10 spôsobov, ako znížiť náklady na život osamote

instagram viewer

Bývanie osamote môže byť drahé, ale existuje veľa spôsobov, ako znížiť náklady doma a ušetriť pekný cent.

S údajmi z Úrad pre národnú štatistiku (ONS), ktorý zistil, že jednočlenné domácnosti míňajú 92 percent svojho disponibilného príjmu v porovnaní s 83 percenta domácností s dvoma dospelými, môže byť drahé znížiť svoje výdavky (a ušetriť), keď žijete vlastné.

Od zateplenia vášho Domov správne pripravovať jedlá, pozrite si jednoduché tipy, ako sa uskromniť, keď žijete sami...

1. Naplánujte si jedlá

Plánovanie jedla vopred je skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze, čas a plytvanie jedlom. Na začiatku každého týždňa si urobte zoznam jedál, ktoré chcete každý deň jesť, aby ste si uľahčili týždenný nákup. Rovnako ako šetrenie okolo £24.76 týždeň sa budete cítiť organizovanejšie a navyše. Prečo to neskúsiť?

skladovacie nádoby na potraviny, 450 £, obchod so záhradouikona pinterest
Skladovacie nádoby na potraviny, 4,50 £, Garden Trading
Záhradné obchodovanie

2. Znížiť obecnú daň

Podľa Expresná izolácia, máte nárok na 25-percentné zníženie obecnej dane, ak bývate sami (úspora

insta stories
£6.13). Študentov tiež poteší, že nebudete musieť platiť obecnú daň vôbec, takže sa stačí obrátiť na miestny úrad a požiadať o zľavy.

3. Nakupujte z druhej ruky

Okrem zníženia dopadu na životné prostredie môže nakupovanie z druhej ruky pomôcť ušetriť £21.50 týždeň. Zatiaľ čo charitatívne obchody sú skvelým miestom na začatie (po opätovnom otvorení), skryté oblečenie a drahokamy do domácnosti možno nájsť aj na stránkach ako eBay, Premilovaný a Vinted. Nikdy neviete, aké dobroty nájdete!

4. Nainštalujte vodomer

Podľa Agentúra pre životné prostredie, inštalácia vodomeru ušetrí 5 až 15 percent celkovej spotreby vody, takže je skvelé zvážiť, či ste pripútaní k hotovosti. Môže to byť len úspora £1.92 týždeň, ale naozaj pomôže každá maličkosť, keď si to zrátate cez rok.

5. Skontrolujte si účty za kúrenie

Uložiť peniaze na svojich účtoch za kúrenie ich pravidelnou kontrolou. „Teraz je naozaj jednoduché skontrolovať vaše výdavky na plyn a elektrinu a zmeniť dodávateľa, ak nájdete lepšiu ponuku,“ vysvetľuje Insulation Express.

Ak si nie ste istí, kde hľadať, porovnávacie stránky ako napr Lookaftermybills.com poskytovať odborné rady o tom, kde nájsť najlepších dodávateľov plynu a elektriny v Spojenom kráľovstve. S trochou výskumu by ste mohli ušetriť £5.77 týždeň.

majiteľ domu pomocou aplikácie smart home na kontrolu spotreby energie v domácnostiachikona pinterest
Martin Prescott//Getty Images

6. Založte si pravidelný sporiaci účet

„Nastavenie vkladu z bežného účtu na sporiaci účet a zaobchádzanie s ním ako s bežným odchádzajúcim vám pomôže ušetriť,“ radí Insulation Express. „Väčšina odborníkov odporúča, aby ste si každý mesiac ušetrili aspoň 20 percent svojho príjmu. Vytvorte hárok rozpočtu a zistite, čo to je. Keď si ušetríte inými spôsobmi z nášho zoznamu tipov, možno budete mať na uloženie viac, ako ste pôvodne.

Potrebujete ďalšiu pomoc so šetrením? Prečítajte si naše chytré tipy na šetrenie peňazí ktoré vám pomôžu spravovať vaše financie ako profesionál.

7. Izolujte svoj dom

Od inštalácie izolácie až po ochranu proti prievanu obývačka, existuje množstvo bezproblémových spôsobov, ako môžete znížiť emisie uhlíka a udržať nízke účty za energiu. Správna izolácia domu môže v skutočnosti ušetriť £10.10 každý týždeň. Teplo stúpa, takže sa môže stratiť veľké množstvo energie zlou izoláciou podkrovia a medzerami v oknách.

country tvídový návrh na vylúčenie, 22 £, notonthehightstreetcomikona pinterest
Vylúčenie návrhu country tvídu, 22 £, Notonthehightstreet.com
notonthehighstreet.com

