Når bør vi holde julematbutikken vår i år?

instagram viewer

Hvis du noen gang har våget deg ut i siste liten på julaften fordi du har glemt baconet til grisene i tepper, eller på en eller annen måte ikke har husket å hente en jul pudding, vil du sannsynligvis ha sverget å aldri gjøre det samme igjen. Imidlertid vil mange av oss spørre oss selv, hvilken dag er best når det kommer til julematbutikken vår?

Gitt at mye av maten du skal kjøpe er fersk, for eksempel grønnsaker, ferske kalkuner og andre festlige varer, vil du ikke handle for tidlig og ende opp med uunngåelig matsvinn. Men du vil heller ikke forlate det for sent i tilfelle alle de beste eller rimeligste alternativene allerede er snappet opp.

Det er derfor matsvinnekspertene på InSinkErator deler holdbarheten til noen av julemiddagsfavorittene våre, samt den beste tiden å handle i matbutikken for å unngå matsvinn.

Så når er den beste tiden å gjøre julematbutikken din?

"Når du ser på de respektive holdbarhetene til stiftene til julemiddagen, ser det ut som om du kanskje vil planlegger å fullføre julematbutikken din rundt 23. desember

insta stories
(to dager før jul) for å sikre at alle produktene er ferske i tide til den festlige feiringen, sier Jamie Griffin fra InSinkErator.

Hvis du kjøper en fersk kalkun, er gjennomsnittlig holdbarhet bare rundt to dager etter at du har kjøpt den. Men hvis du fryser den ned eller kjøper en som allerede er frossen, kan dette øke levetiden med opptil ett år. Men du må sørge for å tine den grundig før tilberedning.

Nok en festlig stift med overraskende kort holdbarhet: rosenkål. Enten de er elsket eller avsky, eller begge deler, i husholdningen din, har de en forventet holdbarhet på rundt tre dager. Dette betyr at du vil sørge for å kjøle og oppbevare dem riktig for å holde dem ferske.

rosenkål i et nettpinterest-ikon
Kinga Krzeminska / Getty Images

Det er andre komponenter i julemiddagen vår som kan kjøpes uker, om ikke måneder, i forveien. For eksempel har stuffing og saus en holdbarhet på alt fra 12 til 24 måneder, så hvis du ikke slutter åpner beholderen med sausgranulat denne julen, vil de være like ferske neste 25. desember.

Og som du kanskje forventer, tidlig på morgenen er vanligvis den beste tiden å gjøre julematbutikken på, for å slå middagstilstrømningen av shoppere i supermarkeder.

Hva kan vi gjøre med julematrestene våre?

Til tross for vår beste innsats, er det alltid en andel julemiddag og festlige godbiter som ikke blir spist – det er da du bør tenke på hva du skal gjøre med restene dine.

julemiddagpinterest-ikon
Marko Pekic//Getty bilder

Du kan gjøre om det du har til overs til forskjellige oppskrifter, for eksempel en god kalkunkarri eller til og med hakkepai-is, mens uspiselig matavfall ofte kan være kompostert.

«Men hvor kompostering ikke er mulig, an InSinkErator matavfallsbeholder er den ideelle løsningen og et alternativ til en uønsket matavfallsbeholder i forsøket på å lede matavfall bort fra søppelfylling og deponere på en bærekraftig måte,' foreslår Jamie.

Følg Vakkert husInstagram.


The Kitchen Edit
Pistasj håndverksmikser
KitchenAid Pistachio Artisan Stativmikser
£549 hos Selfridges
Kreditt: Selfridges
Kjøkkenredskapsholder
H&M Kjøkkenredskapsholder
£18 hos H&M
Kreditt: H&M Home
Panorer alltid
Panorer alltid
£125 på fromourplace.co.uk
Kreditt: Vårt sted
Habitat 12-delers middagssett i steintøy - Rustflekk
Habitat 12-delers middagssett i steintøy - Rustflekk
£700 på Habitat
Kreditt: Habitat
Bexton Spot Shot-briller og padlesett med fire
Bexton Spot Shot-briller og padlesett med fire
£45 hos Oliver Bonas
Kreditt: Oliver Bonas
Lovebirds kjøkkenhåndkle
Lovebirds kjøkkenhåndkle

Nå 40% rabatt

£9 på Emma Bridgewater
Kreditt: Emma Bridgewater
Glassflasker - oljer, eddik, sirupsheller
belhomeandco glassflasker - oljer, eddik, sirupsheller
£14 hos Etsy
Kreditt: Etsy
Rund hvitkalket rottingskål - Medium
Rund hvitkalket rottingskål - Medium
£40 hos The White Company
Kreditt: The White Company