Landskapsdesignere deler hvorfor du bør angi flere soner for gården din

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Det sier seg selv at når du legger ut hjemmet ditt, angir du bestemte mellomrom - stue, spisestue, soverom - til forskjellige formål og utstyr hver med nødvendighetene for aktivitetene som skjer i dem. Men gjør du det samme når det gjelder hagen din? Ifølge topp landskapsdesignere, bør du. "Vi deler alltid opp plassen i flere rom," sa designeren Fernando Wong i løpet av en rundbordssamtale fra House Beautiful's Utendørs problem.

Denne ideen om å gjøre en hage - uansett størrelse - til flere utvendige "rom" var et tema som dukket opp igjen og igjen gjennom planleggingsstadiene i vårt Outdoor -nummer. Fordi mens den gjennomsnittlige personen kan se uteplassen sin som en bred "hage", er de beste landskapsdesignerne vet hvordan du kan gjøre det kvadratiske opptaket til vakre og brukbare rom, som interiøret sine kolleger gjør innsiden.

Ingen steder er denne leksjonen mer tydelig enn i hagene Janell Hobart of

insta stories
Denler Hobart Gardens utarbeidet for en Mark Sikes - designet hjem i Marin County. Landskapet rundt det historiske hjemmet inkluderer to spisesteder (en på lavere nivå og en på bakken etasje), en hytte ved bassenget, en utendørs bar, en spiselig hage, en trampoline i bakken, en fotballbane og en boccia domstol. "Familien ønsket virkelig at hvert område skulle ha et bestemt program," sier Hobart.

boccia domstol
Boccia -banen Hobart designet for sine klienter, bruker en smal hage ved siden av huset.

Amy Neunsinger

Og likevel føles landskapet knapt massivt - og det er heller ikke et stort omfang av åpne plener. I stedet oppnås denne mengden brukbart uterom ved å angi spesifikke soner, som flyter inn i hverandre og landskapet. For boccia -domstolen brukte Hobart for eksempel en smal hage ved siden av huset som ellers kan bli oversett. Nå er det en destinasjon, koblet til de andre utendørsområdene i huset.

Faktisk, omtrent som i et ekte hus, flyte mellom mellomrom betyr nesten like mye som det som er i rommene selv. "Vi ønsket at hvert område skulle lede inn i et annet og et annet område," sier Hobart om designet hennes.

Den samme tanken går på å lage skillevegger: I samme hus går en vei rett bak bassenget; Hobart brukte strategisk planting for å maskere det. "Vi lagde plantingen rundt bassenget til et punkt der du ikke kan se veien i det hele tatt," forklarer hun. Resultatet er nok et tilbaketrukket salongområde som fremdeles er knyttet til mellomrommene rundt det.

Å dele opp gårdsplassen din på denne måten gir ikke bare morsomme tider for familien - rolig basseng som slapper av mens barna spiller fotball i det andre "rommet"? Ja, vær så snill - men skaper også et ideelt oppsett for utendørs underholdning, en omtanke som fikk økt betydning det siste året.

"Mer enn bare å være hager, i seg selv, trengte også landskap å imøtekomme sosialisering, for hvis folk i det hele tatt sosialiserte seg det siste året, gjorde de det utenfor," påpeker Terremotos David Godshall. "Så mens vi kanskje historisk sett hadde foreslått noe mer ren hage, nå tenker vi på hager og utendørs stuer."

I hagen til a Bel Air -hus designet av Studio Shamshiri, Skapte Godshalls team en "utendørs stue" komplett med en ildsted og omgitt av høye hekker på den ene siden og en ås med tørkebestandig vegetasjon på den andre. Effekten er det Pamela Shamshiri omtaler som et "tilfluktssted", et rom som er innhyllende, imøtekommende, jevnt koselig- ikke ofte et begrep knyttet til friluftsliv.

Og ja, begge disse eksemplene er avanserte, skreddersydde løsninger; men konseptet kan strekke seg til alle størrelser. Hvorfor ikke bryte opp et sidelodd med spiseplass i den ene enden og a ildsted på den andre, for eksempel? Eller plante busker eller hekker for å sperre av rom av alle størrelser? Poenget: Hvis du tror at gården din bare er en gresskledd flate som må klippes, tenk om igjen; Det er et annet hus verdt rom der, hvis du er strategisk og kreativ nok til å drømme om det.

Følg House Beautiful på Instagram.

Hadley KellerDigital direktørHadley Keller er en forfatter og redaktør med base i New York, som dekker design, interiør og kultur.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.