Hvordan ser en flått ut?

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Det er endelig sesongen hvor vi kan tilbringe mer tid utendørs enn inne. Men hvis barna, kjæledyrene dine eller til og med deg (hei, jeg dømmer ikke) er kjent for å rulle rundt i gresset eller være ett med naturen når det er varmt treff, vil du sannsynligvis følge denne advarselen fra eksperter: Flått biter for fullt mye tidligere i år - og på mange flere områder enn vanlig. Men hvordan kommer flått på deg i utgangspunktet? Og enda viktigere, hvordan ser en flått ut?

I følge Healthline, det kontinuerlige våte været (dvs. overdreven snø og regn) er årsaken til at flått kommer ut tidligere enn normalt. Siden det er spådd at disse høye nedbørsmengdene vil fortsette i store deler av USA i vår, Jim Fredericks, PhD, Chief Entomologist for National Pest Management Association (NPMA), sier at skadedyrsbestander vil "fortsette å trives og multiplisere."

Av denne grunn må flere og flere mennesker i forskjellige deler av landet være på utkikk etter flått seg selv, barna og kjæledyrene sine, siden mange arter overfører forskjellige sykdommer, det vanligste Lyme. Her er alt du trenger å vite for å forberede deg på flåttsesongen hjemme:

insta stories

Hva er Lyme Disease?

Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom "overført til mennesker [og dyr] ved bitt av infiserte svartbeinte flått", skriver CDC. CDC tror også nesten 300 000 amerikanere får Lyme -sykdom årlig.

Hvor kan jeg få det?

kryss insekt advarselsskilt

gabort71Getty Images

Healthline legger til at mens borrelia er vanligst i nordøst, Midt-Atlanteren og øvre Midtvesten, har helsemyndigheter det ga advarsler i mange stater i USA for Lyme og andre flåttbårne sykdommer-inkludert Indiana, Pennsylvania og Oregon.

Hvordan kan jeg forhindre Lyme?

Ifølge eksperter på WMUR 9, de beste måtene å forhindre deg selv i å bli bitt av en flått og pådra deg en sykdom er å ta på seg insektmiddel og bruke lange ermer, lange bukser. Og sjekk alltid deg selv etter å ha kommet inn fra å være utenfor. Pluss, ta ekstra hensyn til hold dem utenfor hagen din er også viktig.

Burt's Bees insektmiddel

Burt's Bees insektmiddel

amazon.com

KJØP NÅ
Murphys insektmiddel

Murphys insektmiddel

target.com

$11.99

KJØP NÅ
Badger Anti-Bug Shake & Spray

Badger Anti-Bug Shake & Spray

amazon.com

KJØP NÅ
Hei Bello Bug Spray

Hei Bello Bug Spray

walmart.com

$7.98

KJØP NÅ

For å forhindre at flått overfører sykdom til kjæledyrene dine, bør du vurdere å gi dem forebyggende medisiner og Lyme -sykdom vaksinasjoner.

Hvordan ser en flått ut?

Svartbenet flått

RobertAxGetty Images

Sjansen er stor for at du sannsynligvis har støtt på et kryss, men hvis du ikke har gjort det Terminix skadedyrsbekjempelse gjør en god jobb med å beskrive hva du kan se etter for å identifisere dem hvis de er på deg, din familie eller kjæledyrene dine.

  • Størrelse: nymfer er omtrent på størrelse med en valmue eller sesamfrø, og voksne voksne er omtrent på størrelse med et eplefrø eller viskelær
  • Form: flat og oval (med mindre de har matet, så er de runde)
  • Farge: gråhvit, brun, svart, rødbrun eller gulaktig, avhengig av art
  • Ben: voksne har åtte bein og larver har seks
  • Vinger: ingen

Kryss av bitt og fjerning på mennesker

De CDC deler at det er, tro det eller ei, en skikkelig måte å fjerne en flått som allerede har bitt deg. Dette er hvordan:

  1. Ta tak i flåtten så nær huden din som mulig ved hjelp av pinsett.
  2. Bruk jevnt, jevnt trykk for å trekke opp uten å vri eller rykke.
    1. Deretter bruker du pinsett for å fjerne munnen, hvis det ikke kom ut med resten av det. (Brutto, jeg vet.)
  3. Rengjør området grundig med sprit eller såpe og vann.

CDC -TIPS: Ikke knus flåtten med fingrene! Legg heller flåtten i alkohol, legg den i en forseglet pose eller beholder, pakk den godt inn i tape eller skyll den ned på toalettet.

Hva er symptomene?

Lyme sykdom, Borreliose eller Borrelia, typisk borrelusutslett, flekk.

AnakopaGetty Images

MayoClinic deler at de vanligste tidlige tegn og symptomer på Lyme sykdom er:

  • "Bullseye" utslett (erytem migrans)
  • Utmattelse
  • Feber
  • Frysninger
  • Smerter i kroppen
  • Hodepine
  • Nakkestivhet
  • Hovne lymfeknuter

Hvis den ikke behandles, kan Lyme sykdom forårsake mer alvorlige helseeffekter, som nevrologiske og hjerteproblemer eller øye- og leverbetennelse. Rådfør deg med legen din hvis du tror du kan ha blitt bitt.

Redaktørens merknad: Av erfaring vil du kanskje aldri finne et kryss på deg eller til og med se utslett. Kontakt legen din hvis du har andre symptomer som kan være knyttet til en flåttbåren sykdom.

Følg House Beautiful på Instagram.

Taylor MeadTaylor er frilansskribent, redaktør og leder for sosiale medier for merkevarer og publikasjoner om skjønnhet, velvære og livsstil.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.