Hvordan fargen på rommet ditt påvirker humøret ditt

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Hvorfor velger vi bestemte farger for å dekorere hjemmet vårt - er det basert på vår personlige smak eller fargetrender for den sesongen? Eller er fargen på våre vegger, møbler og myke møbler nærmere tilpasset den psykologiske virkningen og de spesifikke fordelene den kan gi?

Her, Malcolm Walker, produktdirektør i Møbler Village, deler sin innsikt i hvordan farger kan brukes i vårt boareal for å påvirke humøret vårt.

Gul

Gult er ofte forbundet med lykke, og dette energigivende og levende tone er fantastisk for oppholdsrom og kjøkken. Det er en ekstremt varm og innbydende nyanse, og det fungerer derfor også godt i gangene, og løfter stemningen så snart du kommer inn i hjemmet. Hvis den utelukkende brukes, kan denne nyansen være overveldende, og den kan ha motsatt effekt. For å få mest mulig ut av gult, bruk den sparsomt som en aksentskygge mot skarpt hvitt.

insta stories
Rom, interiørdesign, stue, bord, hjem, møbler, vegg, sofa, interiørdesign, salongbord,

TIM UNG

Servise, VVS -inventar, servise, glass, kran, blomsterpotte, interiørdesign, kjøkken, kjøkkenvask, grå,

GETTY + HERO IMAGES

Blå

Som fargen på himmelen og havet, virker den naturlig avkjølende og beroligende effekten av blått godt for å inspirere til ro i soverom og bad. Lysere, lysere blues jobbe bedre for å oppmuntre til et beroligende miljø enn dypere kongelige og marine toner. Fargen er også forbundet med intelligens og produktivitet, og er derfor et godt valg for et hjemmekontor.

Rom, tre, interiørdesign, vegg, møbler, gulv, stol, blågrønn, gulv, interiørdesign,
Frontvegg i Holiday Blues 4 Paint Mixing matt emulsjon. Bakvegg i Celestial Blue 3 Paint Mixing matt emulsion, Dulux.

DULUX

Gulv, rom, gulv, interiørdesign, møbler, bord, stol, hjem, spisestue, boligtilbehør,

VEVET

Rosa

Interessant nok er rosa den eneste hovedfargen med sin egen moniker (den er teknisk blek rød), men de psykologiske effektene er mye annerledes enn den lidenskapelige grunnskyggen. I en studie utført på slutten av 60 -tallet ble det bemerket at farge påvirker muskeltonen, og at det stirrer på den spesielle nyansen, Baker-Miller rosa, etter trening, senket hjertefrekvensen, pulsen og respirasjonen mer betydelig enn andre farger. Fargen er begge deler beroligende og estetisk tiltalende, noe som gjør det til et godt valg for stuen eller soverommet.

Rom, blomst, vegg, lilla, lavendel, skjenk, kronblad, artefakt, interiørdesign, vase,

VALSPAR

Interiørdesign, Rom, Brun, Stue, Grønt, Gulv, Hjem, Vegg, Møbler, Gulv,
Carrara hjørnesofa, møbelby

Møbler Village

rød

I motsetning til rosa er rød fet og ofte forbundet med aggresjon. Brukt i hjemmet gir det imidlertid en sterk uttalelse og kan fungere spesielt godt i spisestuen, da fargen sies å stimulere appetitten. Som symbolet på lidenskap og energi, er det en flott farge i rom der man ville underholde som det naturlig oppfordrer samtale, men vil trolig være for intens for soverommet der farger skal fremkalle en følelse av ro og avslapning.

Rom, Interiørdesign, Tre, Vegg, Rød, Interiørdesign, Bilderamme, Carmine, Maling, Hjem,
Vegger: Øvre halvdel - Stenig bakke, nr. 211, Estate Emulsion. Nederste halvdel - Prestegård Rød, Nei, 217, Estate Emulsion, Farrow & Ball.

Farrow & Ball

Rom, interiørdesign, møbler, stue, vegg, bord, sofa, interiørdesign, salongbord, gulv,
Cassidy tre-seters sofa, £ 1498, House Beautiful-kolleksjonen på DFS.

RACHEL WHITING

Grønn

Grønt tenker naturlig på helse og velvære, og er en naturlig stressavlastning. Denne fargen resonerer med naturen og friluftslivet, noe som gjør det både beroligende og oppkvikkende. Denne fargen fungerer godt i de fleste rom i hjemmet, og er en flott uttalelsesfarge for soverommet. Introduser grønt i hjemmet med bruk av planter og frodig grønt, som ytterligere vil legge til nyansens medfødte ro.

Tre, Rom, Vegg, Skuff, Kommode, Porselen, Hjem, Kommode, Skjenk, Skap,

Getty Images

Grønt, Rom, Gulv, Tre, Interiørdesign, Gulv, Eiendom, Vegg, Kommode, Møbler,
Apollo Calico Green Bedroom Roman Blind, Apollo persienner.

Apollo persienner

Fra:Hus Vakre Storbritannia

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.