Denne mannen fant en hel gammel by under kjelleren hans

instagram viewer

Fra hemmelige bunkere til skumle meldinger under et lag med bakgrunnsbilde, det virker som om alle finner de sprøeste (og kuleste) tingene i hjemmet sitt. Og, hvis du tenkte å avdekke en nedsenket stue eller Innendørs svømmebasseng var det ultimate for rart til å være sant, internett bare minnet oss om at en mann fant en hel by under hjemmet sitt i 1963. (Ja, du leste det riktig: A by.)

instagram ikonSe hele innlegget på Instagram

Ifølge en populær Instagram-konto kalt Historie fotografert, tidlig på 1960-tallet, jaget en tyrkisk mann kyllingen sin i kjelleren under en runde med renoveringer - og fant et hull som førte til en rekke intrikate tunneler og tilfluktsrom på opptil 280 fot dyp.

Etter ytterligere undersøkelser – og noe alvorlig gravearbeid – ble det aktuelle området identifisert som Derinkuyu, en underjordisk by i Tyrkia som er stor nok til å huse opptil 20 000 mennesker. Mens opprinnelsen er oppe for debatt - noen tror den ble bygget av hettene i 200 f.Kr., mens andre tror Frygierne skapte den i 900 f.Kr. - de fleste historikere er enige om at Derinkuyu ble brukt som gjemmested for fiender og erobrere. Uansett hvem som har bygget den, er det verdt å merke seg at infrastrukturen er førsteklasses. Som

insta stories
Atlas Obscura påpeker at ingen av byens etasjer noen gang har kollapset. Faktisk tror mange at de tidlige kristne beboerne som til slutt bebodde Derinkuyu, la til moderne oppgraderinger, inkludert staller, kirker og dedikerte steder for å lage vin og olivenolje. (Du vet, det viktigste.)

Det er flere tiår siden Derinkuyu ble gravd ut – i dag er det til og med offentlige omvisninger i den underjordiske byen – men det ser ut til at folk som nettopp lærer om det nå, ville ha hatt en veldig annen tilnærming til denne oppdagelsen enn huseieren som delte nyhetene sine med de arkeologiske myndighetene. "Han burde ha holdt seg stille," skrev en person. "Han ville ha hatt et flott sted for seg selv." "Jeg ville ikke ha fortalt det til en sjel," la en annen kommentator til. "Jeg ville ha brukt livet mitt på å elske det stykket eldgammel historie i fred og ro." En annen person ønsket at eieren hadde gjort den om til den ultimate flaggermushulen. "Så mye potensial," la de til. En fjerde kommentator sa at eieren burde ha oppført det på Airbnb – og hvis han hadde det, ville vi ha bestilt et rom raskt!

Hodebilde av Kelsey Mulvey
Kelsey Mulvey

Kelsey Mulvey er en frilans livsstilsjournalist, som dekker shopping og tilbud for God rengjøring, Kvinners helse, og ELLE Innredning, blant andre. Hobbyene hennes inkluderer spinningkurs med tema, Netflix og nachos.