De mest kjente fossene over hele verden

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Hvis du leter etter en spektakulær ferie, kan du vurdere å legge disse fossene til din bøtte liste. Ikke bare vil de ta pusten fra deg, du får besøke noen ganske fjerntliggende, eksotiske steder i prosessen.

Og for å få noen av gjetningene ut av planleggingen av turen, har vi inkludert en hotellanbefaling for hvert sted. Fordi du har nok på hendene til å bestemme hvilket fall som skal besøkes først.

1Niagara Falls

Foss, Vannmasse, Naturlandskap, Vannressurser, Natur, Vann, Vassdraget, Statspark, Elv, Naturreservat,

Getty Images

På grensen til Canada og USA er denne stunner som faktisk er et kollektiv med tre forskjellige fall: amerikaneren, Luna og Horseshoe. En imponerende 1 1/2 million liter vann renner gjennom Niagara hvert sekund.

BOK NÅSterling Inn & Spa

2Skógafoss

Foss, Vannmasse, Vann, Vannressurser, Natur, Naturlandskap, Rute, Vassdrag, Vannfunksjon, Formasjon,

Getty Images

Du kjenner kanskje igjen denne fossen på Sør -Island hvis du så Thor: Den Mørke Verdenen. Det er også kjent for å være en av de største fossen i landet og har ofte en regnbue på solfylte dager, takket være den enorme vanndråper som fyller luften rundt den.

BOK NÅHotell Edda Skogar

insta stories

3engler faller

Foss, Naturlandskap, Natur, Vann, Naturreservat, Vegetasjon, Vannressurser, Villmark, Vassdrag, Nasjonalpark,

Getty Images

Ligger i Venezuela er verdens høyeste uavbrutte foss på 3,212 fot over havet. Navnet Angel kommer fra den første flygeren som fløy over fossen på midten av 1900-tallet, Jimmie Angel.

BOK NÅCampamento Canaima

4Iguazu Falls

Foss, Vannressurser, Vannmasse, Naturlandskap, Natur, Vann, Vassdraget, Naturreservat, Elv, Vannfunksjon,

Getty Images

Denne verdensberømte fossen ligger på grensen til Argentina og Brasil, og er en stor turistattraksjon for begge land. Det fantastiske synet er sannsynligvis resultatet av en vulkanutbrudd fra millioner av år siden.

BOK NÅMelia Igazu

5Victoria Falls

Vannressurser, Vannmasse, Vann, Foss, Natur, Vassdrag, Vegetasjon, Naturlandskap, Grønt, Naturreservat,

Getty Images

Verdens største foss ligger i Afrika på grensen til Zambia og Zimbabwe. Merk at "største" ikke betyr at den er den høyeste eller bredeste fossen. Men Victoria Falls gjør produsere det største vannlaget av andre (NBD).

BOK NÅElefantleiren

6Gullfoss

Vann, snø, naturlig landskap, frysing, vinter, foss, himmel, vassdraget, is, høylandet,

Getty Images

Hvis du besøker Island, må du legge dette til toppen av listen. Vannet faller ned i en dyp sprekk, så når turister nærmer seg det naturlige underverket, ser det ut til at vannet forsvinner inn i sentrum av jorden.

BOK NÅFarmhotel Efstidalur

7Yosemite Falls

Foss, Naturlandskap, Natur, Fjellrike landformer, Fjell, Naturreservat, Vann, Highland, Valley, Wilderness,

Getty Images

Denne fossen, som ligger i California, er en av de største attraksjonene for besøkende til Yosemite nasjonalpark. Det er den høyeste fossen i parken på 2425 fot og har også tre flotte dråper totalt.

BOK NÅThe Majestic Yosemite Hotel

8Seljalandsfoss Falls

Foss, Natur, Formasjon, Vann, Vassdrag, Vannressurser, Naturlandskap, Naturreservat, Stein, Rute,

Getty Images

Denne islandske fossen har et unikt krav på berømmelse - besøkende kan gå bak det brusende vannet for å se denne slående utsikten. Det eneste som mangler er et piknikteppe og et glass vin.

BOK NÅHotel Ranga

9Plitvice Falls

Foss, Vannmasse, Naturlandskap, Natur, Vannressurser, Vegetasjon, Naturreservat, Grønt, Vann, Vassdrag,

Getty Images

Hvert år besøker mer enn 1,1 millioner mennesker Plitvice Lakes nasjonalpark og fossene (som egentlig er mer som en nettverk av innsjøer og fall i hele parken) er hovedattraksjonen.

BOK NÅHotel Degenija

10Sutherland Falls

Foss, Vannressurser, Vannmasse, Naturlandskap, Vann, Natur, Vegetasjon, Naturreservat, Vassdrag, Regnskog,

Getty

I New Zealand finner du denne fossen, som får sin uendelige vannstrøm fra en snøføt innsjø. Den ble oppkalt etter en prospektør ved navn Donald Sutherland, som var den første europeer som noensinne så fossen i 1880.

BOK NÅRadfords On The Lake

Fra:Hus Vakre USA

Sienna LivermoreHandelsredaktørSienna Livermore er handelsredaktør på Hearst som dekker bestselgende produkter, hjemmeartikler, mote, skjønnhet og ting du bare ikke kan leve uten.
Lauren Smith McDonoughSeniorredaktørLauren er seniorredaktør i Hearst.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.