Hvem er Jamila Norman? Møt Star of Magnolia Network's "Homegrown"

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Som Jamila Norman ser det, er det ikke noe slikt som å ikke ha en grønn tommel: "Så lenge du har litt sol, du kan kjøpe litt jord, og du kan vanne plantene dine, du kan dyrke noe, sier hun forteller Hus vakkert. Det er den underliggende holdningen til Normans nye show, med premiere senere denne uken Chip og Joanna Gaines ny Magnolia Network. Dubbet Hjemmelaget, serien følger Norman, en bonde i Atlanta og mataktivist i Atlanta, mens hun jobber med familier for å gjøre bakgården til vakre, funksjonelle hager som også fungerer som matkilder.

"Å koble meg til landet og dele det med samfunnet mitt er min største lidenskap," sier Norman i forhåndsvisningen for Hjemmelaget (se det ovenfor!). Norman driver selv på 1,2 dekar jord i sentrum av Atlanta - men hun er fast bestemt på at uansett størrelse eller plassering av hjemmet deres, kan alle (og burde!) Dyrke mat. "Jeg vil at folk skal innse at hagearbeid er veldig tilgjengelig," forteller hun

insta stories
Hus vakkert. "Det er mye potensial og mye nytelse, uansett hvor du er, i å kunne bringe noe grønt og spiselig inn i hjemmet ditt."

I forkant av serielanseringen hennes 15. juli - meld deg på oppdagelse+ å se på-Hus vakkert tok kontakt med Norman for å høre hennes råd om alt fra hennes favorittplanter til hvordan du kommer i gang med en spiselig hage i alle størrelser, både for barn og voksne.

verten jamila norman poserer for et bilde sett på bonde i bakgården, sesong 1
Norman i hagen hennes i Atlanta.

Hilsen av Magnolia Network

Om misforståelsene om urbane oppdrett:

Selv om ordet "bonde" kan fremkalle forestillinger om brede feiende åker og rikelig med høyteknologisk utstyr, er Norman fast bestemt på å gjøre hjemmelaget mat mer tilgjengelig. "Vi er vant til å huse planter i hjemmene våre," påpeker hun. "Du kan enkelt bytte dem mot mat. Jeg tror folk kanskje bare blir skremt av ideen om å dyrke mat, og kanskje er deres forståelse at det er mye hardt arbeid. Som bonde som dyrker mat som yrke, ja, det er mye hardt arbeid, men det er mange muligheter for det huseiere eller folk som bor i leiligheter for å dyrke noe bare for seg selv - enten det er i hagen eller på en balkong."

På det beste rådet for nybegynnere gartnere:

"Begynn i det små og dyrk ting du liker," råder Norman til nervøse førstegangspartnere. Og bruk ressurser tilgjengelig for deg! "Les bøker, gå på YouTube," oppfordrer hun. "Jeg er selvlært. Jeg gikk ikke på skolen for dette eller vokste opp på en gård, men det var noe jeg var interessert i og lidenskapelig opptatt av, så jeg lærte det. "

På den beste planten for nybegynnere:

Ok, så du begynner i det små med en vinduskarmen hage - hva skal jeg plante? "Salater er veldig enkle," gir Norman råd. "Og så er urter - du kan kjøpe dem allerede små fra jernvarehandelen eller ditt lokale hagesenter." Andre nybegynnervennlige planter hun anbefaler er reddiker og bønner. "Da du vokste opp, i naturfagstimen da du lærte om plantebiologi, spiret du bønner?" Spør Norman. "Se, det var enkelt - bare la dem vokse litt lenger, så har du bønner!"

kvinne i kjeledress som holder salat på et åker
Norman med et utvalg av grønne grønnsaker, en av favorittmatene hennes å dyrke.

Eclipse Creative, Courtesy Magnolia Network

På hennes favorittplanter å vokse:

Når det gjelder de spiselige plantene, kommer hun tilbake til gang på gang, sier Norman "Jeg elsker alle grønne grønnsaker og urter, men jeg egentlig elsker rotgrønnsaker. "Siden de vokser under jorden, er rotgrønnsaker som morsomme overraskelser for gartneren, sier hun. "Du er bare alltid overrasket når du trekker dem opp, fordi de er begravet og alt du ser er det grønne på toppen, og så ser du på denne fargen som kommer opp."

Om hvordan du lager flerbrukshager:

Selv om du har plass til en større spiselig hage, trenger det ikke å være det bare det, råder Norman: "Når jeg jobber med familiene, prøver vi å sørge for at vi designer en hage som kan være en del av deres livsstil, slik at det ikke er denne tingen ved siden av som jeg må gå på, det er en forlengelse av hjemmet ditt, "sa hun sier.

Noen kreative måter Norman vil reimagine hager på showet? "Vi har gjort branngraver i hagen; for en familie gjorde vi en projektorskjerm, og en annen familie ønsket et utendørs spisestue omgitt av en hage, "avslører hun. Det er en god påminnelse: Spiselige hager trenger ikke å være begrenset til senger heller.

"Du kan bringe spiselige planter inn i alle landskapsarbeidene rundt hjemmet ditt," sier Norman. "Rosmarin er levende og spiselig, det samme er grønnkål og lavendel. Disse plantene kan tjene flere formål - de trenger ikke bare å være vakre. "

Om hagearbeid med barn:

Hvis du innlemmer hagen i hjemmet ditt, hvorfor ikke involvere hele familien, også? "Jeg sier," la dem gå for det, "sier Norman. "La dem være praktiske, gi dem ansvar." Faktisk kan du bare finne ut at det har noe uventet ekstra fordeler: "Et av de første stedene hvor jeg dyrket i Atlanta var på ungdomsskolen," Norman aksjer. "Foreldrene ville komme tilbake og de sa: 'barna mine spiser grønnsaker!' De er begeistret fordi de vokste det. "

Moral i historien? "Gi dem sine egne små verktøy, og la dem gå der ute og bare gi dem ansvar helt fra begynnelsen," råder hun.

Om helsefordelene ved hagearbeid:

"Med hagearbeid eller jordbruk får du frisk luft, du beveger deg, du kobler deg til jorden og elementene, og du må være til stede," påpeker hun. Og det er før du høster det! "Å spise fersk mat og spise mat som er veldig fersk rett etter at du har høstet den, den er fullpakket med så mye mer næringsstoffer," sier hun. "Det er bare bedre for deg rundt - og pluss, du dyrker noe vakkert."

Rainbow gulrotfrøblanding

Rainbow gulrotfrøblanding

Frø trengeramazon.com

$8.85

KJØP NÅ
Økologisk basilikum levende plante

Økologisk basilikum levende plante

Shenandoah -dyrkerewalmart.com

$2.98

KJØP NÅ
Salatelskere Frøsamling

Salatelskere Frøsamling

Frø trengeramazon.com

$12.85

KJØP NÅ
Seed Bean Sprouter Plant

Seed Bean Sprouter Plant

OYSIRamazon.com

$12.99

KJØP NÅ

Følg House Beautiful på Instagram.

Hadley KellerDigital direktørHadley Keller er en forfatter og redaktør med base i New York, som dekker design, interiør og kultur.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.