7 vanlige potteplanter som fjerner mugg

instagram viewer

Engelsk eføy er et godt valg for mindre bad, og kan bidra til å fjerne luftbåren mugg og andre stygge ting. Ikke glem: de vokser best i sterkt, indirekte lys og trenger regelmessig vanning.

Chris minner kjæledyrforeldre: 'Husk å holde engelsk eføy unna kjæledyr - bladene er giftige for dem.'

KJØP NÅ VIA FLOWERBX

The Peace Lily er en annen mold-buster. Vanligvis funnet på gulvet i fuktige regnskoger, kan de lett absorbere muggsporer på badet. Ikke glem å holde dem unna nysgjerrige kjæledyr - bladene deres kan være farlige hvis de svelges.

KJØP NÅ VIA INTERFLORA

"Palmer er et godt valg for å hjelpe til med å kontrollere fuktigheten og holde mugg i sjakk, og absorberer fuktighet gjennom bladene," forklarer Chris. "Sorter å se etter inkluderer Areca-palmer, bambuspalmer, damepalme, dvergdaddelpalme og sivpalme."

KJØP NÅ VIA OXY PLANTER

Disse bregnene med lite vedlikehold elsker en fuktig atmosfære, noe som gjør dem til utmerkede valg for dampende bad. Du trenger bare å sørge for at de får rikelig med sollys og nok vann til å fortsette å vokse.

KJØP NÅ VIA CROCUS

insta stories

Dracaena trifasciata, ofte kjent som slangeplanten, er en annen muggelskende variant. Ideell for de ikke-så-grønnfingrede, de er hardføre, tilpasningsdyktige og kan smart suge fuktighet fra luften. Slangeplanter er spesielt effektive i varme, våte rom, som baderom.

KJØP NÅ VIA BLOOMBOX CLUB

Orkideer er lastet med fordeler. Ikke bare er de dekorative skjønnheter, men de kan også bidra til å forbedre luftkvaliteten og redusere fuktigheten rundt deg. De liker vanlig vanning og dugging, og må kanskje dyrkes i barkbasert orkidekompost, i stedet for stueplantekompost.

KJØP NÅ VIA CROCUS

Og til slutt tar den syvende plassen den lettdyrkede edderkoppplanten. "Dette er en populær innendørs plante som er utmerket til å fjerne skadelige forurensninger i hjemmet," legger Chris til.

KJØP NÅ VIA WAITROSE GARDEN

Følg Vakkert husTikTok og Instagram.


Lisa Joyner er Senior Digital Writer ved House Beautiful UK og Country Living UK, hvor hun er opptatt med å skrive om hjemmet og interiør, hagearbeid, hunderaser, kjæledyr, helse og velvære, landskapsnyheter, inspirasjon til små rom og de hotteste eiendommene på markedet.