En guide til fredede bygninger: restriksjoner, forsikring og råd om pleie og vedlikehold

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Kjøp en fredet bygning, og det er sannsynlig at du får nøklene til en pittoresk eiendom som er gjennomsyret av mange års historie. Imidlertid er det også viktig å understreke at du kanskje må slite med fuktighet, forfall og mangler på grunn av kjøp av en eldre bygning. Lovbestemmelsene til det oppførte byggesystemet må også overholdes.

Følgende er en kjøpsguide til fredede bygninger, slik at du er klar til å gjøre kjøpet til en drømminvestering:

Hva er en fredet bygning?

Før vi går i dybden med å ta vare på en fredet bygning, er det først viktig å forstå hvordan en struktur får denne tittelen.

En verneverdig bygning har på Riksantikvaren på grunn av sin 'spesielle arkitektoniske eller historiske interesse'. Enhver bygning som ble bygget før 1700 og overlever i noe som ligner sin opprinnelige tilstand, gjør listen, det samme gjør de fleste bygninger som ble reist mellom 1700 og 1840. Valget til listen blir mer krevende etter 1840, med spesiell granskning betalt for alle bygninger som ble oppført etter 1945. For å komme på listen må en bygning være over 30 år gammel.

insta stories

Luftpanorama over idylliske hytter på landsbyen grønne sommerfelt

fotoVoyagerGetty Images

Hva kan jeg gjøre med en verneverdig bygning?

Først og fremst må karakteren til en fredet bygning beskyttes - dette er eierens ansvar, og dette kan også gjelde bygningens eksteriør, for eksempel hagen.

Fredede bygninger er også underlagt en slags beskyttelse mot riving eller skadelig utvikling. Du kan fortsatt glede deg over og bruke strukturen, inkludert å gjøre endringer og utvidelser. Imidlertid vil det kreves planleggingsveiledning fra regjeringen for ethvert arbeid du har tenkt å utføre. Les dette Historiske England veiledning for råd før du begynner arbeidet.

Bevaringsoffiser vil være ditt viktigste kontaktpunkt når det gjelder å gjøre endringer i en fredet bygning. Ofte kan ansatte i et lokalt råd hvis rolle det er å opprettholde bygningens karakter, gi råd på aspekter som materialer og teknikker som bør brukes når du gjør endringer i eiendom.

Vær også oppmerksom på at ethvert arbeid til en fredet bygning må gis samtykke. Det er ingen gebyrer forbundet med dette, selv om det er viktig å huske på at endring av en fredet bygning uten samtykke er et straffbart forhold.

Skitten rød murstein og hammer

Mehmet Hilmi BarcinGetty Images

Hvordan kan jeg ta vare på en fredet bygning?

Det er tre vanlige problemer knyttet til fredede bygninger som du bør holde øye med:

Fuktig - Et problem som oppstår i de fleste gamle eiendommer, første tegn på fuktighet bør letes etter i overløp og gjennom blokkerte og ødelagte takrenner og nedløpsrør. Ta deg tid til å kontrollere at bakkenivået utenfor en bygning ikke er for høyt, eller heller mot bygningen.

For mer alvorlige problemer som stigende fuktighet, er dette et vanlig problem som påvirker bygninger laget av solide vegger og kalkmørtel som ikke er vanntett. Det er sannsynlig at du må søke hjelp fra en landmåler.

Bare vær oppmerksom på at vanlige feilrettinger faktisk kan gjøre problemet verre når det gjelder fredede bygninger. For eksempel kan injeksjon av moderne materialer som sement i vegger hindre pusteevne og føre til mer fuktig utvikling.

Forfall eller skade - Alt arbeid i denne forbindelse må være i samsvar med forskriftene fra en bevaringsoffiser. Det er ikke noe juridisk krav om at en fredet bygningseier skal utføre reparasjonene. Imidlertid kan de bli tvunget til å gjøre det gjennom en pressemelding om ubrukte eller ubrukte deler eiendommer hvis det anses nødvendig for at arbeidet skal utføres for at bygningen skal være det bevart.

Hvis du ikke utfører reparasjonene som er markert i meldingen, kan den lokale myndigheten gå inn på eiendommen for å fullføre arbeidet selv og deretter søke å dekke kostnadene.

Flom - Dette er et hyppig problem på grunn av at mange fredede bygninger er basert på landsbygda og har eldre design. Forebyggende vedlikeholdstiltak kan undersøkes for å hjelpe til med å motvirke problemet, for eksempel å legge til dørvakter og dekker for luftstein. Avrenningsflater på utsiden av eiendommen kan også fjernes, da disse reduserer drenering og resulterer i at vann ledes inn i en eiendom.

Hvis en verneverdig bygning er underlagt en oversvømmelse, husk at eieren må innhente råd fra verneombudet før reparasjonsarbeid påbegynnes.

Energisparing: Vegg med isoporhus

pepifotoGetty Images

Hvordan kan jeg spare energi i en fredet bygning?

Mange moderne energisparende tiltak installeres ikke i en fredet bygning på grunn av hvor gamle de er. Begynn derfor dette arbeidet med å utføre grunnleggende vedlikeholdsoppgaver som ...

  • Festing av takrenner for å forhindre fuktige vegger.
  • Reparer alt dårlig tilpasset og råtnende vinduer.
  • Lag eventuelle rør.

Vurder å oppgradere oppvarming av en vernet bygning, for eksempel ved å legge til en moderne kjele i eiendommen eller isolere loftet og andre rom. Vær oppmerksom på at det er nødvendig med planleggingsråd for større arbeider.

Doble vinduer er en annen flott måte å Spar energi, men det er ikke sikkert du får lov til å installere denne moderne stilen i en fredet bygning, da det kan føre til at eiendommens utseende blir alvorlig endret. Sekundær glass er et alternativ som er mer sannsynlig å bli godkjent, ettersom det kan designes og installeres nøye på en måte som lar de originale vinduene være uendret.

Bør jeg få fredet bygningsforsikring?

Et siste punkt å huske på når du vurderer kjøp av en verneverdig bygning, er at de fleste vanlige hjemmeforsikringer ikke dekker denne typen eiendommer.

Du bør derfor se etter råd fra en spesialisert forsikringsmegler som vil kunne beskytte eiendommen din og også gi den riktige dekkingen du trenger, for eksempel Lycetts, leverandør av forsikring for fredede bygninger.

Få inspirasjon, ideer og råd uansett hvor du er! Følg oss på Facebook: Hus Vakre Storbritannia | Pinterest: Hus Vakre Storbritannia | Twitter: @HB | Instagram: @husvakkert

Olivia HeathExecutive Digital Editor, House Beautiful UKOlivia Heath er Executive Digital Editor på House Beautiful UK, hvor hun er opptatt med å avdekke morgendagens største hjemmetrender mens du leverer stilig rominspirasjon, små plassløsninger, enkle hageideer og turer i huset til de hotteste eiendommene marked.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.