IKEA tilbakekaller 27 millioner kister og kommoder

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Oppdatering 7. november 2016: Nok et barns død har vært knyttet til en IKEA MALM kommode, den Forbrukerproduktsikkerhetskommisjon kunngjorde i forrige uke. En 2 år gammel gutt fra Woodbridge, Virginia, døde i september 2011 etter at et uankret bryst vippet og fanget ham mellom skuffene.

Dette er den syvende dødsfallet knyttet til kommodene, som siden har blitt tilbakekalt, og den fjerde knyttet til MALM spesielt. Det er en tragisk påminnelse om å sikre alle tunge møbler i hjemmet ditt, inkludert byråer, TV -er og bokhyller. I følge Forankre det!, CPSCs nye bevissthetsinnsats, dør ett barn annenhver uke av en velteulykke.

Plakat, Annonsering, Illustrasjon, Grafikk, Grafisk design,

CPSC

Oppdatering, 28.6.2016: Etter at tre barn døde i de siste tips-over-ulykkene, IKEA slutter å selge MALM kommoden. Andre typer IKEA -kister har også drept tre andre småbarn, noe som har bedt selskapet om å huske de fleste av sine kommoder og kister, totalt 29 millioner varer solgt i USA de siste 14 årene.

insta stories

IKEA trakk MALM-modellene med tre, fire, fem og seks skuffer fra nettstedet mandag, men ikke brystet med to skuffer. De høyere elementene mislyktes industriens sikkerhetstester fordi de kunne velte når de ikke var festet til en vegg. Beslutningen markerer en skarp sving fra forhandlerens tidligere forsøk på å tilby gratis forankringssett mens du fortsetter å selge de farlige produktene. Men etter at MALM -kommoden forårsaket et tredje dødsfall på to år, ba flere forbrukerorganisasjoner om en endelig tilbakekalling.

"Det er klart at det fortsatt er usikrede produkter i kundenes hjem, og vi tror at det er riktig å gjøre ytterligere tiltak," sa IKEA -talskvinne Mona Astra Liss. Formuepå mandag.

Tre, produkt, eiendom, hvit, vegg, linje, løvtre, rektangel, brunfarge, beis,

IKEA

IKEA har også tilbakekalt GUTE, RAKKE og KURS kister. EN GUTE fireskuffskiste vippet og drepte en smårolling i 1989, det samme gjorde RAKKE-skuffen med fem skuffer i 2002 og KURS-skuffen med tre skuffer i 2007.

Alle som nylig har kjøpt en IKEA barnekommode over 23,5 tommer høy eller en voksen kommode over 29,5 tommer er kvalifisert for full refusjon, mens varer som er kjøpt før 2002 kan byttes til delvis butikk kreditt. Kunder kan også bestille gratis veggforankringssett, med gratis installasjon hjemme på forespørsel.

I tillegg til de tre dødsfallene, har MALM-produkter forårsaket ytterligere 41 tips for hendelser, inkludert 17 skader på barn under 10 år. Andre typer IKEA kommoder er knyttet til 41 flere ulykker, inkludert ytterligere 19 flere skader. Ifølge Forbrukerproduktsikkerhetskommisjon, blir et barn skadet hvert 24. minutt i USA fra at møbler eller TV -apparater velter, i gjennomsnitt ett dødsfall per uke.

Oppdatering, 18.04.2016: En pjokk fra Minnesota er det siste barnet som døde etter at en IKEA MALM -kommode tippet. Theodore "Ted" McGee ble lagt ned for en lur på soverommet hans, men da moren sjekket ham 20 minutter senere, fant hun ut at sekskuffen hadde falt ned på sønnen hennes. "De hørte ikke kommoden falle," familiens advokat Sa Alan Feldman. "De hørte ikke Ted skrike."

McGees, som ikke hadde hørt om reparasjonsprogrammet i juli i fjor, forfølger et søksmål mot forhandleren for ikke å ha utstedt en sterkere advarsel. Både Consumer Product Safety Commission og IKEA etterforsker dødsfallet.

Original, 22.07.2015: IKEA er kanskje kjent for sine enkle å montere møbler og endeløse alternativer for innredning i hjemmet, men det svenskbaserte selskapet får for tiden oppmerksomhet av en litt mindre tiltalende grunn. Tilsynelatende er det det potensielle farer assosiert med deres klassiske MALM -samling og andre stykker.

I forbindelse med Consumer Product Safety Commission kunngjorde forhandleren nettopp at de er det husker 27 millioner kister og kommoder fordi de kan velte og knuse barn hvis de ikke er ordentlig forankret i veggen.

Nyheten kommer etter at to barn døde etter at møbler falt på dem i 2014, selv om selskapet sier at det er laget kjent med 14 andre rapporter om veltehendelser som førte til fire skader og ytterligere tre dødsfall siden tips 1989.

I en uttalelse sa IKEAs amerikanske handelssjef Patty Lobell at de er "dypt bedrøvet" over dødsfallene og håper "vår innsats forhindrer ytterligere tragedier." Utover tilbakekallingen, denne innsatsen inkluderer et nytt reparasjonsprogram der forbrukere som har kjøpt noen av de 7 millioner MALM -kistene og 20 millioner andre IKEA -kister inkludert, kan bestille eller hente et nytt gratis veggforankringssett i stedet for å returnere det møbler.

Men CPSC Styreleder Elliot Kaye vil ikke at IKEA skal stoppe der, ettersom han håper selskapet vil gå foran ved å være et eksempel for hele møbelindustrien.

"I dag er et positivt skritt, og jeg roser IKEA for å ha tatt det trinnet," sa Kaye. "Men de må gjøre mer og lage mer stabile møbler, og de må hjelpe til med å lede industrien."

[t/t USA Today

Fra:God husholdning USA

Samantha ToscanoRedaktør for sosiale medierSamantha Toscano er redaktør for sosiale medier på GoodHousekeeping.com.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.