Hvorfor lyser ildfluer?

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Hvis det er en sesong som får deg til å føle all barndomsnostalgi, er det det sommer. Lengre dager og varmere netter krever mange kvelder utendørs. Enten du liker middag i bakgården eller får et bål i gang, gjør du det helst i selskap med kjente glødende insekter: ildfluer.

Også kjent som lynfeil, ildfluer er en del av Lampyridae familie (som betyr at de faktisk er bevingede biller) og har en tendens til å dukke opp i bakgårder, åker og skog hvert år mellom slutten av mai og begynnelsen av juni fordi de trives i gresskledde, fuktige klima. Mer enn 2000 arter av ildfluer finnes rundt om i verden, med rundt 170 eksisterende i Nord -Amerika, pr Firefly Research and Conservation (FRC), en ideell organisasjon grunnlagt av ildflueforsker Ben Pfeiffer.

Selv om de er kjent for sin bioluminescens, har ikke alle ildfluearter glød - men de som kan bruke lyset sitt av forskjellige årsaker.

insta stories

Hva får ildfluer til å lyse?

Lynbugs produserer et "kaldt lys" siden 100% av energien disse critters produserer resulterer i en bioluminescerende glød, og skaper ingen varme overhodet.

Hvordan? To kjemikalier som finnes i kroppen deres, luciferin og luciferase, ansporer til en reaksjon i nærvær av oksygen, adenosintrifosfat (ATP, som finnes i alle levende ting) og andre forbindelser. Luciferin er varmebestandig, mens luciferase (et bioluminescerende enzym) fremmer utslipp av lys, per FRC. Når luft ledes til disse forbindelsene i ildfluens lysorgan, kan den faktisk starte og stoppe bioluminescensen med full kontroll.

Så hvorfor produserer ildfluer denne gløden?

Avhengig av arten kan en hann- eller hunnfirefly skape lys for en rekke formål. For det første kommer det godt med i paringssesongen, ifølge National Park Service. Vanligvis vil hannen fly rundt og sende lyssignaler til en gruppe kvinner som søker den riktige partneren, og hver art har sine egne unike blitsmønstre. Når hunnen finner en mann opp til hennes standarder - si, avhengig av hvor ofte han lyser opp og intensiteten av blitsen - avgir hun sitt eget lys, og resten er historie. (Og hvis de har en baby? Selv larvene og eggene avgir lys i visse arter, per FRC.)

En av de mest fascinerende måtene å se denne prosessen i aksjon stammer fra Photinus carolinus ildfluer, som synkroniserer sine blinkende mønstre. Ringer til Great Smoky Mountains nasjonalpark hjem i nærheten av North Carolina og Tennessee, hundrevis og til og med tusenvis av disse synkrone ildfluene avgir mellom fem til åtte lysglimt på en gang før du tillater åtte til ti sekunder med mørke. Dette lysmønsteret kan fortsette i flere timer, og slutter vanligvis rundt midnatt.

Dette innholdet er importert fra YouTube. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

På baksiden er denne attraksjonen ikke alltid romantisk. Noen ganger vil visse arter av kvinnelige ildfluer blinke for å få oppmerksomhet fra en mann - bare for å spise ham når han er lokket inn. Det er riktig: Ildfluer er rovdyr, og de skal glede seg over sine egne arter. (Likevel er forskere fremdeles usikre på hvordan hele dietten deres ser ut.)

Hvis lynfeil føler fare, vil de også bruke glødetaktikken til å advare rovdyr og forsvare plassen sin. Hvis rovdyret ikke får hintet, når dyret får en bit, vil det virkelig vil. De National Pest Management Association sier ildfluer ikke er velsmakende byttedyr siden de har et defensivt steroid i blodet som har en "ubehagelig smak."

Avgir ildfluer alle den samme lyse fargen?

De fleste ildfluer skaper det som beskrives som et grønn-gult lys, selv om noen skaper mer en oransje eller gul glød (dette avhenger også av luciferase). I et intervju med Verden, Sarah Sander, Ph. D., en assisterende professor i biologi og ildflueforsker ved Bucknell University, sa at hun tror ildfluer lyser forskjellige farger for å tilpasse seg omgivelsene.

"Hvis du er i et bestemt miljø, si i skumringen i skogen, er det mye lys rundt, det reflekterer av blader, så det er et veldig grønt bakgrunnslys," forklarte hun. "Du vil kanskje ha et gult signal som står i kontrast til det omgivende lyset, slik at signalet ditt blir hentet av en kvinne, og du får den parringsmuligheten."


Følg House Beautiful på Instagram.

Fra:Forebygging USA

Sanah FarokeAssisterende redaktørSanah er assisterende redaktør på Prevention.com med fokus på alt innen handel og livsstil.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.