Slik holder du teppet skadedyrfritt

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Hvis du flyttet møblene til rengjøring og avdekket mer enn du hadde regnet med, ikke få panikk. Slik håndterer du insektinvasjoner i tepper og tepper.

Det er ikke bare oss mennesker som ønsker det varmere været velkommen på denne tiden av året. De mildere forholdene resulterer i en mengde insektaktivitet som kan ødelegge din tepper.

Dette er skadedyrene du bør passe på å bo i teppene dine, og nøyaktig hva du skal gjøre hvis du finner dem ...

Møll

Møl legger eggene sine på mørke, uforstyrrede steder, så teppe under sofaer eller bak stykker med sjelden flyttede møbler, er et perfekt barnehage for larvene. Disse grådige ungdommene nyter naturlige fibre i tepper og tepper og kan etterlate store hull i kjølvannet.

De verste lovbryterne er den brune husmøllen (8 mm lang med bronse, svartflettede vinger) og den vanlige klærmøllen (6-7 mm lang med blekere, beige vinger). Spray tepper i rom der du har lagt merke til voksne møll med en behandling som f.eks

insta stories
Acana Fabric & Carpet Moth Killer Spray. Etter 30 minutter støvsug teppet grundig og bytt støvsugerposen, og kast det gamle i en utendørs beholder.

Som med det meste er forebygging bedre enn kur. I tillegg til vanlig støvsugning, tilsett noen dråper lavendel eterisk olje - et naturlig frastøtende - til vannet i en sprayflaske, rist godt og bruk det til å sprite tepper.

hvordan holde teppet skadedyrsfritt

Jeffrey CoolidgeGetty Images

Teppe biller

Den vanlige spraglete teppet er gjenkjennelig ved sin ovale, grå, brune og kremflettede kropp. Selv om den bare måler 2-4 mm, kan larvene forårsake betydelig skade på ulltepper og fjærfylte myke møbler.

De voksne er mest aktive på slutten av våren og forsommeren, men larvene klekkes først til høsten, da vil du begynne å se skader. Hvis du oppdager voksne biller, behandler du tepper med Rentokil Teppemøl og Beetle Killer Powder, etter instruksjonene på emballasjen.

Som med møll hjelper regelmessig, grundig støvsuging med å forhindre angrep. Det er også verdt å sjekke loftet for reir av gamle fugler, som kan være en magnet for teppebiller.

Maur

Arbeidermyrer invaderer hjem på jakt etter mat, og du må utføre litt detektivarbeid for å avskrekke dem. Følg mauren tilbake til reiret sitt - vanligvis gjenkjennelig som et lite hull i bakken eller mellom asfalteringsplater, med løs jord eller sand rundt seg. Hell en kjele med fersk kokt vann direkte på reiret, og følg deretter opp med å påføre en maurdrepende som f.eks. Raid Ant Killer Powder.

Alternativt kan agnfeller, som f.eks Rentokil Ant Killer Gel, er lastet med en søt gel som arbeidermaur tar tilbake til reiret og som forgifter dronningen og derved ødelegger kolonien.

For å hindre maur fra å lete i hjemmet, feier gulv og støvsug regelmessig for å kvitte seg med matrester og tørke opp matsøl raskt.

hvordan holde teppet skadedyrsfritt

Nipitphon Na Chiangmai / EyeEmGetty Images

Lopper

Lopper bor mest sannsynlig tepper og tepper i rommet der kjæledyret ditt sover. Hvis du oppdager dem, støvsug hele teppet grundig, og spray deretter med Bob Martin Home Flea Spray Plus.

Ring til ekspertene for alvorlige angrep. De British Pest Control Association nettsted lar deg søke etter anerkjente skadedyrbekjempelsesselskaper i ditt område.

Teppe skadedyrbekjempelse kjøper

Acana Carpet Moth Killer

Acana Carpet Moth Killer

Acana

£11.96

KJØP NÅ
Raid Ant Killer Powder

Raid Ant Killer Powder

PLYNDRINGSTOKT

£3.00

KJØP NÅ
Rentokil Teppe Beetle Powder

Rentokil Teppe Beetle Powder

Rentokil

£6.95

KJØP NÅ
Bob Martin Loppespray

Bob Martin Loppespray

Bob Martin

£6.00

KJØP NÅ

Liker du denne artikkelen? Registrer deg på vårt nyhetsbrev for å få flere artikler som dette levert rett til innboksen din.

MELDE DEG PÅ

Fra:God rengjøring i Storbritannia

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.