Vanlige søvnmyter ble fjernet

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Det er mer med kvalitetssøvn enn å ha en tidlig kveld. Ekspert Dr Neil Stanley har jobbet med John Lewis for å fjerne noen vanlige misoppfatninger og gir råd om hvordan du sover godt.

Myte 1:Åtte timer om natten er avgjørende for søvn av høy kvalitet

Det er ingen harde og raske regler om hvor mye søvn vi trenger. Det normale området er alt mellom 3-11 timer, og som høyde eller skostørrelse er det genetisk bestemt. Derfor må du få riktig mengde søvn for deg. Ikke besatt av å få åtte timer, finn tiden som er riktig for deg. Dette er mengden søvn som lar deg føle deg våken og vital dagen etter. Hvis du er søvnig i løpet av dagen, får du sannsynligvis ikke nok søvn om natten.

Myte 2:Det er ikke noe som heter for mye søvn

Du kan få for mye søvn, hver av oss har vårt eget individuelle søvnbehov, og som alt er det mulig å ha for mye av det gode. Vitenskapelige bevis har vist at for mye søvn er like skadelig som for lite.

insta stories

Myte 3:Du kan trene kroppen din til å trenge mindre søvn og redusere behovet til fire eller fem timer om natten

Noen mennesker trenger naturligvis mindre søvn enn andre, og dette er genetisk bestemt, så selv om du kan "klare deg" med mindre søvn, trenger du ikke å trene deg selv til å "trenge" mindre søvn. Imidlertid vil regelmessig å få enda en time mindre søvn enn du trenger sannsynligvis påvirke helsen din og påvirke ytelsen og humøret negativt. Langsiktig delvis søvnmangel er forbundet med en større risiko for en rekke sykdommer, inkludert hjertesykdom, depresjon, diabetes og fedme.

Myte 4:Å sove i separate senger/soverom betyr at forholdet er i trøbbel

Mange sover godt med varmen og tryggheten til en annen person ved siden av dem, men 50% av søvnforstyrrelsen skyldes sengepartneren din, så andre foretrekker å sove alene. Dette er en helt naturlig ting å gjøre og kan til og med forbedre forholdet ditt, fordi ved å sove bedre vil du bli lykkeligere, mindre sliten og mindre sint på den andre personen.

Myte 5: Hvis du går glipp av søvn i løpet av uken, kan du enkelt ta igjen det enkelt ved å ligge i helgen

Det er viktig å følge med på savnet søvn, men å ligge i helgen kan faktisk øke søvnforstyrrelsen og øke tretthet. Kroppene våre reagerer bedre på vanlige søvnmønstre når vi går til sengs og reiser seg til vanlig tid. Helgens liggende er forstyrrende for dette mønsteret, og det er derfor det kan være så vanskelig å stå opp mandag morgen. For å komme i gang med søvn er det bedre å legge seg litt tidligere og holde seg til den vanlige vekketiden.

Myte 6:En time før midnatt er verdt to etter

Det er litt visdom bak denne gammeldags fortellingen, den dype gjenopprettende delen av søvnen vi har, er vanligvis under den første tredjedel av natten, dvs. i timene før og rundt midnatt, er søvn lettere i den senere delen av natten forstyrret. Så dette ordtaket handler faktisk om søvnkvaliteten i den første delen av natten, ikke nødvendigvis timingen.

Myte 7: Barn vil sove når de er slitne

Dette er som å tro at barn slutter å spise is når de er mett. Barn trenger mye mer søvn enn voksne, det er avgjørende for deres utvikling; men som oss er det viktig for barn å ha en rutine for at de skal få den nødvendige søvnen.

Myte 8: Folk trenger mindre søvn når de blir eldre

Eldre trenger ikke mindre søvn, men de synes det er vanskeligere å få søvnen de trenger, og vil derfor synes søvnen er mindre forfriskende. Dette er fordi når folk blir eldre, bruker de mindre tid på de dype, avslappende stadiene av søvn, og er dermed lettere og blir lettere vekket. Eldre mennesker er også mer sannsynlig å ha søvnløshet eller andre medisinske tilstander som forstyrrer søvnen.

Myte 9:Snorking er bare litt irriterende og ingenting å bekymre seg for

Mange mennesker, både menn og kvinner, snorker i løpet av natten. Mest sporadisk snorking er knyttet til alkohol eller å være litt overvektig. Imidlertid vil regelmessig snorking forstyrre søvnen til både snorkeren og sengepartneren, og det er ikke noe bra med dårlig søvn. Høy, hyppig snorking med vanlige pustepauser kalles søvnapné, en alvorlig søvnforstyrrelse som bør behandles.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.