Uryddige hjem kan ha en negativ effekt på vår mentale helse

instagram viewer

Med mer enn tre fjerdedeler av briter som sier at et rent hjem er viktig for deres mentale helse og velvære, kan et uryddig hjem ha en alvorlig innvirkning på humøret vårt. Dette tallet øker ytterligere hos de med en eksisterende psykisk helsetilstand.

Studien, etter førsteklasses hjemmeutstyrsmerke Brabantia, fremhever hvordan et uordnet rom kan få oss til å føle oss stresset eller ulykkelig, og hvordan det til og med kan ha en innvirkning på forholdet vårt til familie og partnere, så vel som på produktivitetsnivået vårt.

Når tiden for vårrengjøring kommer, planlegger nesten en tredjedel av britiske voksne å gjøre nettopp det i år. Men hvis du noen gang har følt deg overveldet av alt, psykolog Emma Kenny har delt noen av hennes beste tips med oss.

Ryddig hus, ryddig sinn

kvinne som bretter klær på soverommet, organiserer klesvask i esker og kurver konsept med minimalistisk livsstil og japansk t-skjorte foldesystem konmari metodepinterest-ikon
Damian Lugowski / Getty Images

'Ikke undervurder kraften ved rengjøring!' sier Emma. "Rengjøring har vist seg å skape en beroligende sinnstilstand som er klinisk bevist å redusere følelser av stress og angst som igjen øker nivået av mentalt velvære."

insta stories

Noe så enkelt som å bli kvitt det uønskede rotet eller organisere en plass kan gjøre en forskjell for hvordan du føler deg.

Bli en vårrenstrateg

Sørg for å sette deg oppnåelige milepæler når det gjelder rengjøring. Ikke bestem deg for å rydde opp i hele hjemmet på en gang og overvelde deg selv. Bryt planene dine ned i oppnåelige biter. Kanskje bestemme deg for et spesifikt rom og deretter dele det ned i bestemte områder. Og ikke glem å ta jevnlige pauser slik at du ikke mister farten.

Mange hender lager lett arbeid

Få hele familien eller husholdningen med for å holde oversikt over både dine fysiske og følelsesmessige behov. Emma foreslår, 'side ved side kommunikasjon har vist seg å være utmerket for å redusere konflikter og øke positiv kommunikasjon og å rydde sammen kan gi en slik mulighet.' Så å ha en prat mens du jobber kan faktisk hjelpe deg å knytte bånd og få jobbene gjort mer raskt.

Skru opp lyden

Finn favorittspillelisten din og kom i gang mens du rydder. Forskning viser oss at musikk kan bidra til å øke lykkenivået vårt og frigjøre feel-good-hormoner. Så ikke bare vil du føle deg mer positiv og mindre stresset, men du vil også gjøre rommet ditt renere samtidig.

Stressfrie dufter

Refresh Diffuser 100ml

Refresh Diffuser 100ml

Refresh Diffuser 100ml

£32 på cowshed.com
Kreditt: Fjøs

Visse dufter kan hjelpe deg med å føle deg mer avslappet, eller alternativt ekstra fokusert. Ved å bruke en aromaterapidiffusor sammen med en essensiell olje, vil ikke bare hjemmet ditt lukte vakkert, men det vil holde deg på sporet når det kommer til oppgavene dine.

Dufter som peppermynte, søt appelsin og rosmarin er alle gode valg.

Behandle deg selv

'Studier viser at det er lettere å forplikte seg til en handling når du har noe å se frem til, så lov deg selv en belønning. Du kan bestille deg en massasje, gå ut for et måltid med familien din, unne deg et par nye sko, eller tilbringe en hel dag med å se favorittboksen din mens du spiser favorittgodbitene dine. Å vite at du har dette sluttmålet vil hjelpe deg å holde deg på rett spor,' foreslår Emma.

Skap et harmonisk hjem

gangen ideerpinterest-ikon
Mustard Made Lockers - The Skinny Tall Locker, Rose og grå
Rose og grå

Hvis du bor sammen med andre, "har den enkle handlingen å ha et ryddig hjem kraften til å få dem i det til å oppføre seg i en pro-sosial måte som er fantastisk for familieharmoni', forklarer Emma Det samme kan sies om partnere, venner eller leilighetskamerater.

Hold miljøet ditt rent og ryddig, og dette blir ikke lenger en bane av strid i husholdningen.

Følg Vakkert husInstagram.


Lagringsredigering
Hornton lagringsenhet
Hornton lagringsenhet

Nå 25% rabatt

£157 hos Garden Trading
Marlborough kabinett
Marlborough kabinett

Nå 25% rabatt

£187 hos Garden Trading
Kork sammenleggbar oppbevaringsboks
Dunelm Cork sammenleggbar oppbevaringsboks

Nå 37% rabatt

£5 på Dunelm
Arras 2-dørs garderobeskap
Arras 2-dørs garderobeskap
£153 på Wayfair
Matilda Eco Velvet Sammenleggbar Oppbevaring Ottoman
Dunelm Matilda Eco Velvet Sammenleggbar Oppbevaring Ottoman

Nå 39% rabatt

£109 på Dunelm
Toups 3-dørs skyvegarderobe
Toups 3-dørs skyvegarderobe
£720 hos Wayfair
Penelope Grey Tallboy
Dunelm Penelope Grey Tallboy
£129 på Dunelm
Modulær Fulton 3-hylle bred hylleenhet
Dunelm Modular Fulton 3 Hylle Bred Hylleenhet
£208 på Dunelm