9 ting å gjøre rundt gården i høst

instagram viewer

1. Hold takrenner fri for blader

For å kutte ned takrengjøringsplikten, bør du vurdere å installere takrenner av aluminium, skum eller vinyl som hjelper til med å hindre rusk i å komme inn mens vannet kan renne ut. Husk at ingenting er idiotsikkert, så se etter modeller som kan fjernes for periodiske rengjøringer.

Når de er rene, snu terrakottagryttene opp ned for å forhindre at de fylles med vann, fryser og sprekker. Stabel dem for å spare plass.

For å holde hardføre containerhager (som disse sukkulenter) fra å fryse, dekk dem med en presenning. Ta med delikate potteplanter inne.

6. Sett bladene i arbeid i hagen

Høstblader er den beste mulken for grønnsak- og blomsterhager. De kveler ugress, beholder fuktighet og beriker jorda. Saml så mange du kan i høst, og lagre dem til våren. Du kan også legge til organisk gjødsel og snu jorda i sengene dine for å lette arbeidsmengden på våren.

7. Oppbevar hageredskaper på ett sted

Fres og smør verktøyene dine lett, og lagre dem i en garasje eller et skur for å forhindre rust. Rengjøring og oppbevaring av verktøy på ett sted sparer dyrebar tid når den travle vårsesongen begynner.

insta stories

Tidlig på høsten, etter at blomstene har gått og løvet har gulnet, deler du liljer. En hagegaffel gjør det enkelt å grave opp rotkulen uten å skade røttene. Del og plant om umiddelbart. Del statister med venner.

9. Beskytt terrassemøbler

Finn et lett, vevd polyestermøbeldeksel for å holde vannet ute mens du fortsatt lar luften sirkulere. Motsatt vil en kraftig polyesterdesign forhindre at møbler sprekker i ekstreme temperaturer.