsippet gjelder for plenen din: Oppretthold en tykk, sunn plen, og du vil ha mindre ugress.

7. Hell eddik på dem.

Hell ugresset med eddik (eller til og med den resterende væsken fra en krukke med pickles), og de vil være DOA noen dager senere. Dette er en god metode for å utrydde ugress med lange taprot, som løvetann, dock og plantain.

9. Lær å elske dem.

En manns ugress er en annen manns rose. Mange ugress er innfødte planter som Mother Nature hadde til hensikt å trives i ditt område - derfor kan det være så vanskelig å drepe. Å lære å elske ugress er bare å se på dem i et annet lys. For eksempel dyrkes og verdsettes mose i Japan for bruk i landskapsarbeid, mens i USA og andre steder blir mose vanligvis utryddet med kjemiske plantevernmidler.