8. Skontrolujte, na aké výhody máte nárok

Vždy sa oplatí skontrolovať, na aké dávky máte nárok, aj keď si nie ste istí, na čo všetko si môžete uplatniť. „Mnoho výhod je založených na mzde. Priemerná výplata príspevku na bývanie za týždeň je £95.77, čo by bola obrovská pomoc na vaše životné náklady. Použite kalkulačku výhod (napr Oprávnený na), aby ste zistili, či by ste mohli mať nárok.“

9. Znížte náklady na poistenie auta

Či už ide o pridanie staršieho vodiča k poisteniu alebo využitie bonusu za neškodnosť, zníženie nákladov na poistenie auta je ďalším skvelým spôsobom, ako ušetriť nejaké peniaze navyše. Ak môžete zdieľať auto s priateľom alebo členom rodiny, jedným zo spôsobov, ako znížiť poistenie auta, je zľavnená hromadná sadzba na poistenie viacerých vozidiel a vodičov naraz.

10. Premyslite si svoj telefón

Praktické, ale drahé telefóny môžu každý mesiac vydražiť obrovské účty. Ak chcete ušetriť nejaké peniaze navyše, skontrolujte, či neplatíte za hovory, textové správy a dáta, ktoré nevyužívate. Navyše si dávajte pozor, aby ste neprekročili svoj príspevok a nedostali vás drahé účty.

Páči sa vám tento článok? Prihláste sa na odber nášho newslettera aby ste dostali viac takýchto článkov priamo do vašej doručenej pošty.

PRIHLÁSIŤ SE

Potrebujete pozitívnu náladu alebo sa vám nedarí dostať sa do obchodov? Prihláste sa na odber časopisu House Beautiful ešte dnes a nechajte si každé vydanie doručiť priamo k vašim dverám.


15 záhradných rukavíc, ktoré sú odolné a pohodlné

Najlepšie priedušné rukavice – Záhradnícke rukavice

Záhradnícke rukavice Burgon & Ball Tweed, stredné, sivé
Záhradnícke rukavice Burgon & Ball Tweed, stredné, sivé
17 £ u Johna Lewisa
Poďakovanie: John Lewis & Partners

Tento klasický sivý pár rukavíc má nastaviteľný popruh, ktorý udrží vaše ruky v bezpečí pri práci na záhrade. Majú tiež ultra mäkké plstené dlane a priedušnú sieťovinu, ktorá vám pomôže udržať sa v chlade, keď je teplo.

Rukavice na každý deň – Záhradnícke rukavice

Záhradnícke rukavice na každý deň
Záhradnícke rukavice na každý deň
28 £ v Crocus
Kredit: crocus.co.uk

S nekĺzavými bodkami pre istý úchop a strečovým strihom v štyroch smeroch, tieto každodenné záhradnícke rukavice držia ruky chránené pred porezaním aj slnkom (boli vyrobené s certifikovaným 50+ UPF pre maximálne slnko ochrana).

Najlepšie priedušné rukavice – Záhradnícke rukavice

Kožené záhradnícke rukavice pre ženy
Kožené záhradnícke rukavice HANDLANDY pre ženy
13 £ na Amazone
Kredit: Amazon

Tieto zelené rukavice stoja len niečo cez 12 £ a majú zadnú stranu z 3D priedušnej sieťoviny, aby vaše ruky zostali chladné a pohodlné. Ideálne na letné mesiace.

ČÍTAJ VIAC: 20 najlepších záhradných darčekov pod 35 £

Viacúčelové rukavice – Záhradnícke rukavice

Rukavice
Rukavice
20 £ v Garden Trading
Kredit: Garden Trading.co.uk

Tieto mäkké sivé semišové rukavice sú skvelé na úlohy okolo domu a záhrady. Predávajú sa v jednej veľkosti a ich cieľom je chrániť vaše ruky bez ohľadu na to, akú prácu vykonávate.

Rukavice z mikrovlákna – Záhradnícke rukavice

Záhradnícke rukavice z mikrovlákna - stredné
Záhradnícke rukavice z mikrovlákna - stredné
16 £ v Primerose
Kredit: primrose.co.uk

Vďaka tkanine zo zmesi mikrovlákna a polyesteru vám tieto zelené záhradnícke rukavice umožnia ľahko odstraňovať burinu, prerezávať a sadiť. Okrem toho, že sa ľahko čistia, majú tiež nastaviteľný pásik na suchý zips.

Najlepšie štýlové záhradnícke rukavice – Gardening Gloves

Pruhované tulipánové zaváracie rukavice
Pruhované tulipánové rukavice Orla Kiely
Nakupujte na Amazone
Kredit: amazon.co.uk

Tieto záhradnícke rukavice zo 100 percentného bavlneného plátna – so slávnou potlačou Orly Kiely – sú plne podšité elastickými zápästiami. Je to skvelé, ak hľadáte štýlovú možnosť.

