6 interiørdesigntrender som er tilgjengelige

instagram viewer

Å øke antallet tilgjengelige boliger i Storbritannia vil gjøre en stor forskjell for livene til hundretusener av mennesker som for tiden bor i eiendommer som utgjør barrierer for hverdagen deres lever.

I juli kunngjorde regjeringen planer som vil kreve at alle nye boliger skal ha inngangsplan trinnfritt tilgang og andre tilgjengelighetsfunksjoner som et minimumskrav, for å gjøre hjemmene lettere å tilpasse seg tid.

«Hjem med høyere tilgjengelighetsstandarder kommer alle til gode, spesielt funksjonshemmede og eldre mennesker, og ingen ulempe, sier Holly Holder, medformann for Housing Made for Everyone (HoME) koalisjon.

I tillegg til fordeler for velvære og psykisk helse vil de foreslåtte endringene redusere behovet for kostbar ettermontering tilpasninger til boliger senere, og gjør det mulig for eldre og funksjonshemmede å bo mer selvstendig i sine egne hjem.

Selv om disse etterlengtede byggeforskriftene er essensielle, Vaila Morrison RIBA, inkluderende designekspert for trappeheis- og hjemmeheisfirmaer

insta stories
Stannah, har avrundet sine beste interiørtrender – som også er inkluderende – for å sikre at et tilgjengelig hjem fortsatt kan være stilig.

"Vi lever i en modernisert verden der hjemmedesign hele tiden utvikler seg for å passe våre behov samtidig som vi forblir stilige," sier Vaila. «Heldigvis, ettersom bevisstheten om inkluderende design og fremtidssikre hjemmene våre vokser, kan vi enkelt inkorporere inkluderende designprinsipper i populære interiørtrender (noen ganger uten å merke det!)

«Disse trendene har vokst eksponentielt i popularitet de siste årene og er satt til å være midtpunktet i interiørdesignsfæren frem til 2023. De har alle aspekter av inkluderende design, med fordeler for de som ønsker å fremtidssikre hjemmet sitt eller gjøre tilpasninger for å passe deres behov. Med mye plass for mobilitet og subtile designendringer, har det aldri vært enklere å imøtekomme behov uten problemer.'

1. Sammenleggbare møbler og dobbeltrom

Ettersom vi fortsetter å prioritere plass og oppbevaring, kan du forvente å se flere sammenleggbare møbler fra favorittdesignerne dine. Ikke bare hjelper sammenleggbare møbler deg å bevege deg friere rundt i hjemmet, spesielt hvis du sitter i rullestol, men de fungerer som en strålende plassbesparende, noe som gjør den ideell for kompakte rom. Og det kan bidra til å skape rom med to formål, for eksempel en sofa seng kan gjøre en stue om til et soverom eller omvendt.

sofacom isla loveseat sovesofa i jade smart fløyelpinterest-ikon
Isla Loveseat Sovesofa i Jade Smart Velvet, Sofa.com
Sofa.com

2. Smart teknologi

Smarte hjemmeenheter, fra telefoner, datamaskiner, TV-er og til og med møblene våre, har økt tilgjengelighetsfunksjonene i interiørdesign. Med smarthushuber som standard lar de de med begrenset evne slå på lys og apparater i hele huset med talekommandoer – og takket være smarte ringeklokker, la de som kanskje er litt tregere med å komme seg til døren, la besøkende få vite at de er på vei,' Vaila sier.

smart hjem kontroll med nettbrett i skandinavisk stil stue interiør 3d gjengivelsepinterest-ikon
Eoneren//Getty bilder

3. Åpen plan

Gode ​​nyheter: Åpne rom er kommet for å bli. «En åpen plan kjøkken/stue gir den praktiske plassen som trengs for tilgjengelighet, mens det sosiale aspektet vil gjøre deg til den verten alle misunner», kommenterer Vaila. "Åpne rom gir også ekstra plass for mer tilgjengelige funksjoner, for eksempel installasjon av en hjemmeheis."

columbia santa cruz vinylgulv, livsstilsgulvpinterest-ikon
Columbia Santa Cruz vinylgulv, Livsstil Gulv
Livsstil Gulv

4. Åpne hyller

Lukkede eller åpne hyller, hva foretrekker du? "Fra et tilgjengelighetssynspunkt er de en stilig gave," erklærer Vaila. Enheter på åpne hyller skal være enkle å nå og plassert for å redusere behovet for bevegelse. På kjøkkenet kan redskaper og panner holdes lett tilgjengelig med tillegg av kroker, hengende stativer og stenger.

skreddersydde åpne hylleskappinterest-ikon
Mogodishu av Wood Works Brighton
Wood Works Brighton

5. Å bringe naturen inn

Kalle alle planteforeldre: Ta med utsiden inn stueplanter fortsetter å vokse i popularitet. Innendørs planter bidrar til betydelige helsefordeler; de forbedrer luftkvaliteten, noe som er gunstig for mentalt og fysisk velvære. 'Husplanter kan øke moralen og bringe utendørsfølelsen inn for de med begrenset mobilitet (og derfor ikke kan forlate huset så mye),' forklarer Vaila.

nærbilde av stort blad av monstera deliciosa palme i lyst opplyst orkanen eller sveitsisk osteplantepinterest-ikon
TorriPhoto//Getty bilder

6. Bad i underetasjen

"Et bad i første etasje gjør hjemmet tilgjengelig for eieren og besøkende gjester," Vaila sier, og legger til at det sannsynligvis vil være en nøkkelfunksjon under regjeringens forslag til tilgjengelig hjem. 'Huseiere vil se etter å gjøre dem stilige for å passe resten av huset – se etter alternativer for å tilpasse håndtak og dusjseter, og ikke glem noen potteplanter elsker fuktigheten på et bad, så hva med en levende vegg for å lyse opp rommet?'

grohe bad med bauloop ettgreps dusjbatteri og grohe tempesta 100 skinnesettpinterest-ikon
GROHE Bad med BauLoop ettgreps dusjbatteri og Tempesta 100 skinnesett med spray
GROHE

Følg Vakkert husInstagram.