Hage- og grensevegg nabotvister: hvem er ansvarlig?

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Spør ekspertene: Vårt ekspertpanel svarer på spørsmål om DIY, miljøvennlig design, boliglån, rengjøring, arkitektur, forbrukerproblemer og mer

Spørsmål: 'Vi deler en hagemur med våre naboer. Det ser fryktelig nedslitt ut, men til tross for at vi dropper hint, gjør de ikke noe med det! Hvem er ansvarlig for det, og hvilken forhandlingsmakt har vi? '

Forbrukerekspert, Teena Lyons, sier: Sørg for at naboene dine ikke har problemer med planene dine om å pynte opp en felles grensemur. Den dårlige nyheten er at når ansvaret deles, er det vanligvis ingenting du kan gjøre for å tvinge naboen til å utføre reparasjoner på en grensevegg. Husets gjerninger kan angi at en grense må holdes i god stand, men vær advart, det er ganske uvanlig at de gjør det. Siden det ikke er noen lov som regulerer grensenes tilstand, er huseiere sjelden forpliktet til å holde dem presentable.

Hvis naboene virkelig graver i hælene på deg, kan du påpeke at hvis veggen blir det forfalden til at den faller over på landet ditt, vil de være ansvarlig for å betale for skader forårsaket av kollapse. Du må veie denne stridende holdningen mot det faktum at du bor i umiddelbar nærhet. Det er alltid å foretrekke å holde naboforholdene sivile.

insta stories

Av hensyn til et enkelt liv kan du bestemme deg for å svelge din stolthet og fortsette å gjøre - og betale for - reparasjonene selv. Hvis du tar dette alternativet, ikke glem å rådføre deg med naboene. Siden du deler eierskapet til veggen, må du sørge for at de ikke har noe problem med planene dine om å pynte den.

Fra: House Beautiful magazine

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.