Hvordan velge en eiendomsmegler for å selge hjemmet ditt - Beste eiendomsmeglere for salg av eiendom

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Når det gjelder å selge boligen din, er det mange faktorer å vurdere, inkludert valg av rett eiendomsmegler.

Hjemmet ditt er vanligvis den største eiendelen din, så du må ha full tillit til byrået som markedsfører din eiendom for å sikre at hjemmet ditt blir solgt raskt, profesjonelt og til høyest mulig pris.

Dette innholdet er importert fra {embed-name}. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

Derfor, NAEA Propertymark, det profesjonelle organet for eiendomsmeglere, har røpet sine beste tips om hvordan du velger riktig eiendomsmegler for deg.

Mark Hayward, administrerende direktør i NAEA Propertymark, sa: 'Å velge riktig eiendomsmegler er avgjørende for et vellykket salg av eiendommen din. Å jobbe med en profesjonell agent som har en grundig forståelse og forståelse for det lokale og regionale markedet, vil sikre at eiendommen din markedsføres effektivt til de riktige kjøperne.

"I motsetning til vanlig tankegang er ikke alle agenter like, og noen vil være mer effektive enn andre, så det er viktig at du gjør undersøkelser."

Et par ser på et hus med en eiendomsmegler

Paul BradburyGetty Images

Les disse seks beste tipsene for å sikre den beste eiendomsmegleren for eiendommen din.

1. Lag en shortlist

Lag først en liste over potensielle eiendomsmeglere. Du kan få hjelp til å lage listen ved å få anbefalinger fra familie, venner og naboer. Forskning er en viktig del av å skaffe den rette agenten for eiendommen din, så finn ut om de oppnår salg på din hus type i ditt område. Det kan også hjelpe å se på nettsteder på eiendommen, for eksempel On The Market, Rightmove eller Zoopla, for å se om eiendomsmegleren har tatt bilder av god kvalitet av boligene de selger.

2. Still spørsmål og få en verdivurdering

Ta med deg listen over mulige agenter, og avtal å besøke hvert av kontorene deres for å møte dem ansikt til ansikt. Dette gir deg muligheten til å se om de er profesjonelle, vennlige og fulle av kunnskap.

Be dem også om å gi en verdsettelses- og markedsføringsstrategi for eiendommen din. Det du leter etter er lokale sammenligninger og solide årsaker bak prisen på hjemmet ditt.

Selger eiendomsnøkler

malamus-StorbritanniaGetty Images

3. Hva er gebyrene deres?

Det neste du må vurdere er gebyrene. Les eiendomsmeglerens kontrakt og vilkår. Et vanlig eiendomsmeglergebyr for high street vil være basert på en prosentandel av prisen kjøperen betaler. Det er imidlertid viktig å finne ut nøyaktig hva du betaler for. Du ønsker ikke å tulle for uventede kostnader.

4. Sjekk bransjens legitimasjon

Siden bransjen for øyeblikket er uregulert, velg en eiendomsmegler som er medlem av et handelsorgan og som gjelder en streng oppførselskodeks, for eksempel NAEA Propertymark Protected agents. Dette vil sikre et høyere nivå av standarder, profesjonalitet og flid. Og pengene dine som beholdes av dem, vil bli beskyttet av klientpengebeskyttelse.

5. Se hva slags service som tilbys

Still alltid mange spørsmål for å finne ut alle mulige aspekter du trenger å vite om, for eksempel hvor lett det vil være å få tak i agenten din, og hvor ofte de vil oppdatere deg om fremdriften. Du vil være i løkken og vite hva som skjer hele tiden, så agenten må være veldig tilgjengelig. Velg også en agent som setter dine interesser som selger foran kjøperen.

6. Finn en agent du kan stole på

Å selge boligen din er en av de største økonomiske transaksjonene du noen gang har opplevd, så det er et must å ha en eiendomsmegler du tror på. Gode ​​anmeldelser eller muntlige anbefalinger kan hjelpe deg med å føle deg trygg på tjenesten de kan tilby.


Relatert historie

5 fakta om å kjøpe på auksjon du trenger å vite


Katie Avis-RiordanJeg er nettforfatter på Country Living and House Beautiful

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.