Arrangør Linda Koopersmith anklager Marie Kondo for å ha brukt foldeteknikken hennes

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Å nei, Marie Kondo! En profesjonell arrangør i Los Angeles har kommet frem til krav at Rydder opp fenom "stjal"den vertikale foldemetoden (som mange kjenner som KonMari-metoden) fra henne uten å kreditere henne.

"Upright Folding Method"

Gul, Ansiktsuttrykk, Tegneserie, Linje, Oransje, Smil, Illustrasjon, Font, Grafisk design, Ikon,

Linda Koopersmith er en profesjonell arrangør og skapdesigner med en liste over kjendiser på A-listen kunder, inkludert Chrissy Teigen og John Legend, Serena Williams, Jennifer Lopez og Khloé Kardashian. Kjent som Beverly Hills -arrangøren, Koopersmith koster i serien Style Network Rent hus fra 2003–2005, lenge før Kondos Netflix -serien- og enda lenger før Den livsendrende magien ved å rydde opp, boken fra 2014 som forandret liv over hele verden og inspirerte showet. Koopersmith forteller Side seks at hun oppfant det hun kalte "oppreist brett" for enorme 27 år siden, for å hjelpe til med å organisere skuffene til datteren hennes på 3 år. (Faktisk står det på hjemmesidens hjemmeside: "Følg med mens jeg lærer deg hvordan du bretter klærne dine som en mester med min originale Upright Folding -teknikk!") Teknikken ble omtalt på

insta stories
Rent hus, i en bok hun skrev, og i forskjellige videoer om henne YouTube -kanal.

Støtte med høy profil

Koopersmith, som også har dukket opp i flere episoder av Hallmark Channel -showet Hjem og familie, forteller Side seks, "Da jeg først så Marie demonstrere min fold på TV som sin egen, var det så opprørende. Jeg følte at noen hadde stjålet babyen min. Hun kaller det Kondo -metoden - men det er Linda Koopersmith -metoden! "Kollegene og klientene snakker for å være enige. Skuespillerinne Niese Nash, som var vertskap Rent hus før du spiller hovedrollen i anerkjente show som Komme i gang og Klør, gikk på rekorden i Koopersmiths forsvar: "Linda har vært dronningen for oppreist folding siden vi jobbet sammen om den Emmy-vinnende Rent hus. Jeg har alltid sagt at hun er den eneste jeg kjenner som kan brette undertøyet ditt for å ligne origami! Jeg har sett det med egne øyne, opplevd det på TV og hjemme. Hun er den beste i biz. "

Allen Haff, en annen Rent hus costar som fortsatte som vert Auksjonsjegere, legger til, "Jeg, sammen med millioner av ukentlige seere, så på Linda bruke det hun kalte" oppreist bretteknikk "lenge før noen andre kunne kreve æren for det. Hun utviklet denne teknikken, sammen med mange andre innovasjoner, år før vår tid på det showet. "Mary Weiland, den tidligere kona til avdøde Stone Temple Pilots rockestjerne Scott Weiland, forteller Side seks at hun lærte teknikken fra Linda helt tilbake i 2003, etter å ha ansatt henne for å organisere hjemmet sitt.

Hva blir det neste?

amazon.com

amazon.com

$19.95

KJØP NÅ

Kondos folk har ikke kommentert Koopersmiths påstander. Mens Netflix ennå ikke har annonsert om Rydder opp vil bli fornyet for en andre sesong, debutsesongen var absolutt en følelse, og den har blitt nominert til en Outstanding Achievement Award av TV Critics Association. Og Kondo selv gjorde akkurat en hitopptreden på den prestisjetunge Cannes Lions internasjonale festival for kreativitet, der hun sjarmerte mengden og kunngjorde to nye bøker i horisonten: en barnebok som skal gis ut senere i år, og en bok om rydding på jobb til neste år.

Vil du bedømme situasjonen selv? Sjekk Koopersmiths bok fra 2005, Beverly Hills Organizer's Home Organizing Bible, der hun legger frem sin komplette organiserende filosofi.

Følg House Beautiful på Instagram.

Michele PetryViseadministrerende redaktørMichele Petry er viseadministrerende redaktør for House Beautiful; hun har redigert innhold i hjem, livsstil, mat og mote for blader, inkludert Elle Decor, Food & Wine og Marie Claire.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.