14 fargekombinasjoner å prøve hjemme

instagram viewer

Vi er alle for vanlige hvite vegger, enkle nøytrale, og glatte monokromer i hjemmet - de er allsidige, enkle å få til rette, og det er utallige toner og nyanser å leke med. Men når det gjelder valg fargekombinasjonerDet kan være vanskelig å finne den riktige balansen mellom varmt og kjølig, lyst og lunefullt, dristig og mykt.

Et fargehjul kan hjelpe deg med å utvikle harmoniske fargevalg for hjemmet ditt ved hjelp av en rekke viktige tilnærminger. Farger som sitter side om side på fargehjulet, eller "analoge" farger, har en tendens til å være harmoniske og behagelige for øyet, mens farger som finnes på motsatte sider av fargehjulet, eller "komplementære" farger har en høy kontrast mellom dem som skaper en lyse og levende fargevalg.

En av gledene ved å velge en ny fargepalett for hjemmet ditt er å oppdage nye og overraskende kombinasjoner som bare fungerer, som en luksuriøs gull oker og en rik brun, en dyp burgunder parret med krittaktig syrin, eller grafittgrå med en lys grønn. Det kan også kaste opp noen daterte regler for interiørdesign (som å aldri blande oransje og rosa) som absolutt var laget for å bli ødelagt.

insta stories

Les videre for 14 fargevalgsideer du bør prøve hjemme, og noen som kan overraske deg ...