Slik rengjør du vegger 2023

instagram viewer

Hoppe til:

  • Hvor ofte bør du rengjøre veggene dine?
  • Hva du trenger for å komme i gang
  • Hvordan rengjøre vegger
  • Hvordan fjerner du merker av malte vegger?

Innervegger tar juling. Møbelskraper, markeringsflekker og til og med sprut fra vasken kan misfarge og merke veggene dine, uansett hvilken farge maling du har. Hvis du har små barn, glem det - veggene dine ser sannsynligvis mer ut som barnestolbrettet enn du ønsker å tenke på, spesielt på kjøkkenet. Dyprengjøring inkluderer sannsynligvis å friske opp din søppeltømming og avkalking av Keurig, men vet du selv hvordan du rengjør vegger? Det er en av de oppgavene du sannsynligvis ikke tenker på å gjøre, men det kan utgjøre en stor forskjell i hvor lyst og rent hjemmet ditt føles.

Den beste måten å rengjøre vegger uten å skade maling er å bruke en myk børste støvsugerfeste for å fjerne støv og rusk, og tørk dem deretter med varmt vann og en myk klut. En Mr. Clean Magic Eraser kan definitivt fjerne skrapemerker - de svarte merkene sykler og pappesker og til og med poser etterlater seg. De gjør faktisk raskt arbeid med dem. Det er fordi de i hovedsak er laget av superfint sandpapirlignende materiale, og de kan også ta av det øverste laget av malingen din. Du legger kanskje ikke merke til det før du går bort og ser en forskjell mellom finishen på det stedet og området rundt det. Det kan kanskje ikke plage deg, eller det kan virkelig gjøre deg gal. Vi anbefaler å prøve noe mildere med mindre du planlegger å pusse opp malingen der også.

insta stories

Noen ganger er imidlertid bare-vann-metoden ikke nok for de mer gjenstridige merkene. Foran, Octave Villar, en malingsekspert på Behr, leder oss gjennom den beste måten å rengjøre veggene dine uten behov for noen fancy butikkmaterialer, og hvordan du kan holde den malte overflaten helt ny så lenge som mulig.

Hvor ofte bør du rengjøre veggene dine?

Det viser seg at rengjøring av veggene dine minst en gang i året er den beste måten å vedlikeholde malingsjobben på. Det er like enkelt som å tørke av vegger med mild såpe og vann, og husk at visse malingsfinisher er mer holdbare mot flekker og rengjøring.

Villar forteller Vakkert hus, "Å renovere med maling med høyere glans er foretrukket for å beskytte vegger, spesielt for familier med små barn. En eggeskallfinish er et overlegent valg fordi det gir både holdbarhet og skrubbbarhet samtidig som det gir en glans som ikke vil fremheve veggfeil."

Hva du trenger for å komme i gang

Dawn Platinum flytende oppvasksåpe
Dawn Platinum flytende oppvasksåpe
$5 på Lowe's
Kreditt: Dawn
Armaly ProPlus polyuretansvamp
Armaly ProPlus polyuretansvamp
$2 på Lowe's
Kreditt: Lowe's
Encore Plastics 2,5-kvarts generell bøtte
Encore Plastics 2,5-kvarts generell bøtte
$3 på Lowe's
Kreditt: Lowe's
Innvendige veggservietter (35-count)
BEHR SWIPES Innvendige veggservietter (35-count)
$6 på Home Depot
Kreditt: Behr

Ikke glem å slå av strømmen hvis du vasker en vegg med stikkontakt eller strømbryter!

Hvordan rengjøre vegger

Legg først tørre håndklær langs fotlisten på veggen du rengjør for å fange opp overflødig vann. Bland 1 ss såpe per 4 kopper vann i en bøtte eller bolle. Bruk en av de myke svampene, tørk av veggen og jobb såpen inn i skitten. Når veggen er dekket, bruk den rene svampen til å skylle med vann. Tørk bort overflødig vann med et rent, tørt håndkle.

Gjenta trinnene ovenfor til plassen din er helt ren.

Vil du ikke gå gjennom prosessen med å lage din egen renere? Skånsomme rengjøringsservietter, som Behr Swipes Interior Wall Wipes, er trygge for å rengjøre vegger raskt uten risiko for å fjerne eksisterende maling.

Hvordan fjerner du merker av malte vegger?

Barnemarkører og skraper kan trenge mer enn en tørk. Etter at du har rengjort veggene med kluter eller en såpeløsning, kan du rengjøre dem med et sterkere rengjøringsmiddel som eddik eller rødsprit. Skyll med en ren svamp og vann.

Vanskelige merker kan trenge et skånsomt slipemiddel som ikke vil skrape av maling. Villar uttrykker behovet for ekstra forsiktighet med ikke-blanke overflater: "Harske kjemikalier og intens skrubbing bør unngås på matte malingsfinisher som flat eller sateng." (I andre ord, tenk deg om to ganger før du tar en Magic Eraser til veggene dine.) Hvis du må rengjøre veggene med noe sterkere, anbefaler han å starte med en DIY-pasta av natron og tannkrem. Dette er hvordan:

"Påfør en kombinasjon av tannkrem og natron. La denne blandingen sette seg på flekken i omtrent 10 minutter før du forsiktig fjerner markeringene og rester med vann," foreslår Villar. Hold en referanse av malingsfarger eller en ekstra halvliter for touch-ups etter behov, spesielt i hjem med kjæledyr eller barn. Husk at rengjøring av vegger regelmessig kan forhindre at smuss bygger seg opp og gjøre flekkfjerning lettere når de begynner å bli mer merkbare over tid.

Følg House Beautiful videre Instagram.

forhåndsvisning for rengjøring