Hvordan velge det perfekte teppet for alle rom i hjemmet ditt

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

'Som hovedregel kjøper du teppet med den største størrelsen og den beste kvaliteten du har råd til, og handler rundt,' sier ekspertene på Moderne tepper. 'Investering i et teppe av god kvalitet betyr at det vil tåle slitasje over lang tid.'

Et teppe er en enkel måte å oppdatere gulv og interiør på og forvandle et rom. For eksempel kan du gå for en grått teppe, et dristig blomsterdesign, eller til og med et shaggy teppe. Men avhengig av rommet, størrelsen og det generelle temaet du vil lage, er det mange alternativer du må vurdere før du kjøper et teppe.

Her deler moderne tepper sine beste tips ...

1. Rommet

Ulike tepper passer til forskjellige områder. For eksempel, gangene og kjøkken har en tendens til å ha mye mer fotfall enn på et soverom eller stue, derfor er det best å velge et teppe som er slitesterkt og lett å rengjøre. En litt mørkere nyanse eller mønstret teppe vil gjøre et godt valg, da det er mindre sannsynlig at de viser fotavtrykk mellom rengjøringen.

Bluebellgray Christine Rug

Moderne tepper

KJØP NÅ: Christine Rug av Bluebellgray, £ 989, Modern Tepper

2. Størrelse

Mål, mål og mål igjen, gjett absolutt ikke. Mål din plass og bestem derfra hvilke dimensjoner som passer best. Det er noen regler du kan bruke for å velge riktig størrelse teppe for rommet ditt:

Unngå 'det flytende teppet' se der du har et lite teppe i midten av rommet som ikke berører noen møbler. Et godt formål for teppet ditt, samt å legge til farge eller mønster, er å lage et område som bringer alle dine møbler sammen, noe som betyr at du bør prøve å få en større størrelse slik at den berører eller går under møbler.

• Hvis du ikke er sikker på hvilken størrelse som vil se best ut på rommet ditt, kan du gjøre det Prøv å sette sammen papir/avis og dekk gulvplassen du forestiller deg at teppet ditt vil dekke, dette vil gi deg en ide om størrelse, og hvis du må gå større eller mindre. Husk at jo større teppet er, desto mer dominerende vil fargen/mønsteret være i rommet.

3. Form

Du er ikke bundet til et standard rektangulært teppe. Et teppe med en annen form kan passe bedre på plassen din, for eksempel hvis du har en sirkulær spisebord Du vil kanskje ha et større sirkulært teppe under bordet og stolene.

Dutchbone Round Pix -teppe med dusker, Cuckooland

Cuckooland

KJØP NÅ: Round Pix Rug med dusker fra Dutchbone, £ 349, Cuckooland

4. Farge/mønster/stil

Vurder bruken av teppet ditt og omgivelsene - vil du at det skal komme med en uttalelse? Et teppe er en god måte å legg til en farge farge i et rom. Et mønstret teppe kan tilføre et rom personlighet uten at det er for dristig.

Zuiver Mars håndvevd teppe i Indigo, Cuckooland

Cuckooland

KJØP NÅ: Mars Hand Woven Rug av Zuvier, £ 489, Cuckooland

5. Fiber

Ulike materialer passer for forskjellige områder i hjemmet og varianter, for eksempel hvor lang tid du har til vedlikehold, og om du har barn eller kjæledyr, er alle ting å vurdere.

• Akryl

Slitesterk og lett å rengjøre, akryl kan tuftes og veves for å replikere ull. Det er vanligvis et billigere alternativ til ull med fordelen av mindre avfelling (lo) og lettere vedlikehold.

• Polypropylen

En syntetisk fiber som er slitesterk, lett å vedlikeholde og god for områder med mye trafikk. Kan lages i flatvev eller shaggy design hvor utviklede fibre nå kan få en til å føles veldig myk.

• Viskose

En mindre holdbar fiber brukes vanligvis til å gi en luksus/glansfinish til teppens generelle utseende. Vanligvis blandet med ull for et resultat av høy kvalitet, men anbefales ikke for områder med høy trafikk, da det pleier å være mer delikat.

Atelier Poule -teppe, moderne tepper

Moderne tepper

KJØP NÅ: Atelier Poule Rug av Brink & Campman, fra £ 299, Modern Tepper

• Bomull

Vanligvis laget i en flatvevdesign, er det mindre slitesterk fiber sammenlignet med andre flate fiber som sisal, jute eller polypropylen, men det utgjør det i mykhet.

• Ull

Ekstremt myk under føttene, ull er en veldig slitesterk naturfiber som er lett å rengjøre og også varmebestandig, noe som gjør den til den mest foretrukne teppefibren for nær peiser. Se etter ull som kommer fra områder i stor høyde, da dette kan gjøre fibrene enda mer holdbare.

• Jute

En naturlig fiber, jute er ekstremt holdbar og egnet for områder med høy trafikk. Den kommer i en rekke vevemønstre og har lignende egenskaper som sisal.

• Sisal

Veldig slitesterk (enda mer enn jute) og perfekt for områder med mye trafikk der du trenger en sterk fiber. Sisal kan være mer grov under føttene enn andre flatvevefibre som jute, polypropylen og bomull. Selv om fiberen er slitesterk, må denne ikke bli våt når den rengjøres, da den kan flekke og utvide fibrene - spesielle tørrrensesett kan kjøpes for rengjøring av sisal -tepper og tepper.


Få inspirasjon, ideer og råd uansett hvor du er! Følg oss på Facebook: Hus Vakre Storbritannia | Pinterest: Hus Vakre Storbritannia | Twitter: @HB | Instagram: @husvakkert

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.