Ta vare på malte vegger

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

malingskanne og pensel

David Turner/Studio D

Når jeg renser et merke av veggene mine, etterlater jeg en merkelig, skinnende flekk i malingen som er virkelig synlig. Hva gjør jeg galt?

CARL MINCHEW (direktør for produktutvikling, Benjamin Moore): Det du har gjort er det vi kaller polering. Du har fjernet og glatt ut noen av den originale malings tekstur. Du gned for hardt, og før det har du kanskje forlatt flekken for lenge. Trikset for å holde malte vegger rene er å reagere raskt på flekker - tiden er avgjørende.

Så hvordan skal jeg rengjøre dem?

Start med rent vann på en fille eller en ikke -slipende svamp eller et papirhåndkle, og gni flekken forsiktig. Hvis det ikke virker, dypper du fille eller svamp i vann blandet med litt oppvaskmiddel, jo mildere jo bedre. Hvis flekken vedvarer, vil neste trinn være å påføre noen dråper såpe direkte på den våte svampen eller kluten du bruker. For mer gjenstridige tilfeller kan du bruke litt såpe rett på flekken. Hvis du endelig trenger å ty til et sterkere produkt som

insta stories
Fantastik eller Formel 409, innser at de har ganske sterke løsemidler i seg som kan myke opp malingsoverflaten, spesielt hvis de blir liggende en stund. Sørg for at uansett hva du gjør for å bli kvitt flekken, skyller du veggen etterpå med rent vann.

Krever forskjellige typer flekker forskjellige behandlinger?

Det er i utgangspunktet to typer flekker: olje- og vannbåren. Ofte tar bare en våt klut av de vannbårne-vin, Jell-O, ketchup, sennep, til og med knuste mygg. For fet flekker - matfett, fargestift, skopuss, leppestift - må du kanskje eskalere til metoden med mild oppvaskmiddel.

Hvordan håndterer du permanente markører?

Det som gjør dem "permanente" er stort sett den samme kjemiteknikken som gjør maling permanent. Så prøv oppvaskmiddel, så jobber du deg frem til mer aggressive behandlinger som Komet på en svamp, eller på en svamp med en slipende side. Ta av så mye markør du kan, men på et tidspunkt kan du godt forårsake så mye slitasje at du må male på nytt. Før du gjør det, bruk flekkblokkerende primer over det som er igjen av markøren.

Hva med riper eller bulker fra stoler, barnevogner eller bilderammer?

Du kan forhindre noe av den skaden ved å sette klare eller lyse gummistøtfangere på baksiden av stolene dine. Eller du kan installere en beskyttende stol-skinnestripe. Vurder også å henge bilderammer fra to kroker i stedet for bare en, så de ikke skifter rundt så mye. For arr du allerede har på vegger, kan du gjøre touch-ups med maling fra de resterende boksene. Sørg for å glatte ut eventuelle slitasje på forhånd, og hold lappene så små som mulig. Ikke bli fristet til å bruke en stor fargeprøve - det vil vise seg. For små flekker, stipple og dupp på malingen. Det vil jevne ut glansen og glansen og minimere forskjellen i tekstur mellom ny og gammel maling.

Anbefaler du at jeg støvsuger veggene mine en gang i blant, slik jeg gjør for å vedlikeholde møbeltrekk?

Bare hvis du har alvorlige spindelvevsproblemer eller støv igjen fra konstruksjonen. Sørg for at du bruker børstetilbehøret på vakuumet ditt, ikke noe metall som ville skrape veggene.

Er det en slags maling eller overflate som er lettere å rengjøre, og som er mest motstandsdyktig mot skader?

Jo mer glans eller glans i produktet, jo mer latexpolymer er det. En jevnere overflate motstår flekker og vanndråper, fordi den gir smuss færre steder å samles. Så generelt anbefaler vi en flat finish for stuer, spisestuer, soverom, ganger. En satin- eller perlefinish fungerer også, selv om noen kanskje synes finishen er litt lys for soveromsvegger. Halvglans og glans anbefaler vi hovedsakelig for kjøkken, bad, trim og dører.

Hva er den vanligste malerfeilen folk gjør?

De forbereder ikke overflaten tilstrekkelig i sitt rush med å begynne å male. Du må rengjøre veggene grundig. Det er vanligvis håndavtrykk rundt lysbryterne, spindelvev i hjørnene, oppbygging av såpe og kremer på badene, fettete røykrester på kjøkkenet. Maling vil holde seg til den slags smuss, men smusset vil ikke feste seg til veggene, så du vil raskt få malingssvikt på disse stedene. Og enda en feil folk gjør: De undervurderer verdien av gode verktøy. Bruk den tradisjonelle børstehårbørsten eller valsen med moderat lur som anbefales på malingsboksene, spør forhandleren din for råd, og ikke vær gjerrig, ellers vil du ende opp med verktøy som kaster fiber inn i din maling.

Carl Minchew er direktør for produktutvikling på BenjaminMoore.com.

Nye, tidsbesparende maleprodukter

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.