7 beste sofamateriale for hunder og kjæledyr, ifølge eksperter

instagram viewer

Kjæledyrsikre stoffer skal være slitesterke, flekkbestandige og ugjennomtrengelige for klomerker. Selv om det kan virke som ingenting forblir ren og intakt når du har lodne venner hjemme, kontaktet vi bransjeeksperter for deres råd om å velge det beste sofamaterialet for hunder og andre kjæledyr. Og ja, de anbefaler at du velger disse stoffene når du velger noen andre møbler du har kanskje også.

I tillegg roper de store hodene frem tekstiler som viser færre klomerker og er laget av avtagbare syntetiske materialer som er enkle å rengjøre. Et annet flott alternativ er stoffer med en mønstret vev, som kjæledyrhår enkelt kan gli inn i i tilfelle du ikke klarer å støvsuge på daglig basis. Dessuten er det tilsynelatende mindre sannsynlig at katter klør mohair eller velour fordi de ikke liker hvordan det føles under klørne. Alt i alt vil du bli overrasket over funnene våre, og som en stolt kjæledyrforelder, la dette være din idiotsikre guide til kjæledyrsikre plassen din.

Vevde stoffer

Elle Decor Olivia trukket sofa

insta stories
Olivia polstret sofa

Elle Decor Olivia trukket sofa

$730 på Wayfair$990 på Walmart
Kreditt: Wayfair

Vevde stoffer - som noen filt, chenille, fiskebein og andre stoffer med visuell tekstur eller subtile mønstre - er en god samtale når du har kjæledyr, ifølge Lauren Cox, Design Program Manager på Havenly. "De har dimensjonalitet, som betyr at de bidrar til å skjule flekker og gjøre kjæledyrhår mindre merkbare," sier hun. "De presterer enda bedre med kjæledyr hvis du velger en mellomtone eller mørkere nyanse, i stedet for en lys stofffarge!" Trykk og mønstre er også en god idé, av samme grunn. "Flerfargede stoffmønstre, kontra ensfargede stoffer, er de beste til å skjule riper," sier Burnie Wright, teknisk spesialist for ServiceMaster Clean.

Kort-Pile bomull velour

Allmoderne George stoppet sofa

På salg
George stoppet sofa

Allmoderne George stoppet sofa

$900 på Wayfair
Kreditt: Wayfair

Velour ligner fløyel og er et strikket stoff laget av bomull og polyester som ikke vil friste din pelskledde venn. "Den har mer stretch enn fløyel og er flott for danse- og sportsklær, spesielt trikoter og treningsdresser. En venn av oss nevnte at fløyel er mindre tiltalende for katter, sier Tammer Hijazi, medgründer og designdirektør i Bower Studio. "Så de polstret den rene sofaen sin i en korthåret bomullsvelour fra Kvadrat for å beskytte den mot klørne til bengalkatten deres, Cleo." Hayslett ser etter slitesterk kommersielle stoffer med gnistantall på 100 000 til 200 000, som holder seg godt til kjæledyr, og Irland søker mohair til hjem med katter, fordi det gir dem heebie-jeebies. Hans andre tips: «Bruk kjæledyr med oppløsningsfarget akryl hvis du har en inkontinent hund; du kan faktisk bleke det, og det vil ikke endre farge."

Stoffer med lav luv

Chamberlin Velvet Seksjonssofa

Chamberlin Velvet Seksjonssofa

Chamberlin Velvet Seksjonssofa

$1099 hos Urban Outfitters

Hvis lukt er et problem, prøv et lavt stoff som mikrofiber eller syntetisk fløyel. "Lavstunge stoffer er best for å forhindre lukt siden det er mindre materiale for å fange lukt i utgangspunktet," sier Cox. "For ikke å nevne, de er ofte veldig tettvevd, noe som gjør dem enkle å rengjøre og nesten klosikre også." Debra Johnson, hjemmerengjøringsekspert hos Glade tjenestepiker gjenspeiler denne følelsen. Mens hun sier at det er best å forhindre kjæledyr fra å skrape møbeltrekk i utgangspunktet, bemerker Johnson at mikrofiber "holder seg godt for å motstå rifter eller drag."

Lær

West Elm Erik Leather Wing Chair

Bestselger
Erik Leather Wing Chair

West Elm Erik Leather Wing Chair

$1 199 på West Elm
Kreditt: West Elm

Det kan overraske deg å se skinn på denne listen, men det er overraskende kjæledyrvennlig av flere grunner - det er enkelt å rengjøre, og det slites godt med mindre skader. "Skinn, spesielt skinn med toppnarv, er også et flott alternativ for kjæledyr fordi de fleste søl eller flekker kan tørkes av med en gang," forklarer Cox, og legger til at skinn også blir bedre med alderen. "Noen lær er mer utsatt for riper enn andre, men disse ripene på overflaten trenger ikke vær en avtalebryter – tenk på det som at kjæledyrene dine bryter i skinnsofaen din, som en gammel skinnsigar jakke. Disse overflateripene og merkene kan virkelig gi karakter!"

