Alligatorangrep er på vei opp der du minst forventer dem

instagram viewer

Når du tenker på å gå head-to-head med en alligator, ser du sannsynligvis for deg et jungeleventyr av Indiana Jones-lignende proporsjoner. Men for et par i Louisiana skjedde denne skumle konfrontasjonen på det ene stedet de burde føle seg mest komfortable. Don og Jan Schultz sov raskt i New Iberia-hjemmet deres da hunden deres begynte å knurre.

"[Det] vekket kona mi og hun banket meg og sa at jeg tror det er noen i huset, og så jeg reiste meg nedover gangen for å sjekke," fortalte Don KATC 3. Da han skrudde på lysene, ble han overrasket over å finne at en alligator hadde kommet inn i hjemmet deres gjennom kjæledyrdøren deres og kravlet rundt på gulvene deres.

Mens Schultz-familien var i stand til å ringe dyrelivs- og fiskerioffiserer for å fjerne krypdyret trygt fra hjemmet deres, er det ikke alles alligator-møter som har en lykkelig slutt. Tidligere denne uken, ble en kvinne angrepet og drept av en alligator mens hun gikk tur med hunden sin nær Hilton Head, South Carolina. Og en noen uker siden

insta stories
, ble en 13-åring angrepet av en alligator mens han svømte i en bekk i Florida - men overlevde.

Selv om alligatorangrep er skremmende, er de faktisk ganske sjeldne. I følge AZ dyr, et online dyreleksikon, rapporterer USA generelt et gjennomsnitt på seks dødelige angrep per år. Likevel, med så mange nyheter, kan vi ikke la være å lure på om alligatorangrep er på vei opp – og noen tegn peker på ja. Ikke for å skremme deg helt ut eller noe, men det var det fire dødelige angrep innen en periode på 76 dager i fjor – eller én hver 19. dag. Den bratte økningen i menneske-alligator-tusler skyldes delvis rask befolkningsvekst i områder som Hilton Head. Det er ikke det at alligatorer blir mer aggressive mot mennesker i seg selv, det er at vi beveger oss inn i alligatorterritoriet.

Den gode nyheten er at du kan ta forholdsregler for å holde deg trygg selv i områder som er hjemsted for alligatorer. University of Florida anbefaler følgende forholdsregler: Vær ekstra forsiktig når du er rundt stille vann, der alligatorer har en tendens til å svømme mellom skumring og daggry – de har en tendens til å være trege om dagen. Du vil også unngå å være i vannet etter markerte svømmetimer. Hvis du gjøre oppdage en alligator, det er best å unngå det, noe som betyr ingen mating og null selfies. Alligatorer kan dekke korte avstander raskt, løpe opp til 35 miles per time, så hvis en begynner å krype din vei, er det best å løpe i en rett linje for å dekke det meste av bakken – ikke, som legenden sier, i et sikk-sakk-mønster, som bare vil bremse deg ned. Texas parker og dyreliv bemerker at du alltid bør holde kjæledyr i bånd mens du går dem nær vannmasser som er hjemsted for alligatorer, og aldri kaste matrester i vannet. Og Internet Center for Wildlife Damage Management, fra University of Wisconsin, anbefaler at hvis en alligator angriper deg, er det best å slå tilbake, slå den på nesen og stikke den i øynene til den slipper deg, slik den kunnskapsrike 13-åringen gjorde.

Vi håper du vil aldri må bruke disse tipsene, men bedre trygt enn beklager!

Hodebilde av Kelsey Mulvey
Kelsey Mulvey

Kelsey Mulvey er en frilans livsstilsjournalist, som dekker shopping og tilbud for God rengjøring, Kvinners helse, og ELLE Innredning, blant andre. Hobbyene hennes inkluderer spinningkurs med tema, Netflix og nachos.