Najlepšie vodeodolné rukavice – Záhradnícke rukavice

Vodoodpudivé záhradnícke rukavice Showa 306
Vodoodpudivé záhradnícke rukavice Showa 306
13 £ v Crocus
Kredit: crocus.co.uk

Záhradníctvo v daždivom dni? Pridajte tieto cenovo dostupné vodoodpudivé rukavice na začiatok svojho zoznamu želaní. Plne potiahnuté latexom ponúkajú silnú priľnavosť v mokrých aj suchých podmienkach.

Veľké záhradnícke rukavice – Gardening Gloves

Záhradnícke rukavice, zelené, veľké
Záhradnícke rukavice, zelené, veľké
13 £ u Johna Lewisa
Kredit: johnlewis.com

Tieto veľké záhradnícke rukavice, ktoré používa a odporúča Kráľovská botanická záhrada v Kew, majú kožené dlane a odolnú elastickú zadnú časť, ktorá sa trochu roztiahne. Ideálne pre tie praktické úlohy v záhrade.

Cenovo dostupné záhradnícke rukavice – Gardening Gloves

Rukavice Briers Rigger – dvojbalenie
Rukavice Briers Rigger – dvojbalenie

Teraz so zľavou 17 %.

7 £ u Roberta Dyasa
Poďakovanie: Robert Dyas

Chráňte svoje ruky pred škrabancami a reznými ranami na záhrade s týmito veľkými rukavicami. Vyrobené z kože, bavlny a polyesteru sú skvelé pre náročné úlohy.

Najlepšie pre pohodlie – Záhradnícke rukavice

Záhradnícke rukavice na každý deň
Záhradnícke rukavice na každý deň
22 £ v Crocus
Kredit: crocus.co.uk

V jemnom béžovom odtieni sú tieto každodenné záhradnícke rukavice vyrobené z mäkkej strečovej látky, aby poskytovali úplné pohodlie. Okrem toho sú dlane a prsty pokryté silikónovými bodkami, ktoré vám zaručia bezpečný úchop.

Džínsové rukavice – Záhradnícke rukavice

Denimové záhradnícke rukavice s manžetou
Denimové záhradnícke rukavice s manžetou
24 £ v Primerose
Kredit: primrose.co.uk

Štýlové a praktické, tieto džínsové záhradnícke rukavice chránia pred ostrými tŕňmi, ihličím, čečinou a bodnutím hmyzom.

Tŕňový dôkaz – Záhradnícke rukavice

Kožené záhradnícke rukavice Pracovné rukavice Thorn Proof Garden
Kožené záhradnícke rukavice Pracovné rukavice Thorn Proof Garden

Teraz so zľavou 29 %.

10 £ na Amazone
Kredit: amazon.co.uk

Tieto kožené záhradnícke rukavice, navrhnuté tak, aby chránili ruky pred tŕňmi, majú nastaviteľný pásik na roztrhnutie pre pohodlie a veľkorysejší strih. Milujeme pridaný pop modrej.

Najlepšie na vytrhávanie odolnej buriny - Záhradnícke rukavice

Rukavice RHS Burgon and Ball pre flóru a faunu
Rukavice RHS Burgon and Ball pre flóru a faunu
17 £ v Crocus
Kredit: Crocus.co.uk

Tieto živé rukavice s potlačou vtákov, ktoré sú súčasťou kolekcie RHS Flora & Fauna, sú skvelé na vytrhávanie odolnej buriny. Boli vyrobené z mäkkej odolnej látky, ktorá vám pomôže dostať vašu záhradu do formy.

Profesionálne záhradnícke rukavice - Gardening Gloves

Profesionálne záhradné rukavice
Profesionálne záhradné rukavice
10 £ u Roberta Dyasa
Kredit: robertdyas.co.uk

Tieto profesionálne záhradné rukavice navrhnuté tak, aby vydržali, ponúkajú pohodlie, odolnosť a ochranu. Majú tiež dodatočnú ochranu dlaní a prstov, aby ste boli v bezpečí pri prerezávaní rastlín.

Najlepšie rukavice pre náročné práce - Záhradnícke rukavice

Irwin Heavy Duty Jobsite Rukavice L
Irwin Heavy Duty Jobsite Rukavice L
22 £ na wickes.co.uk
Kredit: Wickes.co.uk

Hľadáte profesionálny pár záhradníckych rukavíc, ktoré vám pomôžu pri náročných prácach? Potom je tento pár práve pre vás. Navrhnuté pre drsné použitie a drsné materiály, môžete si byť istí, že tieto rukavice ochránia vaše ruky vonku.

Páči sa vám tento článok? Prihláste sa na odber nášho newslettera aby ste dostali viac takýchto článkov priamo do vašej doručenej pošty.

PRIHLÁSIŤ SE