Sommerfugl kalkun med urteglasur og sovsopskrift

instagram viewer

Hvert element på denne side blev håndplukket af en House Beautiful-redaktør. Vi tjener muligvis provision på nogle af de varer, du vælger at købe.

En sommerfuglkalkun laver en smuk præsentation, især når den er kranset med rosmarinkviste og citroner. Friske urter og hvidløg, gnides både under og over huden, tilfører fuglen smag. Brug den resterende kalkun (hvis der er nogen) til at lave sandwich den næste dag. Her er opskriften, med tilladelse fra Williams-Sonoma's Underholdende med årstiderne.

tallerken med skåret kalkun og sovsregn

Lara Robby/Studio D

Serverer 8-10, med rester

ingredienser

1 kalkun, 12-14 lbs., Hals og indlæg fjernet og reserveret

Salt og friskkværnet peber

6 fed hvidløg, hakket

1/4 kop hakket skalotteløg

1/2 kop hakket frisk fladbladet (italiensk) persille plus 2 kviste til lager

3 spsk hakket frisk oregano

3 spiseskefulde hakket frisk rosmarin plus kviste til pynt

3 spsk Dijon sennep

3 spsk frisk citronsaft

3 spsk olivenolie

1 gult løg

1/4 kop bladselleri

1-2 spsk usaltet smør, smeltet

1 kop tør hvidvin

1/4 kop majsstivelse rørt i 1/4 kop vand

insta stories

4 citroner, halveret

Rutevejledning

1. Placer fuglens brystside nedad på et skærebræt. Skær langs den ene side af rygraden ved hjælp af køkkenskær eller en stor kniv, indtil fuglen er flækket op. Træk fuglens halvdele op. Skær den anden side af rygraden ned for at frigøre den, skær derefter mellem ribbenpladerne og fjern eventuelle små stykker knogle. Vend fuglen med brystsiden opad, åbn den så flad som muligt, og dæk den til med et stykke plastfolie. Brug en kagerulle eller dine hænder til at trykke hårdt på den for at bryde brystbenet og flade fuglen. Krydr fuglen med salt og peber.

2. Bland hvidløg, skalotteløg, hakket persille, oregano, hakket rosmarin, sennep, citronsaft og olivenolie i en skål. Brug fingrene til at skubbe noget af urteblandingen ind under huden på brystet og benene. Gnid den resterende urteblanding ud over fuglens overflade. Læg den på en bageplade, dæk den løst til med plastfolie, og stil den på køl i 6 til 24 timer. Bring kalkunen til stuetemperatur (en time) inden stegning.

3. I mellemtiden kombineres kalkunhalsen og risene i en gryde ved svag varme, løg, persillekvist, bladselleri og seks kopper vand og bring det i kog. Dæk til og kog i en time, sigt derefter, dæk til og stil fonden på køl, indtil den er klar til at lave sovsen.

4. Forvarm ovnen til 375 grader. Sprøjt en bradepande med nonstick -kogespray, og læg en rist i gryden. Læg kalkunen, med brystsiden opad, på stativet, og stram benene godt ind. Pensl med det smeltede smør. Steg indtil huden er dybbrun og et øjeblikkeligt aflæst termometer indsat i den tykkeste del af låret væk fra knoglen registrerer 175 grader, 2 1/4 til 2 3/4 timer. Overfør kalkunen til et opvarmet serveringsfad, telt med aluminiumsfolie, og lad hvile i 20 minutter.

4. Efter at have overført kalkunen til et fad, sættes bradepanden på komfuret over medium høj varme. Tilsæt vinen under omrøring for at skrabe de brune stykker op på pandebunden, og kog indtil vinen er reduceret til det halve, cirka 10 minutter. Tilsæt fire kopper af fonden (reserver resterende lager til en anden brug) og kog op. Rør den opløste majsstivelse i og kog, indtil den er tyknet, cirka fem minutter.

5. Hæld sovsen i en varm sovsbåd. Pynt serveringsfadet med rosmarinkvistene og citronhalvdelene. Skær kalkunen ved bordet og passér sovsen.

Dette indhold oprettes og vedligeholdes af en tredjepart og importeres til denne side for at hjælpe brugerne med at angive deres e -mail -adresser. Du kan muligvis finde flere oplysninger om dette og lignende indhold på piano.io.