16 vanlige giftige planter å fjerne fra hagen din 2023

instagram viewer

Velge hvilke varianter av planter og blomster som skal vokse innendørs og i din hagesenger kan være skremmende. Du må undersøke om de vil trives i lys-, vann- og jordforhold, og om de har det invasive egenskaper før du bruker dem i rommet ditt. Så får du bestemme hvilke som passer din estetikk. Dessverre er noen av de vakreste og mest fristende alternativene faktisk giftige planter. Det er faktisk hemmeligheten bak deres skadelige krefter. Giftige planter har ofte dristige farger for å advare insekter og dyr om å holde seg unna – eller trekke dem inn. Hvis du har kjæledyr eller barn, kan det være lurt å unngå giftige planter helt eller være ekstra forsiktig med hvor du bruker dem.

Mens det er allment kjent at mange innendørs potteplanter kan være skadelig for kjæledyrene dine hvis de spises, blomster kan være like dødelige for mennesker og dyr. I motsetning til giftig eik og giftig eføy, finnes disse giftige plantene ikke bare i skogen eller mens du er på tur. Faktisk fremstår hemlock som et vanlig ugress, og blomsteroppsatser inkluderer ofte påskeliljer og liljer.

insta stories

Den giftigste planten er oleander (Neriumoleander), som kan være dødelig når den spises. Imidlertid forårsaker mange giftige planter ganske enkelt utslett eller alvorlige allergisymptomer. Ingen ønsker det, selvfølgelig, men det er en lettelse å vite at ikke alle giftige planter er grunn til et legevaktbesøk. I forkant bryter vi ned 16 av de vanligste (og vakreste) giftige plantene å passe på og fjerne fra hagen din. Vi har tatt med bilder for å hjelpe deg med å identifisere hva du ser i hagen din. Hvis du er usikker, anbefaler vi å spille trygt og spørre en profesjonell.