Slik vil den nye returordningen for plastflasker påvirke deg

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Forbrukerne må snart betale et depositum når de kjøper drikkeflasker og bokser under nye regjerings planer om å redusere plastavfall.

Miljøsekretær Michael Gove har bekreftet at en "innskuddsreturordning" for alle engangsbruk drikkebeholdere, inkludert plast, glass eller metall, vil bli introdusert i England, med forbehold om konsultasjon.

Det kommer etter at nesten tre fjerdedeler av britiske forbrukere sa at de sannsynligvis ville returnere plastflasker og aluminiumsbokser under denne typen ordninger, hvis de måtte betale et depositum på bare 10 pence på hver, i henhold til resultatene av a nasjonal meningsmåling av YouGov.

Dette innholdet er importert fra Twitter. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

Av de anslagsvis 13 milliarder plastflasker som brukes i Storbritannia hvert år, blir over 3 milliarder brent, sendt til deponi eller forlatt for å forurense miljøet vårt. Les våre planer for a

insta stories
#DepositReturnScheme for å bekjempe plastforurensning: https://t.co/knDG8qB7YJpic.twitter.com/YBipGHfsnZ

- Defra UK (@DefraGovUK) 28. mars 2018

Så, hva er en innskuddsreturordning?

Det betyr at du vil betale litt mer når du kjøper en drink, men du får disse pengene tilbake når du returnerer den tomme drikkebeholderen.

Lignende ordninger opererer allerede i land som Danmark, Sverige og Tyskland, hvor forbrukerne betaler et forskuddsdepositum, fra 8p til 22p. Dette innløses deretter når den tomme drikkebeholderen returneres.

De fullstendige detaljene om hvordan ordningen vil fungere i England er ennå ikke avslørt, men andre alternativer kan omfatte å gi kontantbelønninger for å returnere flasker og bokser uten et forhåndsdepositum. Dette gjøres ofte gjennom "omvendte salgsautomater" hvor forbrukere setter inn beholderen og får mynter i retur.

I Skottland, hvor en ordning for innskuddsretur allerede er kunngjort, planlegger det at mindre butikker vil ta drikkebeholdere tilbake i disken mot kreditt eller kontanter. "Større butikker og supermarkeder vil ha brukervennlige" omvendte salgsautomater "som gir deg en kreditnota å innløse. kampanjenettsted forklarer.

Ved å kunngjøre nyheten om ordningen sa Michael Gove at det ikke var tvil om at plast er "ødeleggende for havmiljøet vårt".

Han la til: 'Det er helt avgjørende at vi agerer nå for å takle denne trusselen og dempe de millioner plastflasker om dagen som ikke blir resirkulert. Vi har allerede forbudt skadelige mikroperler og kuttet bruk av plastposer, og nå ønsker vi å ta affære med plastflasker for å rydde opp i havene våre. '

plastavfallstrand

s0ulsurfing - Jason SwainGetty Images

Britiske forbrukere går gjennom anslagsvis 13 milliarder plastflasker i året, men mer enn tre milliarder blir brent, sendt til deponi eller forlatt for å forurense våre gater, landskap og hav, sa tjenestemenn.

Etter at Theresa May lovet å eliminere plastavfall som kunne unngås innen utgangen av 2042 i henne miljøstrategi, har kampanjer ønsket regjeringens siste beslutning om å ta tak i det økende problemet.

Samantha Harding, søppelprogramdirektør ved Campaign to Protect Rural England beskrev kunngjøringen som en 'strålende og viktig beslutning'.

Hun la til: "Jeg er begeistret for at vi endelig får se de mange fordelene et innskuddssystem vil bringe for England, ikke minst fraværet av stygge drikkebeholdere i vårt vakre landskap.

"Det viktigste er at produsentene nå skal betale hele kostnaden for emballasjen, redusere byrden for skattebetaleren og skape en sterk presedens for andre ordninger der forurenseren betaler."

Relatert historie

15 måter å redusere plast i livet ditt

Fra:Country Living Storbritannia

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.