Hvordan bli kvitt sølvfisk

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Sølvfisk er et av de mest forbannede insektene som kan angripe hjemmet ditt - like ved kakerlakker og tusenbein. Hvis du har ulykken med disse critters Hvis du tar bolig i din ydmyke bolig, vil du handle raskt. Bortsett fra sin skumle, fisklignende form og bevegelser, kan de leve i opptil åtte år og reprodusere ofte, i henhold til Healthline. Selv om disse inntrengerne ikke nødvendigvis er en trussel mot mennesker (de biter ikke eller sprer sykdom), PestWorld bemerker at de kan skade dine personlige eiendeler som bøker og bakgrunnsbilder. For ikke å nevne, de kan utløse allergi hos noen mennesker og tiltrekke seg andre insekter, som teppe biller.

Ikke bekymre deg, det er mange måter du kan bli kvitt sølvfisk på - og forhindre fremtidige angrep. Her er alt du trenger å vite, inkludert enkle trinn du kan ta for å bli kvitt dem ved å bruke både hjemme-ingredienser og produkter du kan finne i din lokale boligforbedringsbutikk.

insta stories
silberfischchen

ullstein bildGetty Images

For det første, hva er tegnene på en sølvfiskangrep?

Sølvfisk beveger seg raskt og er flotte klatrere. Bortsett fra å faktisk se de skinnende insektene, inkluderer andre tegn på at du har en sølvfiskangrep å se deres "Pepperlignende avføring", gule flekker, hudskader og fôringsskader (som hull, hakk langs en kant eller overflateetsninger), i følge PestWorld. Æsj.

Hvilke områder av hjemmet liker de å bo i?

De nattlige insektene kan overleve lange perioder uten mat eller vann, men de må være i områder med høy luftfuktighet. Det betyr at bad, kjellere og loft er førsteklasses miljøer for dem. Skadedyrkontrollfirma Orkin notater på nettstedet sitt at insektene er "hemmelige og alvorlighetsgraden av et angrep kan gå ubemerket hen over lange perioder, noe som gir mulighet for eksponentiell vekst."


Har du spørsmål om ditt neste oppussingsprosjekt? Vi har svar. La oss gjøre dette sammen.


Hvordan bli kvitt sølvfisk i hjemmet ditt:

1. Avfukt ditt hjem.

avfukter

Ren berikelse/kasse og fat

Sølvfisk elsker miljøer som er 72 til 90 grader Fahrenheit og har minst 50 til 75 prosent relativ fuktighet, ifølge PestWorld. En god måte å starte prosessen med å bli kvitt dem er å bruke en avfukter, spesielt i fuktige områder i hjemmet ditt.

2. Dryss kiselgur.

Kiselgur er et pulver som blant annet kan drepe insekter ved å dehydrere eller tørke dem ut. Når sølvfisk støter på det, ødelegger pulveret det ytre belegget, og får dem til å miste fuktighet og dø. Dryss litt av det rundt husets lister og på andre områder har du sett insektene lure.

3. Sett opp feller.

Som med de fleste insekter finnes det feller for å fange og drepe sølvfisk. Du finner dem på Amazon og i din lokale boligforbedringsbutikk. Mange av dem bruker borsyre for å forgifte insektene. De kan være effektive når de plasseres på stedene du oftest ser feilene, men husk at de er giftige. Hvis du har barn eller kjæledyr, vil det være tryggere å velge et annet alternativ. Du kan også prøve å bruke klebrig feller som et alternativ, som bruker spesiallim (uten plantevernmidler eller giftige kjemikalier) for å holde insektene på plass.

4. Prøv naturmidler.

sedertre oljespray

The Crown Choice/amazon

Hvis du vil prøve et naturlig alternativ, kan du bruke sedertreolje og vann i en diffusor eller sprayflaske. Den sterke lukten kan avvise insektene. Healthline bemerker også at oljene i tørkede laurbærblader også kan avvise skapningene.

5. Søk profesjonell hjelp.

Hvis du mistenker en angrep, er den beste løsningen å ringe en autorisert skadedyrbekjempelse. Å få en ekspert til å inspisere hjemmet ditt og anbefale riktig behandling vil være verdt det, slik at du vet nøyaktig hva du har å gjøre med. I tillegg er det å holde sølvfisk utenfor hjemmet ditt pågående prosess, slik at de kan hjelpe deg med å komme med en langsiktig plan.

Slik forhindrer du sølvfiskangrep:

  • Forsegl maten i lufttette beholdere. Oppbevar tørkede varer som mel, frokostblandinger og dyrefoder i forseglede beholdere, og støvsug regelmessig eventuelle smuler på gulvet eller som faller ned i sprekker.
  • Klar rot inne og ute. Få bøkene og bladene på hyllene og bort fra fuktige områder. Oppbevar annet papirbasert rot i forseglede beholdere. Hold takrennene rene for å lede vann vekk fra huset. Fjern fuktig rusk i nærheten av hjemmet ditt, for eksempel tre eller døde planter.
  • Oppbevar i plastkasser, ikke i pappesker. Sølvfisk vil rive i pappesker, så sørg for at eiendelene dine er trygge i plastbeholdere i stedet.
  • Kjør en avfukter i fuktige deler av huset. Det er også godt å ha en vifte eller ventilasjon på badet, tette lekkende rør og lufte ut lukkede rom.

Produkter som hjelper deg med å bli kvitt sølvfisk:

Vremi avfukter

Vremi avfukter

Vremiamazon.com

$238.99

KJØP NÅ
Diatoméjord

Diatoméjord

HARRISamazon.com

$17.99

KJØP NÅ
Ikke-giftig limfelle

Ikke-giftig limfelle

Grønn veiamazon.com

$8.99

KJØP NÅ
Silverfish Control Packs

Silverfish Control Packs

dekkoamazon.com

$22.00

KJØP NÅ

Følg House Beautiful på Instagram.

Kelly AllenKelly Allen er en forfatter med base i New York og redaksjonell assistent ved House Beautiful, hvor hun dekker design, kultur, shopping og reiser.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.