Hvordan fargeblindhet ser ut

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Ser tydelig ROYGBIV er noe du kan ta for gitt, men ifølge National Eye Institute, "så mange som 8% av mennene og 0,5% av kvinnene med nordeuropeisk aner har den vanlige formen for rødgrønn fargeblindhet." I utgangspunktet de fleste med dårlig fargesyn ser ikke ting i svart -hvitt. De sliter med å skille mellom fargetoner, spesielt rødt og grønt.

Men når crimsons og smaragder ser rike og levende ut, er det vanskelig å forestille seg en verden uten dem. Det er hvor Coblis, en fargeblindhetssimulator, kommer inn. Det fascinerende verktøyet viser hvordan det egentlig er å lide av både sjeldne og vanlige former for mangel på fargesyn.

Vi testet det ved å sammenligne tre forskjellige forhold: deuteranopia (grønn blindhet), tritanopia (blå blindhet) og protanopia (rød blindhet). Ifølge NEI, tritanopia er spesielt uvanlig, noe som får blå til å virke grønn og gul til å være fiolett eller lys grå. Med deuteranopi blir greener beige og røde blir brungule. Når det gjelder protanopi, ser røde ut svart, og noen oransje og grønne nyanser virker gule.

insta stories

Se alle tre forholdene nedenfor, med det opprinnelige bildet øverst til venstre, etterfulgt av deuteranopia, tritanopia og protanopia med klokken.

[h/t Kjedelig Panda

London dobbeltdekker

Fargeblindhet Simulator Bilder

ColblindorGetty Images

Personer med rød eller grønn blindhet hopper på olivenbrune busser i Storbritannia

Overvannsbungalower

Fargeblindhet Simulator Bilder

ColblindorGetty Images

Klart, blått vann ser mer rosa ut når du har deuteranopi.

Yosemite Firefall

Fargeblindhet Simulator Bilder

ColblindorGetty Images

De nasjonalparkens sjeldne fenomen tenker på en laserstråle i hvilken som helst farge.

Toskansk soloppgang

Fargeblindhet Simulator Bilder

ColblindorGetty Images

Tritanopia gjør den tidlige morgenhimmelen til en brennende rød.

Høstløvverk

Fargeblindhet Simulator Bilder

ColblindorGetty Images

Oktober i Vermont kan like godt være vår hvis du har deuteranopi eller protanopi.

Tulipanfelt

Fargeblindhet Simulator Bilder

ColblindorGetty Images

Uansett hvordan du ser dem, alle disse vakre blomster lukter sannsynligvis fantastisk.

Caroline PicardHelse -redaktørCaroline er helseredaktør på GoodHousekeeping.com som dekker ernærings-, trenings-, velvære- og andre livsstilsnyheter.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.