Internasjonal kvinnedag: Anna Atkins inspirerte botaniske tapet er ganske enkelt elegant

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Versjoner av Anna Atkins vakre fotografiske bilder brukes i et fantastisk nytt tapetdesign for å feire den internasjonale kvinnedagen.

Atkins var en britisk botaniker hvis bruk av cyanotyper - eller 'solavtrykk' - av planter og alger i botaniske studier banet vei for vitenskapelig publisering og fotografering.

Trykket gjenspeiler de fantastiske rike blå tonene som kommer fra cyanotypeprosessen. Dette innebærer eksponering av en blanding av ammoniumjerncitrat og kaliumferricyanid for ultrafiolett lys, og etterlater papiret såkalt preussisk blått.

Anna Atkins Cyanotype Floral Leaf Fototapet, £ 25 per kvadratmeter via veggmalerier.

Veggmalerier Bakgrunn

Anna Atkins Cyanotype Floral Leaf Fototapet, £ 25 per kvadratmeter via veggmalerier

Veggmalerier Bakgrunn

Murals Wallpaper hentet de originale fotografiene og brakte dem til live gjennom digitale designteknikker.

Med å bringe utsiden inn så utbredt som noensinne, gjør kompleksiteten til disse blad- og plantesilhuettene på en lys cyanblå bakgrunn et fantastisk elegant veggdekke for hjemmet ditt. En velkommen oppdatering for våren, dette veggmaleriet er subtilt, beroligende og beroligende, noe som gjør det ideelt i et arbeidsrom/kontor og soverom, samt en vegg i en stue.

insta stories

Anna Atkins Cyanotype Floral Leaf Fototapet, £ 25 per kvadratmeter via veggmalerier

Veggmalerier Bakgrunn

Anna Atkins botaniske trykk: Fotografier av britiske alger: Cyanotype Impressions (1843)

Fotografier av britiske alger: Cyanotype -inntrykk (1843)

Atkins 'studie kom på et tidspunkt da kvinners offisielle angrep på vitenskap ennå ikke skulle komme. I 1839 ble hun medlem av Botanical Society i London, som var et av få vitenskapelige samfunn som var åpne for kvinner.

Atkins lærte utskriftsmetoden for cyanotype gjennom oppfinneren, Sir John Herschel, og begynte å bruke teknikk til sjølger, i et forsøk på å overvinne 'vanskeligheten med å lage nøyaktige tegninger' av disse marine arter. I 1843 publiserte hun selv de banebrytende bildene i pionerarbeidet Fotografier av britiske alger: Cyanotype -inntrykk.

Fototapet av vinyl Anna Atkins Cyanotype Floral Leaf, £ 25 per kvadratmeter via Veggmalerier Bakgrunn.

20% av hvert salg av Anna Atkins -trykket i 2017 vil bli donert til Fawcett Society, en veldedig organisasjon som fremmer likestilling og kvinners rettigheter på jobb, hjemme og i det offentlige liv.

Få inspirasjon, ideer og råd uansett hvor du er! Følg oss på Facebook: Hus Vakre Storbritannia | Pinterest: Hus Vakre Storbritannia | Twitter: @HB | Instagram: @husvakkert

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.