Oppsettstips som får hvert rom i huset til å fungere hardere

instagram viewer

Noen av rommene er bare bygget bedre enn andre - med fantastiske planløsninger som egner seg til fantastiske flyt, men det er også subtile endringer i møbelplassering som kan gjøre et eksisterende rom så mye bedre. Det hele koker ned til oppsett. Caitlin Laskey, en konserveringsspesialist og designer med et godt øye for romlig bevissthet, vet hvordan man lager et oppsett som gjør at alle rom i huset jobber bare litt hardere. Fremover finner du fem layouttips du må huske på mens du ordner møblene dine.

Studer vindu, dør og ventilasjonsplassering

Bare fordi du har vært forelsket i et bestemt oppsett, betyr det ikke at det vil være det beste for deg plass - med tanke på hvor rommets grunnleggende grunnleggende elementer (som uttak, ventilasjonsåpninger, vinduer og dører) faktisk faller. Så før du bestemmer deg for hvor alle møblene dine skal gå, må du kontrollere at du virkelig har studert selve rommet. "For dører, ta hensyn til om det svinger inn i rommet eller ut, og om du tror du vil ha det åpent hele tiden, eller vil stenge det ofte, sier Laskey. Hvis en dør hemmer flyt eller får et rom til å føles lukket, kan det til og med være lettere å ta det av hengslene.

insta stories

Les mer

hvordan vindusplassering kan lage eller ødelegge ditt hjemmedesign

"Med vinduer, tenk på hvor mye lys de gir, og om du vil være i nærheten av det lyset for noe som å lese, sier Laskey, eller om vinduet vil forårsake gjenskinn på en TV. Det er løsninger på disse problemene hvis du ikke har mye valg for et bestemt møbel - for eksempel en stor seksjon - men tenker på om vinduet skaper blending eller trekk når du ser på TV, hjelper deg med å bestemme den beste plasseringen for sitteplasser og om gardiner er et må."

Og nå for å jobbe rundt felles øynene: "Du vil også være oppmerksom på varme- og kjøleelementer, enten du har radiatorer, gulvventiler eller vindusenheter," forklarer Laskey. "Du vil ikke at sofaen din havner rett foran et sprengningsanlegg om sommeren."

Generelt sier Lakey, "folk har det ubehagelig med ryggen til inngangen til et rom", så ikke sett opp en sofa med døråpningen bak. Vurder hvordan rommet vil bli brukt og hvordan plassering av møbler kan lette det: "Tenk på et fokusområde, enten det er å ha samtale med gjester, se filmer med en partner eller barn, eller å slappe av med en god bok. Med fokus i tankene er det lettere å finpusse på hva som fungerer og hva som ikke vil for det bestemte målet. "


Se de beste oppsettsideene for hvert rom

romoppsett

Kjøkken

Les mer

romoppsett

Bad

Les mer

romoppsett

Stue

Les mer


Ikke blokker populære stier

Bortsett fra å sørge for at oppsettet fungerer visuelt, vil du også tenke på hvordan du faktisk vil bruke det og bevege deg gjennom rommet. Laskey til sier å vurdere stier rundt møblene, ikke bare møblene i seg selv. "Det er ganske irriterende når du alltid må gå rundt et bord eller en stol fordi det blokkerer veien du virkelig vil kunne gå," forklarer hun. "Det er også hvordan du ender med å stubbe tærne!" Dette er spesielt viktig når du skal dekorere en familiehjem "med små barn som vil løpe inn i og over ting, uansett hvordan du ordner dem," sa hun legger til.

Spesielt anbefaler Laskey at "reisestier skal være minst 30" brede, selv om 36 "-42" er mye mer behagelig. "


Bryt hvert rom inn i aktivitetssoner

"Jeg liker å forankre mellomrom med områdetepper, "sier Laskey, som vanligvis etterlater 18-24 tommer gulv eksponert rundt teppet, så det ser proporsjonalt ut med rommet. For større rom, ikke vær redd for å etablere forskjellige "soner". Spesielt i eldre hjem finner du at det kan være fornuftig å bryte opp sittegrupper for TV-seing vs. lese eller spille et brettspill.

LES MER

18 flotte rom som er et sterkt tilfelle for åpne planløsninger

Bare fordi et rom er stort, betyr det ikke at alt i det må være stort. For ekspansive tomme vegger liker jeg å enten lage et enkelt, stort kunstverk som kan være et fokuspunkt, eller å gjøre flere mindre stykker i forskjellige størrelser blandet sammen. Jeg liker å holde meg til oddetall, for eksempel grupper på tre eller fem, når jeg gjør slike arrangementer. "


Tenk på arkitekturen

Hvordan du arrangerer møbler kan også være sterkt påvirket av arkitektoniske stilen i hjemmet ditt. For eksempel, hvis du bor i et eldre hjem, er det sannsynlig at det vil være flere små, separate rom, mens et mer moderne hjem kan ha en mer åpen planløsning i de delte områdene. Laskey sier, "Du trenger ikke å gå helt minimalistisk, men store, store møbler, selv i et stort rom, kan være overveldende. Akkurat som en skreddersydd dress, liker jeg at møbler har skarpe, rene linjer, uten mye hevelse i armene eller klumpete puter som får møblene til å se slitne ut godt før det faktisk er. "

Du kan også spille av arkitekturen for å skape kontrast; Laskey bor i et viktoriansk rekkehus med glassmalerier og mørkt tre, så hun valgte moderne møbler slik at det ikke overvelder plassen. "Hvis jeg gikk med alle tradisjonelle møbler som tok all plassen, ville det være overkill," påpeker hun. "Å gi plass til brikkene å puste er mer beroligende for meg enn å stikke hvert hjørne med noe."

Alt du trenger å vite om ...

Tradisjonell design

tradisjonell design

Tradisjonell design

Hold det klassisk.

Les mer

Hollywood Regency Design

hollywood regency design

Hollywood Regency

På tide å få glam.

Les mer

Skandinavisk design

skandinavisk design

Skandinavisk

Mer enn bare hygge.

Les mer

Fransk countrydesign

fransk country design

Fransk Country Chic

Tenker utover våningshuset.

Les mer

Kystdesign

kystdesign

Kystpåvirkning

Du trenger ikke bo ved stranden.

Les mer


Spill rundt og ta deg god tid

Og sist, men ikke minst, prøv å ikke forhaste prosessen. Hvis du starter fra bunnen av (dvs. ikke jobber med eksisterende stykker), ta deg god tid til å samle ting som vil fungere godt sammen. "Jeg tror folk føler et stort press på å fylle rommene med en gang og bli ferdige med det," sier Laskey. "Dette har en tendens til å føre til en hodgepodge av ting du ikke egentlig bryr deg om, og litt overbefolkning." I tillegg påpeker hun, "det er veldig vanskelig å vite hvordan du skal bo i et rom med en gang når du først flytter inn. "Tilbring litt tid i rommet, og legg merke til hvor sollyset tidlig på morgenen treffer for et arbeidsområde og hvilket rom som har det beste gylne lyset for å lese krok. Laskey sier: "Gode møbler og innredning er ikke billig, og du bør elske bitene du putter i hjemmet ditt!"


Følg House Beautiful på Instagram.

Hadley MendelsohnSeniorredaktørHadley Mendelsohn er seniorredaktør i House Beautiful, og når hun ikke er opptatt av å besette alt dekorrelatert, kan du finne henne som skurer vintage-butikker, leser eller snubler om fordi hun sannsynligvis mistet henne briller igjen.