Syntetiske materialer

Latitude Run Waterton Wide Wingback-stol

På salg
Waterton Wide Wingback stol

Latitude Run Waterton Wide Wingback-stol

Nå 14% rabatt

$325 på Wayfair
Kreditt: Wayfair

Bortsett fra skinn, sier Cox at syntetiske materialer "alltid foretrekkes fremfor naturlige materialer når det gjelder å velge et stoff for dine kjæledyrvennlige møbler." Tenk på stoffer med høy polyester, akryl eller annet syntetisk materiale (som nylon, ifølge Wright) innhold. "De er ofte lettere å rengjøre og tåler lenger hverdagsslitasje," sier Cox. "Dobbeltsjekk alltid rengjøringsinstruksjonene for ditt spesifikke stoff, men de fleste ganger kan syntetiske materialer rengjøres med en over-the-counter tepper eller stoffrens i stedet for å tilkalle fagfolk." Johnson legger til at disse slitesterke stoffene er "i stand til tørkes av med en fuktig klut for skitne områder, og kjæledyrhår kan fjernes med en tørr mikrofiberklut, dyresvamp, lobørste eller teip."

Utendørs stoffer

Frontgate Berkeley Track-arm sofa

Berkeley Track-arm sofa

Frontgate Berkeley Track-arm sofa

$5 924 på Frontgate
Kreditt: Frontgate

Du kan være nølende med å bruke utendørs stoffer på innendørs møbler, men tenk på det - de snur deg terrassemøbler i stykker som tåler dårlig vær, så naturligvis kan de håndtere én hund eller to. Cox anbefaler spesielt Solbrella stoffer til dette. "Innendørs/utendørs stoffer som Sunbrella er mugg- og muggbestandige og ment å tåle de tøffeste elementene. Uansett hvor voldsomme kjæledyrene dine er, er utendørs stoffer ingen match for dem," sier Cox. "Som en ekstra bonus holder innendørs/utendørs stoffer også godt mot riper og klør."

Beskyttede stoffer

Joss & Main Renaldi Sofa med glidetrekk

Renaldi Sofa med glidetrekk

Joss & Main Renaldi Sofa med glidetrekk

$2 900 på Wayfair
Kreditt: Wayfair

Cox foreslår også å bruke stoffer fra Crypton Home, som er laget med innebygde fuktighetsavvisende, flekkbekjempende og luktbestandige egenskaper. Du kan lære mer om hvordan de fungerer Cryptons nettsted. Du kan også legge til et ekstra beskyttende lag til dine eksisterende møbler – og ikke bare i form av et fysisk deksel (selv om Johnson anbefaler de også, spesielt i et lerretsstoff!). «Hvis du har stoppede møbler, anbefaler jeg et beskyttelsesmiddel, som f.eks Scotchgard", sier Wright.



Hva er det mest slitesterke stoffet for kjæledyr?

Hvis du har flere kjæledyr eller sliter med å finne stoffer som holder seg over tid, lær og syntetiske materialer er dine beste alternativer. Det kraftige skinnet er tykkere og mer holdbart. Samtidig har polyester og akryl kommet langt opp gjennom årene og nå for tiden, disse materialer er flekkbestandige og kan til og med være lettere å rengjøre enn tradisjonelle tekstiler som bomull eller ull.


Hvilket materiale fester ikke kjæledyrpels seg til?

Et kjæledyrvennlig stoff som dyrehår ikke tiltrekkes av er skinn. Nå betyr det ikke at kjæledyrhår ikke vil samle seg på en skinnsofa, men det er mye lettere å støvsuge eller plukke det opp med en klut.

En annen ting å huske på? Vaskbare stoffer holder ikke på lukt. "Det er normalt polstringen under polstringen som holder på lukten," forklarer Wright. "Det finnes profesjonelle prosesser for å fjerne lukt fra polstret polstring. Dette er ikke noe du vil prøve på egen hånd."


Følg House Beautiful videre Instagram.

Hodebilde av Medgina Saint-Elien
Medgina Saint-Elien

Senior markeds- og partnerskapsredaktør

Medgina Saint-Elien dekker alt hjemmet ditt trenger. Hun skriver om spennende nye produktlanseringer, praktiske anmeldelser og «lightbulb»-øyeblikkene i hver produsents historie. Ved å føre tilsyn med viktige HB-redaksjonelle franchiser, inkludert Live Better Awards, forkjemper Saint-Elien arbeidet til BIPOC-entreprenører i design- og skjønnhetsindustrien. I tillegg til House Beautiful, har arbeidet hennes blitt publisert i Byrdie, Snapchat og mer. Utenom jobben kan forfatteren og poeten bli funnet dokumentere hennes reiser på sosiale medier og lagre memes for fremtidig bruk.

Vakkert hus Housebeautiful Lettermark-logo
Angela Belt

Angela Belt er den medvirkende assisterende shoppingredaktøren hos House Beautiful. Hun er også interiørdesigner og er programleder for sin egen podcast, The Mood Board. Når det kommer til design, er hun en anerkjent ekspert, og noe av arbeidet hennes vises også i HGTV, Better Homes & Gardens, The Washington Post og mer.