Hillarys skaper konsept for forurensningsnøytralisering av fremtidens gardiner

instagram viewer

Forurensningsnivåene i mange byer over hele Storbritannia er farlig høye, og topper seg i London hvor det nylig ble utstedt advarsler om giftig luft.

Å finne måter å takle dette presserende miljø- og helsespørsmålet er avgjørende både i stor nasjonal skala og en mindre individuell - og det er her interiørspesialister Hillarys kommer inn.

Ekspertene ved Hillarys har laget konseptbilder av forurensningsnøytraliserende gardiner som kan beskytte hjemmet og helsen våre mot forurensninger.

Forurensningsnøytraliserende gardiner - Hillarys.co.ukpinterest-ikon
Hillarys.co.uk

Hvordan fungerer de forurensningsnøytraliserende gardinene?

Ved å forske på teknologiske innovasjoner som kan brukes i fremtidens interiør, kom Hillarys opp med ideen om å bruke husholdning gardiner belagt med et kjemisk stoff som reagerer med forurensninger i luften, og bryter dem ned til ikke-skadelige kjemikalier.

Kjemikaliet er en fotokatalysator, noe som betyr at det blir aktivt når det kommer i kontakt med lys. Når de ble utløst, ville elektronene i stoffet som dekker gardinen omorganiseres, reagere med vannmolekyler i luften og dele seg i to svært reaktive radikaler. Disse to radikalene ville deretter bryte ned eventuelle skadelige forurensninger som finnes i luften, og konvertere dem til ikke-skadelige kjemikalier.

insta stories

Forurensningsnøytraliserende gardiner nanoteknologi - Hillarys.co.ukpinterest-ikon
Hillarys.co.uk

Denne nanoteknologien ville bidra til å stoppe forurensning inn i hjemmet og kunne bidra til å bekjempe helseproblemer.

"Det fine med forurensningsnøytraliserende tekstiler er at de er kostnadseffektive og inkluderende," sa Tara Hall, talsperson for Hillarys. "I fremtiden kan alle ha disse innovative gardinene i hjemmet sitt og gjøre sitt for å redusere nivåene av skadelig forurensning."

For mer informasjon, besøk Hillarys her.